Jump to content
Ironstone

Автокаско

Recommended Posts

Значи днеска отивам в БулИнс централата да ми изплащат щета. Преди месец някое лице ми размазало единия калник и ръб на предна дясна врата на паркинга в Мола. За боя и тенекиджийски услуги за тоя калник броих 180 лв. От БулИнс ми изплащат 17 лв. с мотива че преди това на калника била маркирана драскотина. Та да питам има ли смисъл да продължавам с това автокаско. Ако съм само с гражданска ако стане нещо и дригия е виновен той ли покрива щетите от неговата гражданска и как става това? Ако аз съм виновен плащам си всичко нали? Какъв е рискът от организирана кражба? Благодаря предварително.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Тъпо колега, ама е така, застрохавателите цакат много... Каското го бива според мен само с/у кражба ... иначе ни правят на темерути, се едно ние от дърветата падаме вчера ... Иначе само с гражданска няма никакъв проблем, стига да поемаш риска ако някой ти разбие или открадне колата. Ако имаш гражданска и удариш някой, неговите щети се изплащат от ГО-то ти. :)

Редактирано от Animal

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koлега,Обикновено важи следното правило при каската - след като е регистриран при застрахователя един детайл, че е увреден и за него е изплатено обезщетение то ти трябва веднага след ремонта му да отидеш и да се направи нов оглед (снимки) на автомобила, че този детайл е отремонтиран иначе при последващ удар на същия детайл се изплаща само разликата в степените на повреда на детайла ( какъвто вярвам е твоят случай ). При ПТП ако те удари някой и ти НЯМАШ каско се обръщаш към компанията, в която е направена гражданската отговорност на виновника и те поемат щетите, като обикновено обезщетенията по гражданска не са достатъчни да ппокрият 100 % щетите. Ако имаш каско и някой те удари, то се обръщаш към твоята застрахователна компания, а те вече се оправят нататъка.Ако си виновен ти, то тогава твоята гражданска поема щетите на пострадалия, а ти си поемаш твоите щети. ( при условие че нямаш каско )Има една компания, която предлага застраховка каско само срещу ПТП и поема и твоите щети когато си виновен, но за да не правя реклама няма да я цитирам тук.Рискът от кражба винаги си го има независимо от автомобила.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е бил там че си имал маркирана щета вече по детайла. В случай че нямаш такава или пък си го отремонтирал и са ти го снели и отчислили като повреден детайл си плащат доста добре. Прос пример да дам: със старата ми кола ме блъснаха отзад, каското ми покри абсолютно всички щети + 300 лева отгоре. Така че не мисля да карам кола без каско, но вече ти си решаваш :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ironstone
Отговорено (Редактирано)

Разбирам ама за една драскотина, да кажеш че е някаква щета предишна... При това нищо фрапантно. Аз ако за всяка драскотина и камъче не ми изплащат щети за какъв дявол давам една заплата годишно на тези хора. Аз не мога всеки месец да я пастирам да крия разни драскотинки. Колата повечето време нощем седи на подземен охраняем паркинг, Студентски град е особен случай там всякакви психари има. Не знам вече и аз какво да правя. :)

Редактирано от Ironstone

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно зависи от хората които са правили оценката на щетата. На мен миналата година мисе наложи смяна на предното стъкло, някой беше го ударил в горния край до гуменотоуплътнение и лявата половина беше като пайжина. На предното стъкло по средата имашемалка люспа колкото една муха, която беше отбелязана в протокола при сключване наавтокаското с Булинс. За късмет тя беше извън тази плетеница от пукнатото стъкло и хоратами изплатиха обезщетение от 300 лева понеже люспичката не е причината за напуканото стъкло :ph34r:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...