Jump to content
wesson

Заваряване на колектор

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Колеги имам голям проблем :) Понеже вдругиден трябва да пътувам до Гърция, а изпускателния колектор ми беше пукнат леко , но до днес !!!, в момента бучи доста :) Имам ли опция да го заваря кадето е спукано защото нямам времето да го сменям, а и в момента парите са заделени за друго....Дали няма да изкара 2000км. и после да го сменям след като се върна?

Редактирано от wesson

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nuddy

Заварява се, а имаш и ЛС от мен !!! !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikolai_fox

здрасти колега - за изкараването ще изкара толкова - но ще ди даде доста преразход - има опция да се завари но е чугунен и требе майстор - заграва се до определена температура и тогава се заваря - после се охлажда постепенно в пещ - в противен случай пука до заварката

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest SVE_1986

Заварява се.Моя е заваряван оба4е 6те го сненявам за6тото запо4на да се пука на заварката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikolai_fox

ако не се заварят както е указано по дебелите книги - пукат до заварките - доказано е е не един път !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Благодарско за бързите отговори? !!! Ми май ще търся майстор да заварява . Или ,ако изпадне нещо секънд хенд и става за мойта (на сносна цена).А от друг двигател става ли???

Редактирано от wesson

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Колега заварява се! Не е проблем, ако е спешно пиши ми лично и може да го заварим. И не е необходима пещ за да се заварява, а подходящият заварачен апарат и подходящите електроди!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега може и без пещ естествено но няма да изкара дълго - при чугуна е жажно загряването да е на определена температура по време на заваряне и после по важно е бавното изстиване - затова ги оставят да изстинат заедно със пещта - но това е вече друг въпрос !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Не е нужно - както казах трябва подходящ заваръчен апарат и електроди и много добър заварчик. Електродите са с промазка която задържа достатъчно дълго време топлина че да няма резки температурни промени и респективно сцепване на заварката !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...