Jump to content
Guest BOGIE

След 20 Години

Recommended Posts

Guest BOGIE

Абе Пичове с какво ще си караме колите :(:(:(:(:(:(:(:(:ph34r::blink::bg::bg: Японската компания Toshiba е създала литиево-йонна батерия, която може да се възстановява чрез зареждане до 80% само за една минута. Това се превръща в най-бързата скорост за зареждане, постигана досега, дори и от конкурентите на компанията, заявяват от гиганта. Новата батерия е била създадена благодарение на напредъка в областта на нанотехнологиите, уточняват от компанията. Тайната била в използването на нано-частици, които дават възможност да се подобри качеството и скоростта на абсорбиране на литиевите йони при зареждането. Друго предимство в сравнение с досегашните батерии е по-голямата продължителност на живот, като след 1000 зареждания тя губи едва 1% от капацитета си. Toshiba се надява да пусне на пазара батерията от следващата година първо в производствения и автомобилния сектор, като от компанията определят технологията като алтернативна за хибридните коли. Прототипът е с дължина 6,2 см., 3,5 см. ширина и 38 мм. дебелина.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Ако не са скъп консуматив и има преспектива за тези батерии - със сигурност шофьорите ще пестят доста пари, защото цената на петрола винаги ще се покачва, тъй като той е ресурс, който се изчерпва. :ph34r:Да се надяваме обаче да са евтини "батерийките".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ти недей бери грижи :blink: Българина нали знаеш , че от всичко разбира :bg: ще приспособим хонделката да върви на батерия и пак ще си ги караме :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Че бъдещето е в тока - така е! КПД на ел.двигател е 98%! Проблемите си остават 2:- батерията - маса и обем- енергийните източнициАйде по първия проблем наистина има напредък с тези нови технологии, ама дори и резервоара да ти представлява батерия, то тя ще трябва да се зарежда! А източници на енергия? :ph34r: Представяте ли си, няма да има бензиностанции, теми от сорта на "От къде да зареждам?" ще са табу, а ако тръгнеш на море от София, спираш на Казанлък да ядеш шкембе чорба и да ти слънчаса (да се зареди) колата :blink::bg:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Да ве тогава 6те е скука няма да се надлъгваме как минаваме със 7л 100 км в града :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Пак ще се лъжем ама ще е в километри с едно зареждане :blink: а може и: Минах 400км и даже немаше сльнце: :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Пак ще се лъжем ама ще е в километри с едно зареждане ;) а може и: Минах 400км и даже немаше сльнце: ;)

xixixixixiixxi :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Много яко, а как ще прайм тунинг или може би оувърклок!? :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Тунингът ще представлява слагане на няколко допълнителни фенерчета срещу слънчевите панели. Евентуално може и заместител на NOS в лицето на светкавица от фотоапарат. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest FROSTY

...заместител на NOS в лицето на светкавица от фотоапарат. ;)

Мдааам... т'ва ще бъде много яко, нема да си изхвърлям старата руска светкавица ;);):(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

и това след 20 години представяте ли си какво ще бъде след 30 :(;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

не се радвайте толкова , вижте цените на тока сега и си представете цените след 20год. когато ще могат да ни гърбят още повече защото няма да е много богат изборът и щеш нещеш трябва на ток да караш.а другото гадно нещо е как ще си караме колите да се чуват от далече :(;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

а другото гадно нещо е как ще си караме колите да се чуват от далече ;)  ;)

хех ;) ще слагаме платмасови лентички от кофички за кисело мляко или рентгенови снимки на джантите да щракат :(;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Хе хе. Пичове, това е бъдещето. Аз бях гледал по едно предаване за някакъв американец, инженер, който беше направил кола с два ел. двигателя и мощността беше към 400 коня. Вика, че го гледали много учудено разни такива с Корвети дето ги късал по светофарите, а не се чувал никакъв звук от колата, само гумите пушат. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

Хе хе. Пичове, това е бъдещето. Аз бях гледал по едно предаване за някакъв американец, инженер, който беше направил кола с два ел. двигателя и мощността беше към 400 коня. Вика, че го гледали много учудено разни такива с Корвети дето ги късал по светофарите, а не се чувал никакъв звук от колата, само гумите пушат. :)

еми Didko ви казаел. двигателите имат ~98% КПД ...пък и хибридните автомобили до колкото помня, ел. двигателя им даваше много мощност при ниски обороти (скорости) и след това при по високите обороти и двигателя започва да дава мощност повечко ...мисля хонда имаха преди година или две такъв хибрид, които ми приличаше на много готин батмобил ;)сега разбира се искам Honda HSC :) нищо че няма ел. двигател ;) ще си го карам 20 години най-малко :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Не знам на кво ше си карам колата живот и здраве след 20 години, ама ако минеме на некви електрически простотии най-много ще ми липсва рева на мотора...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Пичове............. :) ................! Кефите ме! Какви идеи имате само !!!:) Аз си мисля, че може да патентовате някои идеи, преди да се е усетил синът на Чичо Хонда или някой друг. Важното е според мен след 20 г. да го има форума,за да си правиме смешки заедно :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Нема да се плашиш Paradox звука ще го синтезираме даже ще имаш голям избор :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

Нема да се плашиш Paradox звука ще го синтезираме даже ще имаш голям избор :)

точно това се сетих, те в телефоните какви неща правят със звука, като уредби са вече :) представи си в колата след 20 години кво ше става :):ph34r::):bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...