войводата/cls 3 #1 Публикувано 26 Май, 2008 Поставяне на спортен волан(кратко ръководство) Реших да направя това малко ръководство за тези от вас, които искат да сменят оригиналните си волани с т.нар. спортен волан. В цялата операция няма нищо сложно - всеки може да си го направи сам при желание. Колата е CRX,но мисля е валидно и за 4,5...т.н. ген. без въздушни възглавници. (Стъпка 1) Трябват ни волан и съответния фланец за вашия модел хонда. (Стъпка 2) Ето оригиналния волан(забелязваме емблемата по средата) Трябва да я махнем,за да се доберем до болта,който държи кормилото. (Стъпка 3) Подпъхваме тънка отвертка, за да извадим емблемата. Внимаваме да не нараним волана. (Стъпка 4) И готово емблемата е извадена и виждаме въпросния болт. (Стъпка 5) Използваме камък 19(мисля 19 беше) и развиваме смело. Резбата е нормална.Най-вероятно ще се опъне,но в крайна сметка се развива След като го развиете не бързайте да вадите стария волан. Завъртете със стария волан до положение гумите да сочат напред и волана да е центриран. (Стъпка 6) Готово.Развиваме гайката и издърпваме волана. На шлици е и няма да има никакви проблеми с изваждането. (Стъпка 7) Слагаме фланеца.На този етап може да наложите спортния волан на фланеца, за да видите къде ще се падне на център с фланеца. Смисъл новото кормило да е центрирано. (Стъпка 8) Завиваме гайката да пристегнем фланеца,но не стягайте здраво още фланеца. Хванете новия волан временно с болтчетата за фланеца. Направете едно кръгче с колата,за да проверите дали наистина ново Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kras3n 5 #2 Отговорено 10 Ноември, 2008 Благодаря ти за точното и ясно обяснение,точно това ми трябваше,защото до дни ще си слагам спортен волан.Едно голямо Мерси... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MonsterOOD 100 #3 Отговорено 10 Ноември, 2008 И аз мога да кажа само едно огромно БРАВО. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове