Jump to content
Guest surr3a1

Колко са разходите след покупката

Recommended Posts

Guest surr3a1

Здравейте на вси4ки!Интересува ме следкато продавача получи парите си от мен какво следва.Колко и къде трябва да дам докато вече мога да кажа че тая кола е моя и имам разход само за бензин.Т.е. данъци, регистрации, такси и сякакви такива гадости измислени от нашите "красиви" управници.Благодаря :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

има вариант да ги дадеш тези пари на продавача за които сте се разбрали, и повече да не вкарваш пари в тази кола и само за бензин да даваш :)но тогава трябва да си имаш едно на ум :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vlad

Здравейте на вси4ки!Интересува ме следкато продавача получи парите си от мен какво следва.Колко и къде трябва да дам докато вече мога да кажа че тая кола е моя и имам разход само за бензин.Т.е. данъци, регистрации, такси и сякакви такива гадости измислени от нашите "красиви" управници.Благодаря :)

Dai malko po-podrobna informacija de - kakva e kolata, na invalid li shte vleze, kade e proizvedena i t.n. za da ti kazhem kolko shte ti struva udovolstvieto.......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Jp-

Е то е малко относително това, но попринцип до момента в който можеш да кажеш че всичко ти е О.К отиват 1000 лв. Общо взето зада купиш кола за 5000 лв. трябва да си заделил 6000 лв. примерно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Аз ще кажа само една дума - МНОГОот теб си зависи. Ако смениш консумативите, ако я прехвърлиш и платиш всички глупости в КАТ. После да не забравим застраховките. Може след това да решиш, че ти трябва и една хубава музичка, а защо не и едни лети джанти. Ама се оказало, че гумите дето са ти ги дали с колата са за смяна. А да не говорим, че може да се появи нещо, което не си забелязал при покупката. Та кат нагласиш всичко и те перне мухата да праиш тунинг.............изгорял си от всякъде :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DazzleDream

Аз ще кажа само една дума - МНОГОот теб си зависи. Ако смениш консумативите, ако я прехвърлиш и платиш всички глупости в КАТ. После да не забравим застраховките. Може след това да решиш, че ти трябва и една хубава музичка, а защо не и едни лети джанти. Ама се оказало, че гумите дето са ти ги дали с колата са за смяна. А да не говорим, че може да се появи нещо, което не си забелязал при покупката.

после френдовете като ти изгорат с цигари тапицерията, детето надраска тавана с нож и тръгнеш да сменяш тапицерия, изкривиш джантите по дупките, спукаш некоя и друга гума, съседа метне буркан с лютеница по предното стъкло, другия ти одраска колата и ти тафи емблемата..

Та кат нагласиш всичко и те перне мухата да праиш тунинг.............изгорял си от всякъде  :)

ама абсолютно от всякъде :) Редактирано от DazzleDream

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1
:bounce: ХАХА...Да предположим най-добрия вариант:Колата е тук и градът не се сменя. Има застраховка и е в движение(собсвеника си я кара).(май свалих някой и друг стотак а?) Мерси отново! :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Аз ще кажа само една дума - МНОГОот теб си зависи. Ако смениш консумативите, ако я прехвърлиш и платиш всички глупости в КАТ. После да не забравим застраховките. Може след това да решиш, че ти трябва и една хубава музичка, а защо не и едни лети джанти. Ама се оказало, че гумите дето са ти ги дали с колата са за смяна. А да не говорим, че може да се появи нещо, което не си забелязал при покупката. Та кат нагласиш всичко и те перне мухата да праиш тунинг.............изгорял си от всякъде  :ph34r:

Напълно съм съгласен с теб колега :)))Но аз питам за един нормален консуматор който не иска да пипа абсолютно нищо по нея.Или казано с други думи колко пари са преди да започне тунинга :bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Да предположим най-добрия вариант:Колата е тук и градът не се сменя. Има застраховка и е в движение(собсвеника си я кара).(май свалих някой и друг стотак а?)

Бих казал първо, някоя и друга хилядарка, а не стотак, защото сносна музика няма да излезне под 500 кинта, а хубави гуми и те са там някъде, да не говорим за джанти и прочее.......Както и да е.Приготви си 1000 лв. отгоре над продажната и цента, оправи си всичко и после ако остане нещо ще черпиш :bounce::ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

Бих казал първо, някоя и друга хилядарка, а не стотак, защото сносна музика няма да излезне под 500 кинта, а хубави гуми и те са там някъде, да не говорим за джанти и прочее.......Както и да е.

Приготви си 1000 лв. отгоре над продажната и цента, оправи си всичко и после ако остане нещо ще черпиш :bounce::)

демоне за някои хора хубавите гуми и летите джанти са към "тунинга" на един автомобил :)

може да мине и без да дава 500 кинта за гуми само ? (ако взимаш и хубави джанти умножавай по 2 :) )

музиката и нея можеш да я направиш както със 100 лв, така и със 10 000 :ph34r:

аз щи кажа само да плащаш за каквото можеш :) другото по натам (може и да не плащаш :) ), когато можеш да си го позволиш

за редовните консумативи които почти всички сменят при покупка :) (ремъци, масла и филтри) те могат да ти излезат от 100 до 200 лв примерно, другите такси вече се спорузомяваш там със собственика кои кво и що да се плаща ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Суми:

Регистрация на КАТ:

Данък МПС = .... лв. (смята се по конете)

Пътен данък = 15лв. (не съм сигурен дали вече го няма, щото има винетки)

Еко такса = 80лв. (тя вече отпадна май)

Регистрационни табели + монтаж = 45лв. (+- 5лв.)

Преглед на КАТ (при регистрация) = 9 лв.

Проверка на пожарогасител КАТ = 1лв.

Ако нямаш аптечка, триъгълник и пожарогасител (струват) = 35 лв. (+-5 лв.)

Преглед - този който е 9лв. на КАТ важи само за 6 месеца след регистрацията, т.е. ТРЯБВА да минеш на Годишен Преглед = 25 лв.

Гражданска = 100лв.

Каско = 400лв. (приблизително, смята се индивидуално)

Годишна винетка = 54лв.

Ако ти трябват ориентировъчни цени за консумативи, пиши :bounce:

За музиката:

4 тонколони 14" Pioneer = 320лв. (приблизително)

Sony CD Player + MP3 = 240лв. (приблизително)

Усилвател Pioneer (400 W за Subwoofer)= 160 лв. (приблизително)

SubWoofer BLAUPUNKT = 200 лв.(има и доста по евтини)

За тази конфигурация МОГА да ти гарантирам, че ако настроиш добре честотите на усилвателя ще трепери регистрационния номер на Опел Корса (понеже съм го виждал на брат ми на колата :ph34r: )

Да не забравя най-важното: след като си собственик вече и по документи, трябва да отиш в общината ти да попълниш Декларация, че притежаваш автомобила, за да можеш да си плащаш данъка на МПС-то в общината тти.

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Благодаря колеги ... последният пост бе6е това което търсех. Аз че ще я направя тая кола ще я направя но просто искам да знам тея формалните неща от които няма бягане колко са.А пък и така или ина4е ще се взема кола Сивик и съм намислил да си личи отдале4е че е моята. Така че като я взема (дай Боже да е скоро) ще падне питане... като ви писне от мен ми теглете една майна.Дотогава мерси на всички. Не предполагах колко е полезно нещо форума докато не се записах тук.Да сме живи и здрави :weirdo:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Мене при нотариуса така ме изклатиха :lol: :lol: Договор на покупко-продажба се прави винаги 2 екземпляра --- а този ми направи 2 еденични с 2 такси по 26 лв. т.е. 52лв. --- обир. Гледай внимателно !!! После другата врътка е с оценката !!!!!! Пред мене на "наш човек" оцениха Хонда Прелюд 94 за 400 лв. , а моето Кнчерто за 800 лв.(има 2% държавна такса в/у сумата) и аз полудях и тия мърши ги направих на 2 ст. Нотариуса се направи че ги викат и въз... Аз сам от Варна --- а ходихме да купим един Джип Тойота 4 Рънър от Априлци ----------- Там пък са таки стриктни нотариусите --- с триста уговорки го оцениха на 4000 лв. !!!!!!!!!!!!!!!! !!! !!! луди! На преглед отидох без пожарогасител и аптечка -- дадох му 3 лв. зад бараката и аайде.. Доста $ отиват. Освен КАСКО-то трябва да отидеш и да ти маркират ---- 40 лв. и всяка год. по още 20 лв.- незнайно защо??? Колата + 1000-1200 ако сменяш и ремак и масло

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ivontyy

Ако си купил нещо примерно за 10 бона, слагай поне още 2.500 за останалото. Мога да ти изброя за какво става дума - КАТ, номера, застраховка /тя гълта яко - сигурно към 800/, нови гуми, прилично радио със СД, смяна на маслата и консумативите. Смятай за какво става дума. Но това е при положение, че колата е сравнително новичка и запазена и не иска други ремонти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Опппа малко намалете мизата 6те го откажете да си купува кола. :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DazzleDream

Мене при нотариуса така ме изклатиха :blink::thumbs1:  Договор на покупко-продажба се прави винаги 2 екземпляра --- а този ми направи 2 еденични с 2 такси по 26 лв. т.е. 52лв. --- обир. Гледай внимателно !!!

.. той договора е в два екземпляра, но НЕ Е задължително и двата да са с нотариално заверени подписи! можело е единия да завериш само, а копие от нотариално заверения договор да остане в продавача ((; инак, да, за всяка заверка се плаща по отделно.. не е лъжа, просто са ти спестили да ти кажат, че може и само с едната заверка да минеш..и друго, което са ти спестили.. можело е също, в случай че много държат и двете страни да имат нотариално заверени договори, да заверите единия екземпляр -26 лв и да му се направи препис, който също е нотариално заверен, но вече струва 7 лв.. мдаа, и на мен ми звучи налудничаво, аз си избрах първи вариант и минах на 26 лв +30 стинки копие ((; Редактирано от DazzleDream

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam
:thumbs1: като си купувам S2000 ще знам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...