Jump to content
Guest gothic_fan

Джанти, 100 или 114мм?

Recommended Posts

Guest gothic_fan

Здравейте, маниаци ! Количката ми е Хонда Сivic двувратка, 94г., в момента е с джанти 13 цола, с 4 болта, искам да си ги сменя с 14-ки, харесах си едни страшни, оба4е човека от магазина каза 4е моите били 114мм (които много рядко се намирали), а трябвало да бъдат 100мм за да стане...Ве4е няколко пъти попадам на обяви за лети джанти за Хонда 100мм и се чудя вече дали моята е наистина 114, но сигурно не ме мята човека, все пак той има сметка да продаде стоката си, та питам ако моите са наистина 114мм има ли на4ин да се преправи не6то така че да паснат 100мм-тровите, за6тото едва ли скоро ще намеря такъв модел...Знам че то по тези неща не трябва да се бута, ама знам ли, Вие какво ще кажете?? :thumbs1:

Редактирано от gothic_fan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

114,3mm е стандарта. Те са за Акорд CC7 (или Rover 620) и още няколко японски колички. Определено няма да станат на Сивик-а. Търси на 100мм - те са си доста масови.Иначе колко пари, какви и къде са въпросните джанти?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Само да не се изкажа неподготвен (ако греша ме поправете), но джантите на Всички Сивици 5-та и 6-та генерация до колкото знам са на 100 мм. 114 май са на Акорд след 90-и някоя си година. Моите на 6-та ген. са на 100. На един познат с 5-та също са на 100. Най добрия начин да разбереш е да свалите едната гума и да премерите, та дори и да сложите едната джанта. Пасне ли взимай :D Ако не ... мое лично мнение е, че не е добра идея да се преработват :blink::(:thumbs1: успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

и аз доколкто знам е на 100мм

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Пасне ли взимай :D Ако не ... мое лично мнение е, че не е добра идея да се преработват :blink::(:thumbs1: успех

то преработване няма начин да стане.но не препоръчвам пробата "стане ли вземай" защото и джанти от фиат ще влязат, ама те са на 98 мм и гайките няма да може да ги стегнат добре и ще се разбият джантите, ще вибрират.както и джанти от голф и опел стават за хонда, но централният им отвор е по-голям, по-трудно се центрират и съответно винаги има вибрации -- изпробвал съм го!най-добре си е хонда джанти, или джанти със втулки за хонда. във всеки магазин за джанти (нови) ще могат да ти кажат какъв ти е точно размерап.п. добре е и offset-а да съвпада. иначе или ще стърчи много гумата, ще опира някъде и ще товари лагерите, или пък ще е много навътре, пак ще товари лагерите и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gothic_fan

Хей, благодаря за бързите отговори ! Та джантите които съм харесал са в магазин , цената е 280лв комплекта (не знам дали са нови, но това не ме интересува, важното е 4е ми хареса модела и 4е изглеждат като нови) и лично човека ми гледа колата и каза 4е моите били 114мм и нямало да стане....Аз не разбирам нищо от коли но и аз съм останал с впечатление че сивиците са със 100мм, май ще се смъква джантата да се мери, мисля аз...! :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov

gothic_fan ... ако наистина се срещат рядко джанти на 114мм ... в Русе има само редки джанти. И аз си търсих нещо интересно но на 100мм и открих стандартни джанти, за Хонда ... с емблема на капачката. Подобни съм виждал на Акорд. Цената обаче беше доста по-солена ... от порядъка на 350 кинта. 2-3 модела бяха ... но за сметка на това красиви.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

и лично човека ми гледа колата и каза 4е моите били 114мм и нямало да стане....

BULSHITS! :ebanjeee: Добре де, разликата между 114 и 100 мм не е толкова малка. Това си е сантиметър и половина почти. Вземете един шублер и мерете! Даже ти препоръчвам да хванеш 1 бас че са ти 100мм и залога да е 4 джанти, пък тогава нека ти спори ;):lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Та джантите които съм харесал са в магазин , цената е 280лв комплекта (не знам дали са нови, но това не ме интересува, важното е 4е ми хареса модела и 4е изглеждат като нови) и лично човека ми гледа колата и каза 4е моите били 114мм и нямало да стане....

За толкова пари няма смисъл да коментираме дали са нови.Че няма да станат на твойта това е повече от ясно :lol: Ама не щеш да кажеш къде са пустите му джанти значи :ebanjeee:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Даже ти препоръчвам да хванеш 1 бас че са ти 100мм и залога да е 4 джанти, пък тогава нека ти спори ;):lol:

Абсолютно!Що ли ми се струва че със сигурност ще намажеш 4 джанти :ebanjeee: това все пак е сивик!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Във Варна има голям магазин най-ефтините нови за Хонда са 170 лв./броя 15'

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov

В Търново има много хубав магазин за разни джаджи за коли ... тунингови разбира се. Има и доста джанти, фарове, стопове ...а как мога да ви покажа една джанта за да си кажете мнението ?

Редактирано от dido_dimov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gothic_fan

Хей, благодаря, само да изсъхне и свалям джантата да меря, аааа, и ако я 100мм направо почвам да събирам $$$ за 14-ки !!! Мерси отново, колеги ! :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...