bObChU 1 #1 Публикувано 18 Юни, 2008 здравейте колеги!наскоро ми доиде една идея,но си нямам и понятие от кондензатори и т.н.!въпроса ми е следния имам диодни ленти,които искам да сложа под колата вместо пури и т.н. защото са компактни светят силно и са на достъпна цена!искам да ги направя ако може да пулсират!ВЪЗМОЖНО ЛИ Е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bobchu #2 Отговорено 18 Юни, 2008 стиииига бе няма ли разбирачи????? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Golf-Assassin #3 Отговорено 18 Юни, 2008 Колега не мислиш ли че ще стане много циганско изпълнение?!нищо лично само питам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ReSPecT #4 Отговорено 18 Юни, 2008 Пич за пулсирането ще ти излезе по соленко ина4е ако са обикновенни диоди слагаш един резистор 220ома на + и си готов. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest CARBON #5 Отговорено 18 Юни, 2008 здравейте колеги!наскоро ми доиде една идея,но си нямам и понятие от кондензатори и т.н.!въпроса ми е следния имам диодни ленти,които искам да сложа под колата вместо пури и т.н. защото са компактни светят силно и са на достъпна цена!искам да ги направя ако може да пулсират!ВЪЗМОЖНО ЛИ Е? http://forums.hondabg.com/index.php?showto...%BE%D0%BD%D0%B8 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARBON 0 #6 Отговорено 18 Юни, 2008 колегата БОБ4У да пусне снимки на тия диодни ленти и ще му кажа кво да прави и да ми каже на какво захранване са (12V?) ако си работят фабрично на 12 в ще му е още по лесно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bobchu #7 Отговорено 18 Юни, 2008 ами попринцип задния номер съм си осветил с такава лента,нещо подобно е като на плазмените километражи,работи си на 12В и свети уникално,значи мисля да сложа по 3 от страните на колата под праговете директно на купетоотносно тва дали ще е селско- НЕ МИСЛЯ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bObChU 1 #8 Отговорено 19 Юни, 2008 френдове ми дадоха некви идеики ама не мисля,че са осъществими,начи с реле за мигачи-мисля че ще цъка много,а пък и много бързо ще святка и ще изгасва напълно!другото което ми казаха е с реле от коледни лампички,ама там такава пулсираща функция нямааааааааааа,пък и работи на 220в Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bObChU 1 #9 Отговорено 19 Юни, 2008 Значи колега диодните ленти,за които ти говоря аз са с аколо 20-тина диодчета на лента(3-ленти от страна на колата-60 диодчета)Светят не в точка а разпръскват светлината!Другото което е че лентата е с ПВЦ заливка и няма проблеми със външната среда!Така че светенето,поставянето и траиността им не са проблем! единствено ще трябва да се помъча със свързването им (искам да ги направя да се включват от копченцето,което ми беше за регулиране на фаровете,ама сега нали съм с ангенски очи и ми е излишно)! И другото,което си нямам и идея как ще стане е тва с ПУЛСИРАНЕТОБлагодаря за съдеиствието! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #10 Отговорено 19 Юни, 2008 http://www.rabidhardware.net/?id=5Първия резултат в GOOGLE... Дано ти помогне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest CARBON #11 Отговорено 21 Юни, 2008 (Редактирано) колега бобчо на твоето купе забелязал ли си че от двете страни на скоростния лост има пласмасови капачки които запълват дупките за предвидени за там бутони ако не са приложени-е такива бутони мага да ти намеря пасват перфектно в тези отвори и става като фабрично -ако ще слагаш светещи циганиики под колата задалжително трябва да са на отделен токов кръг не ги закачай за габаритите защото зимата като караш на габарит през деня само ще товариш акумулатора(те диодите не са кой знае какъв товар но...)а пък и някой чингел може да се заяде-та затова ти трябва БАСТЪР КОПЧЕ аз мога да ти ипратя по колет такова а в замяна ще искам ти да ми изпратиш една стеодиодна лента но зелена от тези за който ми говориш за да й хвърля едно око искам да видя как ще свети ще ти я платя няма проблем,ако се получи дабре може да сменя лампите с диоди и то на два токови кръга един зелен и един син и ще си святкам когато ми е кеф-зилено или синио Редактирано 21 Юни, 2008 от CARBON Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове