Jump to content
Guest ma4o

неиздържам повече

Recommended Posts

Guest raldo

Мисля,че има смисъл да излезем,защото точно преди избори имаме някакъв шанс да ни се обърне внимание.Сега лесно се обещава,след като правителството знае,че не то ще изпълнява това(ако изобщо получим някакво официално обещание).И както разумно предложихте да се обединим с такситата,да вземем статистически данни от застр.компании,от КАТ,и т.н.Да покажем,че целта ни не е само да си покажем колите. :D:angry: .Може да прозвучи смешно ,но аз се замислям и по един друг въпрос,а именно да ,,не ни употребят политически'' :lol::P В смисъл да излезем ние да си отстояваме правата,съответно да потърсим сметка за незизпълнените от държавата ни задължения,а пък отпред да се цопне поредния сульо,който да каже как отдавна поддържали връзки с нас и как тази тема е сред ,,приоритетните'' им,и такива bullshits.Надявам се,че съм се изразил ясно,че пиша доста афектиран от поредния Гран Каньон в София.Но дайте да изразим недоволството си,пък каквото сабя покаже,а не да продаваме кожата на мечката докато още е в гората.А и още нещо :angry::bg:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

добре дене ме приемаите сега като черната овца в семеиството ...но някои да ми каже все пак какво точно искате ?щото ви чета но не разбирам какво точно искате

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest neshto

добре дене ме приемаите сега като черната овца в семеиството ...но някои да ми каже все пак какво точно искате ?щото ви чета но не разбирам какво точно искате

Ми аз лично искам полицаите да гледат пътищата и като се появи дупка 5 cm да сигнализират и някой да идва и да я оправя, а не да се чака да се разоре цялото планто и тогава - така разходите са 100 пъти по-големи, ама то е ясно че тази работа е нарочно така, някои фирми да забогатяват. Май тук някой беше казал, че като купувал асфалт го питали да не е за държавна поръчка, защото тогава е доста по-скъп :angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZERO

кое първо? да се оправят дупките, да се нахранят децата по домовете, да се увеличат заплатите и т.н. и т.н :angry: то всичко е свързано и оправия няма :angry: затуй май най-добре е човек от млад да се ориентира на запад !!!:lol::D:bg:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest neshto

специално за пътищата - сумата за ремонта на участък в който са станали 20 дупки по 10 cm дълбоки и се изравя целия асфалт и наново, би стгнала за превантивни запълвания на дупките още като са мънички за многократно по-голяма площ. А и дупки няма да има. Така че тук има начин даже да се пестят пари, само че това е неизгодно за някои. Същото ще стане и с панелките - едно е да се срути блок и да построиш нов, друго е да го подновиш, така че да не се срути още X години и е доста по-евтино. У нас обаче стана норма, някой попаднал на място с възможност за контрол на пари, да прави поразии за 1000 лева, за да спечели 10, нали не са негови.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Много добра идея! Подкрепям я 100%. И не съм съгласен с GREDDY. Не бива като те е..т ти да не правиш нищо. Много ясно, че тъпите управници няма да се сетят да оправят пътищата щото те са със служебни коли братя и ние данъкоплатците ще им платим ремонта на лимозините (та нали ние сме им ги купили що да не им ги оправим) :lol: Та ние да направим нещо пък те било само за да ни запушат устите ще оправят 3-4 дупки :angry: По принцип мисля че по голям ефект би имала легална стачка, но страшно ме изкефи идеята с бавното каране и тя би свършила работа с малко плакати по колите :angry: Надявам да се съберат доста хора и наистина бакшишчетата биха помогнали много. :bg:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

кое първо? да се оправят дупките, да се нахранят децата по домовете, да се увеличат заплатите и т.н. и т.н :bg: то всичко е свързано и оправия няма :angry: затуй май най-добре е човек от млад да се ориентира на запад !!!:D:angry::P

батенце нищо против теб ... но много мразя дезертйорите !!не мога да гледам хора които плюят по нашата РОДИНА и същевременно не и помагат с нищо и не искат да направят абсолютно нищо за да помогнат, ами точно обратното, рушат и пречат още толкова ! защото знаят че могат да се изнесат от нея и да отидат в "рая" (западните страни)ако щете вярваите но кутията от цигари хвърлена в кошчето за боклук а не на улицата е крачка напред !neshto ... питах просто за информация, кой за какво се бори ...но съм сигурен че за да се направи това което ти искаш, ще трябва да се направи нова организация следяща пътищата (в частност състоянието им)... която да отнема страшно много парички както за квалифициране на персонал който да знае какво да се следи и т.н.така и за техника и за много много хора които да работят и да се обучат ....в момента кво се прави, минават катаджиите през някоя дупка без да искат, ако е била достатъчно голяма и са си ударили главите в тавана от пропадането се обаждат да я оправят ... така поне са сигурни че парите се дават за правилната дупка :lol:втория вариянт е при ПТП предизвикано от дупка ...тогава също се знае че средствата (които са малко разбира се ;) ) се дават за дупка застрашаваща безопасността на движение ...проблема е че това запушване което се прави е многослоино с различна плътност на различните слоеве щото се прави от различни екипи "запушвачи" на дупки ;) ... тоест ... по лесно е да прониква вода между различни слоеве и това значи че следващата зима пак ще се отвори на същото място ...решението е да се смени асфалта изцяло на всичките платна едновременно... но това е безбожно скъпа инициатива както се сещате и е многократно пъти по-скъпо от исипването на една лопата асфалт в някоя дупка ;) ;) малките дупки за които се говори не се считат за опасни ( такива които трябва да се оправят ;) ) докато не станат наистина такива ;)това е философията на всеки нямащ пари за пилеене дали човек дали министерство ...това не пречи разбира се да ги подсетим че имаме нужда от нови пътища ... просто да го имат в предвид ;)ПП: не искам да обиждам никого, нито да се правя на писимист, просто ми беше тежък ден и искам да ви кажа че така стоят нещата и то не само в българия, така че спрете да я плюете моля ви !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZERO

батенце нищо против теб ... но много мразя дезертйорите !!не мога да гледам хора които плюят по нашата РОДИНА и същевременно не и помагат с нищо и не искат да направят абсолютно нищо за да помогнат, ами точно обратното, рушат и пречат още толкова ! защото знаят че могат да се изнесат от нея и да отидат в "рая" (западните страни)ако щете вярваите но кутията от цигари хвърлена в кошчето за боклук а не на улицата е крачка напред !

аз не изхвърлям нищичко на улицата за разлика от 90% от българите !!! а точно те представляват "нашата РОДИНА" :angry: и не съм дезертьор, поне засега де :lol: между другото онзи ден така се натресох в няколко трапа, че сега ръцете ми треперят като на бабичка като карам :angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BRENDEL

хора.... всеки обвинява някой....но не мога да разбера за6то обвинявате полицайте в слу4ая.... те нямат ни6то общо с това... всущност някой от вас замислял ли се е кой поставя знаците на пътя......не.. не е полицията.. те само спазват реда по пъти6тата...тва им е работата на хората...знаците ги слагат инжинерите които правят вертикалното планиране, фирмата, която изпълнява създаването на улицата винаги дава някаква гаранция за нея...обикновено няколко години 6тот знае, 4е няма да издърйи пове4е, ако се появят дупки през този пириод в една нормална държава улицата се прави на НОВО цялата и то за сметка на фирмата... не е вината в полицията....(този път)... но, тжа е България.. и зависи само от нас да постигнем това, което хората праят ТАМ на Запад, дето някой искат да избягат

Редактирано от BRENDEL

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

и аз изкривих 2 джанти и разбира се 2 дни след това ги запушиха дупките ... дразня се че се бавят, но това не са единствените дупки които трябва да се запушат ... хората си имат работа общо взето :lol: (не ги оправдавам но ...)и това оправдаване с другите 90% е странно ... но няма да пиша щото стана офтопик и така ... :angry::bg::D:angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 261873

Май пак само за София говорите или аз не съм прочел нещо правилно ... както и да е пътищата на всякъде са в отчайващо състояние . Абе златни времена за гумаджиите :sad2:Полицаите спират за какви ли не неизправности по колите ... верно че това им е работата ама трябва нещо да се направи за тия пътища ... ама измислете нещо за тези които не могат да стигнат до жълтите ви павета ... атака по интернет или нещо такова :guns:))кажете някакви дати или нещо подобно ... организация :)аз съм ЗА и със ВАС без значение колите и форумите :):weirdo:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Браво Българино :):sad2: Просто сподели идеята и в други форуми :weirdo::guns:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cK1

ok. suglasen.I az sum krivil janti i to predi 2 sedmici + predna guma vkosha ... dulgo e za razpraviane. no IMA SI zakonov put za tazi rabota i che ne osudih obshtinata si e lichno moia greshka. ta misulta mi e slednata. 1 otgovorna v slucheia za putishtata v ramkite na gruda e OBSHTINATA ne e NS ili MS nito prezidenta :weirdo: .Osven tova si ima ZAKONOV red i e kraino vreme ako iskame neshtata v durjavata da se "opraviat" to e krainovreme da ia karame po zakonovia red, t.e. ima si zakon ima si procedura osven tova ima i sudebna praktika po slucheia s prichninenite ot dupki shteti a ot nas se iziskva edinstveno nervi ... :sad2:)) da prilozim zakona. a pone az tva sas blokiraneto na putishtata go namiram za iznudvane ,sorka ne iskam do obijdam nikoi , i to za iznudvane na obiknovennite [kato nas] hora koito iskat da se priberat v kushti, da si svurshta rabota i t.n. a efekta koito iskate da postignete po tozi nachin shte e nulev ..pone spored men, pak i kolata pak sthe si e s krivi janti :guns:. samo si predstavete da se pribirate ot kirkovo naprimer i izvednush putia da e blokiran ot ne znam si koi shtoto ne znam si kvo ... 4 chasa na putia ..ostavi taia rabota ... da gi osudim

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest neshto

Властта в лицето на МС и НС също е виновна, защото тоя цирк и безскрупулност в НС се предава и на хората и въобще обществото става един голям shit. Това да даваш 10 лева на полицай е станало вече норма. Това че е възможен протест, карайки с 50км/ч, което пък щяло да предизвика гняв.. Тук някой, който спазва закона, по-скоро го мислят за ку-ку.Обстановката в България обаче има и нещо полезно - аз лично не бих си купил нова кола (мислех си го) и така ето спестени пари :weirdo: Особено след случката преди 1 час - запалиха колата, която беше паркирана зад моята и сега пак по сервизи, точно си мислех че съм приключил.Как човек да си купи нова кола, като един съсед ти паркира в бронята, защото мястото било негово, дечурлигата колекционират емблеми, друг дебил с пирон от край до край си оставя подписа, на трети му взривяват колата около твоята, а докато си караш си удряш главата в тавана след някой трап... А със тия старите на по 10-15 години чак толкова не е трагично.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BRENDEL

някой сеща ли се колко време се влачи дело срещу общината.... :weirdo: и каква гласност ще има тогава....ми ше ви кажа...НИКАКВА....някой от вас да е 4ул обществен проблем да се решава по съдебен път? а + това ста4ката 6те си има и дата и 4ас, който не му изнаса и не мусе идва и вла4и 4 са4а от село до ку6ти, да мине по друг път, секи си преценява за себе си, но ако си4ки кажат като колегата" искам да се прибера в къ6ти и т.н.." верно няма да излезе ни6то...ако седим си4ки по къ6тите си и 4акаме общинския съд да осъди собствената си об6тина, или фирмата, която работи за общината....и едно пример4е.....когато 90та година се сваляли комунизма от власт( била съм прекалено малка тогава), хората са правели секи ден митинги в цяла София и никой не е мислил как да се прибере в къ6ти и да си прави не6то си...шовинизъм...... никой не е отишал да подаде молба в съда за смяна на правителството) :sad2:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

първоначалната дата 14-ти :weirdo: запазваме ли я? :sad2: нека да го направим нищо няма да загубим ;) нека да ги накараме да се замислият поне :guns: и да се надяваме да се даде по голяма гласност на протеста :):):P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Bunji

батенце нищо против теб ... но много мразя дезертйорите !!не мога да гледам хора които плюят по нашата РОДИНА и същевременно не и помагат с нищо и не искат да направят абсолютно нищо за да помогнат, ами точно обратното, рушат и пречат още толкова ! защото знаят че могат да се изнесат от нея и да отидат в "рая" (западните страни)...хората си имат работа общо взето smile.gif (не ги оправдавам но ...)...

CryoGen, ти да не си адвокат на общината, бре. Нали си плащаме данъци, има разни отчисления от бензина за пътната мрежа. Кои хора си имат работа? Тези, дето кърпят дупките, колкото да изкарат до другата зима, за да имат пак работа? Или общинарите, които са в комбината?Все е имало дупки в София, но такова нещо не е било. Ти с какво помагаш на РОДИНАТА - като си траеш ли? Това за рушенето не е за коментар, защото е смешно...Аз се считам за съвестен гражданин, плащам високи данъци, със сигурност съм от "мравките" на пътя, обаче на децата си казвам, че тяхната реализация трябва да е навън. Достатъчно голям и видял съм, за да мога да преценя (за себе си).В нашата история има много примери на народоотдаване, но тогава е имало поробители, а сега мекеретата са си наши. И вече не ги е срам и така нататък, но това е друга тема...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Кво се оплаквате Софиянци -- докато писнете и Ви правят пътищата !! !! Кой кво прави в София е затворен някой булевард ---- целия се ремонтира !!!!! А по-малките градове какво да кажат !!! Там пари за ремонт на пътища просто няма. Тук у Варната от тая зима такива кратери се отвориха и тези от газификацията :lol: , а скоро ходих и в Добрич !! !!! !!! Ако има търсачи на силни усещания да тръгват !! Ей там е АД ! При нас сервизите са повече от хранителните магазини!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Това с движението с 10 км/ч е много добра идея !!!!! Преди 2 дни всички таксиджии блокираха центъра на Варна - имаше ефект !! Излязоха гъзоблизците от Общината и направиха една среща, на която Газификация обеща до средата на Май да си оправят бакиите. Така че действайте ----- Политиците много ги страх от организираните протести,особено преди избори, защото надигат общественото недоволство точно когато не трябва ---

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Между другото аз работя в Общината :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Между другото аз работя в Общината

Ми кажи кво правиме и как?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

6te pitam , za6toto az sam v savsem druga oblast

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BRENDEL

Между другото аз работя в Общината :lol:

ми..4удесно..поя тоя повод може6 ли да ни даде6 малко пове4е инфо как се узаконава протест (някой спомена 4е можело) :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BRENDEL

Аз се считам за съвестен гражданин, плащам високи данъци, със сигурност съм от "мравките" на пътя, обаче на децата си казвам, че тяхната реализация трябва да е навън.

ми....аз не съм съгласна....на 21 съм и не искам да се реализирам другаде освен в България...това е най-прекрасното кът4е на света.... и като младо моми4е...което мисли за реализация, предпо4итам да се реализирам тук! тва си е моята държава и ако вси4ки мислеха като мен, а не да се прават на 4ужденци.....досега не само 4е дупки няма6е да има, ми и 6тяхме да сме по-напред от вси4ки страни в Изто4на Европа

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Уважаеми колеги чл.43 от Конституцията Ви позволява да правите мирни и не чак толкова тихи събрания и манифести. Първо трябва да изберете Инициативен комитет или орган който ще води протеста. Решаваме каде ще се състои той и в съответната Община се внася 1-во Искане от Вас за това и това ...... ако исканията не бъдат удовлетворени ще преминете към ефективни стачни действия и Молба до Кмета за разрешение(с дата и място). Бъдете сигурни,че няма да Ви разрешат на жълтите павета и тогава Кмета трябва да Ви посочи друго място по негово усмотрение и да организира охраната. По-продължително е , но ще постигнете по-голям ефект , защото сигурно ще го отразят и в медиите.Не мога да намеря никой в Петък следобед в Общината да ми обясни , но в общи линии е това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Молба до Кмета за разрешение(с дата и място). Бъдете сигурни,че няма да Ви разрешат на жълтите павета и тогава Кмета трябва да Ви посочи друго място по негово усмотрение

:lol: Леле как ги обичам тия глупости :lol::):) Борбата ще е трудна и изнервяща :) Инициативен комитет :lol: щом трябва :) Ама това вече наистина има нужда от някой който няма да си гльтне граматиката като почнат с разни там членове, алинеи и други булшитс :lol: Дано и такьв колега да имаме :lol: Редактирано от johnyboy

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...