Jump to content
Guest Horse

Помогни си сам...

Recommended Posts

Guest Horse

Пускам 1:1 разказ на мой приятел за преживелицата му на път към морето миналото лято. Колата е Ауди, но от подобен дефект никой не е застрахован. Разбира се има и снимки :ebanjeee:

................................................................................

....................................

...02.08.2004г. Най-после дойде отпуската и тръгнах с пълна газ към морето. Кефих се максимално на пътя, на скоростта и жадно предвкусвах изпаренията на морска сол. За сефте отивах на палатка и то на морето! Кеф. Бяхме се запътили към Градина.

След няколко часа безпроблемно пътуване стигнахме крайната дестинация.

Паркирах близо до кръчмата, в която седнахме да хапнем и пийнем. След кръчмата колата трябваше да се премести на място, близко до палатките и Kadara искаше да я подкара до там. Тя запали, тръгна и по едно време каза че педала на газта бил "потънал". Не предполагах какво се е случило, но все пак стигнахме до паркинга. Палатките се изнесоха от колата, но впоследствие се оказа че ключовете от колата бяха останали в заключения багажник...

На сутринта с помощта на пиличка за нокти (ейй! тия женски аксесоари са много полезни) успях да отключа багажника и ключовете грейнаха пред мен.

Реших да разбера защо педала на газта е "потънал". Вдигам предния капак и какво да видя? Жилото на газта скъсану. Кофти тръпка. Решавам че ще го правя. Вадя аптечката и започвам с лепенки да лепя скъсаното място. Решавам че така ще стигна до някой сервиз в който ще ми заменят жилото. Е да, ама тази кръпка стигна за около 1 км и след това се скъса. Аз пак се пробвах да залепя счупеното място, но все по-често се късаше. А Бургас е все още на около 35км...

След 3тата неуспешна кръпка в главата ми изплува образа на Мистър Бийн. Този идиот в един епизод беше измислил революционна система за управление на автомобила си (Мини). Отворих багажника да видя какво имам като ресурс.

След кратко умуване използвах дръжката на сака ми, жица, отвертка и малко СПАМ от бензиностанциите.

Ето го резултата:

Публикувано изображение

За незапознатите, там където е вързан червения проводник е дроселовата клапа.

Другия край на червения проводник е свързан за дръжката на сака ми, сложил съм лепенка за да не се измъкне проводника докато дърпам.

След това дръжката на сака е прекарана през десния прозорец. Понеже дърпането количество сила, използвах отвертка за по-удобен захват.

Публикувано изображение

Това решение се оказа много сполучливо, защото карах със 120км/ч и не беше проблем. Та така стигнах до Бургас.

Тръгнах да търся сервиз в който да ми решат проблема. Влезнах в първия който видях в кв. Меден Рудник. Майсторите ме гледаха , смеха беше на кила, ама за моя сметка. Даже подхвърли че така мога да си стигна до София - шегаджия!

В същото време се оказва, че това жило е най-дългото правено някога от Ауди и естествено го няма! Обиколих целия град за това жило, ама не! Никъде го няма! Обаждах се в София и ме питаха дали да ми го пращат, ама аз бях решен че същия ден искам да си ходя към палатката и най-после да усетя морето, а една доставка трае най-малко 2 дена. 2 дена да чакам и да карам по този начин!? Да не са луди?! В софия се почва трескаво издирване на връзки в Бургаска околност, които да намерят въпросното жило. През това време аз трескаво обикалям от магазин на магазин и търся, даже обиколих 2 морги. Никъф резултат. Отивам в някъф магазин за авто части и само като споменах жило за газта и продавачката каза че вече били търсили при тях. Станах известен с това пусто жило

От сф са намерили някъф, който може да ми реши проблема. Много интересно става когато се опитат да те опътят в град, в който не знаеш къде се намираш, а пък и не знаеш къде да отидеш.

Справих се обаче успешно. Оказа се представителството на Ауди в Бургас. Взеха ми талона (защото по талона се избира жило, по-скоро защото в талона пише номера на шасито и номера на мотора), а аз чакам отвън. След малко идва и ми казва, че Ауди такава кола с такъф мотор не са произвеждали никога! Това беше вече върха и аз побеснях. Едва ли не го напсувах и той се върна пак да проверява. Аз пак чакам, след малко се появява и казва че нищо не може да направи за мен. Оправда се че взимали пари за 1 час работа, и ме отпрати. Бях и Unitrade X, и те ми казаха зашеметителната цифра от 79лева и 10 дни чакане.

Беше вече към 17:00 часа. Цял ден обикалях и нищо.

Добре че имах приятелка в Бургас, която ме подслони за 1 нощ.

На сутринта отидох пак в оня сервиз в Меден Рудник. Казаха ми, сега ще чакаш - беше ми все тая. След 2 часа майстора се появи ухилен до уши и извади едно жило! Ахнах! Оказа се че бил дал поръчка на някъф, който по принцип не се занимавал с правене на жила, ама защото съм бил много закъсал бил направил изключение

Сложи го, и оооо чудо! вече подавам газ с крак, усещането беше невероятно! УРАА.

Друсна ме с 60 кинта (същото жило в София струва най-много 14 лева), но на мен вече ми беше все тая колко пари ще ми вземе.

Прибрах се в Градина. На следващия ден отпраших към Шабла!...

Редактирано от Horse

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

аааа, изродщина ;) какви неща може да измисли човек с подръчни материали! Хората така и в космоса са оживявали :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Ебаси...... ;) това си е цяло приключение :ph34r:;):bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ALEXANDER 1

Еее чак пък изрудщина не сте виждали как съм си пекъл пиле на колекторите на МТЛБ има и по фрапиращи случай. Като бех военен и куп други бисери ама това си е българска черта "Сиромах човек жив дявол" а повечето сме сиромаси такава е нацията. Ако беше станало това някъде другаде по света човек ще си викне пътна помощ ще му направя колата ще му я върнат а той през тва време щеше да си пече задника.А тоя се хванал че майсторил че и така карал сумати и километри ами ако се бе случило нещо докато изпреварва примено се скъса тоа кабел или се запали дръжката на сака му но е проявил творческа мисъл :ph34r: пък не е било наложително да прибегва чак до там .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

Еее чак пък изрудщина не сте виждали как съм си пекъл пиле на колекторите на МТЛБ има и по фрапиращи случай. Като бех военен и куп други бисери ама това си е българска черта "Сиромах човек жив дявол" а повечето сме сиромаси такава е нацията. Ако беше станало това някъде другаде по света човек ще си викне пътна помощ ще му направя колата ще му я върнат а той през тва време щеше да си пече задника.А тоя се хванал че майсторил че и така карал сумати и километри ами ако се бе случило нещо докато изпреварва примено се скъса тоа кабел или се запали дръжката на сака му но е проявил творческа мисъл :ph34r: пък не е било наложително да прибегва чак до там .

ако е думичка вълшебна ...не се е случило това е няма смисъл да го мислиш дали е ЩЯЛО да се случи нещо след като не се е ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Аз така си карах мотора едно време,понеже редовно късаше жилата.Една отверка и дърпам и т,ва е.А мотора беше кросов Ковроец и се кара само по чукари и черни пътища,няма асвалт.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

изобретателни сме си ние :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Баси изродщината... :ph34r: Тоя е баси изобретателя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...