Ironstone 0 #1 Публикувано 30 Май, 2008 Значи днеска отивам в БулИнс централата да ми изплащат щета. Преди месец някое лице ми размазало единия калник и ръб на предна дясна врата на паркинга в Мола. За боя и тенекиджийски услуги за тоя калник броих 180 лв. От БулИнс ми изплащат 17 лв. с мотива че преди това на калника била маркирана драскотина. Та да питам има ли смисъл да продължавам с това автокаско. Ако съм само с гражданска ако стане нещо и дригия е виновен той ли покрива щетите от неговата гражданска и как става това? Ако аз съм виновен плащам си всичко нали? Какъв е рискът от организирана кражба? Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #2 Отговорено 30 Май, 2008 (Редактирано) Тъпо колега, ама е така, застрохавателите цакат много... Каското го бива според мен само с/у кражба ... иначе ни правят на темерути, се едно ние от дърветата падаме вчера ... Иначе само с гражданска няма никакъв проблем, стига да поемаш риска ако някой ти разбие или открадне колата. Ако имаш гражданска и удариш някой, неговите щети се изплащат от ГО-то ти. Редактирано 30 Май, 2008 от Animal Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PoweRG 54 #3 Отговорено 30 Май, 2008 Koлега,Обикновено важи следното правило при каската - след като е регистриран при застрахователя един детайл, че е увреден и за него е изплатено обезщетение то ти трябва веднага след ремонта му да отидеш и да се направи нов оглед (снимки) на автомобила, че този детайл е отремонтиран иначе при последващ удар на същия детайл се изплаща само разликата в степените на повреда на детайла ( какъвто вярвам е твоят случай ). При ПТП ако те удари някой и ти НЯМАШ каско се обръщаш към компанията, в която е направена гражданската отговорност на виновника и те поемат щетите, като обикновено обезщетенията по гражданска не са достатъчни да ппокрият 100 % щетите. Ако имаш каско и някой те удари, то се обръщаш към твоята застрахователна компания, а те вече се оправят нататъка.Ако си виновен ти, то тогава твоята гражданска поема щетите на пострадалия, а ти си поемаш твоите щети. ( при условие че нямаш каско )Има една компания, която предлага застраховка каско само срещу ПТП и поема и твоите щети когато си виновен, но за да не правя реклама няма да я цитирам тук.Рискът от кражба винаги си го има независимо от автомобила. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #4 Отговорено 30 Май, 2008 Проблема е бил там че си имал маркирана щета вече по детайла. В случай че нямаш такава или пък си го отремонтирал и са ти го снели и отчислили като повреден детайл си плащат доста добре. Прос пример да дам: със старата ми кола ме блъснаха отзад, каското ми покри абсолютно всички щети + 300 лева отгоре. Така че не мисля да карам кола без каско, но вече ти си решаваш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Ironstone #5 Отговорено 30 Май, 2008 (Редактирано) Разбирам ама за една драскотина, да кажеш че е някаква щета предишна... При това нищо фрапантно. Аз ако за всяка драскотина и камъче не ми изплащат щети за какъв дявол давам една заплата годишно на тези хора. Аз не мога всеки месец да я пастирам да крия разни драскотинки. Колата повечето време нощем седи на подземен охраняем паркинг, Студентски град е особен случай там всякакви психари има. Не знам вече и аз какво да правя. Редактирано 30 Май, 2008 от Ironstone Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boby12345 3 #6 Отговорено 24 Юни, 2008 Явно зависи от хората които са правили оценката на щетата. На мен миналата година мисе наложи смяна на предното стъкло, някой беше го ударил в горния край до гуменотоуплътнение и лявата половина беше като пайжина. На предното стъкло по средата имашемалка люспа колкото една муха, която беше отбелязана в протокола при сключване наавтокаското с Булинс. За късмет тя беше извън тази плетеница от пукнатото стъкло и хоратами изплатиха обезщетение от 300 лева понеже люспичката не е причината за напуканото стъкло Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове