NIO 12 #1 Публикувано 5 Юни, 2008 (Редактирано) Въпросът ми е следният искам да си поръчам разни чарколяци от щатите и ако някой знае как седят нещата с обмитяването и ддс на тези стоки и до колко долара не се плаща ддс и мито, моля да сподели ? Редактирано 5 Юни, 2008 от NIO Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #2 Отговорено 5 Юни, 2008 ... П.С. и ако някой има идея за контейнер от там да набутаме малко по-големи чупливи чарколяци. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Ogi_Stoev #3 Отговорено 6 Юни, 2008 По нормативната уредба (до колкото се информирах преди 5-6месеца) пратки до 50 евро са пратки с незначителна стойност и не се обмитяват. Но, за съжаление живеем в България и всичко което е абсурдно може да се случи - аз (четох по други форуми, че не съм единственият късметлия) платих мито и ДДС за маратонки под $50 (при ясно описание на цената на стоката и цената за доставката - $40) в/у общата сума. Т.е. въпрос на късмет или по-скоро колко е на кеф държавния чиновник, чиято заплата НИЕ му плащаме. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове