Jump to content
Guest tdm

ПОМОЩ търся БЕНЗИНОВОЗ на старо

Recommended Posts

Guest tdm

Здрвейте, :blink: !някой може ли да каже колко е разхода на гориво на civic 5g. D15B2 моторградско :( по книжка го дават според typenshain ( или както там се пише на немски)до 90км/ч - 5.5 л./100до 120км/ч -7.2 л./100над 120км/ч - 8.8л/100но за градско нямаше нищо :ph34r: а моя civic извън градско ми гори при 90 км/ч 5,3 л./100км. :( но градско скача до 15 л./100км при пложение че не го настъпвам при това следя спецялно да не се отпусна на педала макар че ми е доста трудно.а когато я настъпя и я режа постоянно разхода скача с 1-2л. мамка му нещо не е наред :bg::bg: лошото е че един мой приятел със същата хонда засича съсщия разход вече за 7 пореден път. а при него може да се каже че настъпване не е имало от как я е взел до сега.къде да отида на диагностика ???? моля помогнете :(:(:(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Преместено от "Общи Дискусии"....при такъв разход на извънградско, вобще не го мисли, проблемът при градското идва от зад-кормилната уредба :ph34r: до скоро, да градско ковях 10 на 100 и то със съвсем малко ръчкане, ама тиа дни се пооспокоих, времето се затопли, и в момента разходът ми отива към 9-9.5 Имайки предвид че я карам на кратки разтояния и току някой ме издразни, мисля че е нормално. Ако обаче я карам както аз искам, несъмнено ще ударя 12-катадвигателя ми е д15б2, като твоя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tdm

постарах се да карам доста спокоино като се има предвид че ускорявам съвсем бавно защото основно от там се дига разхода но не е от товаа задкормилното устройство мина финансов преглед :ph34r::blink: и доста се амбицира да покаже как може да се кара спокойно. и жъпреки това разхода си е за бензиновоз :bg:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

и аз съм с D15B2миналото лято бях на около 8.5- 9 градско и към 6.5 извънсега зимата 10.5 докарахме го до към 10 с профилактика ама .... и 10 ми се струва много за извънградско не съм засичал скоро

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

мойта за 10лв. бензин минава 100км. :ph34r: градско :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Посмали малко деее да не си купуваш бензина по 0.9лв. :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Посмали малко деее да не си купуваш бензина по 0.9лв. :ph34r:

За 10 кинта са към 7 литра той кара леко :blink::bg:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Да де и аз карам лекинко :ph34r: ама под 16!!! не ми е падала от как я имам 5 месеца вече :(:blink::bg::bg:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tdm

според мен това не е нормално (до гори повче от 8-9) :ph34r: при положение че не я режеш нито е тежка нито е лада така че, ще я водя на доктор :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Споко. Колегите казват че 10 градско е нормално(имаше някаде по темите) ма мен си ме кефи ЯКО и едва ли ще ми падне скоро разхода :blink::ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

на мен ми е към 10лв на 100км градское някои път стига до 60км 10лвспоред зависи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

вие сте таксита бе щом си изчислявате километрите в левчета пък човека пита разход не приход :ph34r::blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

иди си прегледай колата много добре - над 8/100 разход в грода не е нормален, дори и да я ръчкаш от време на време!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Моят съвет е да се обърнеш към спецялист да ти погледне автомобила.Аз съм със същата кола може би, двигателя ми е Д15Б2 и преди да сложа спортните колектори и генерацията, харчеше 7-7.5 градско. Но сега звука от генерацията ме кара да натискам малко повече и да съм в малко по-високи обороти и сега разхода ми се върти около 8 на 100 в града. Мисля, че на постоянна ръчка, както не е характерно за мен да карам, няма да вдигне повече от 13-14 прекосили. Никога и не ми е давала толкова.Доста колеги споделиха мнение и по общи наблюдения не трябва да се притесняваш, ако си към 9 макс. 10 градско. Тогава и в теб можеш да търсиш причината, ама 15 е много! Освен това е добре да погледнеш и къде ти е градското, ако си някъде, където караш само на 1-ва и 2-ра ;) Градския цикъл е нещо много относително!Все пак отиди да прегледаш колата при спецялист. Виж как е сместта, как са датчиците, направи една центровка. Виж налягането на горивото какво е. Това вдига разхода, поне при мен богатееше страшно много сместта от по-високо налягане идващо от бензиновия регулатор. След смяната му ми падна драстично разхода. Споделял съм го не веднъж във форума.Успех :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tdm

Благодаря ти Demon ! смятам да отида на преглед даже сега в петък събота и неделя има безплатна диагностика за хонда фенове в пловдив (съгурно сте чели за това във форума) записах си час в петък наистина ми се струва ненормално да гори толковаоще веднъж благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Horse

Не знам, как изчислявате среден разход на автомобил в градски условия :( Да не говорим, че става въпрос и за различни градове, където натовареността на движението е коренно различна. Ако 10 пъти си засека разхода в града ще получа 10 различни резултата и то с м/у 1 и 3 литра разлика. Разбира се това не означава, че колата ми се е счупила.Колега tdm, зареди си бензин на любимата бензиностанция и си направи една разходка на извънградско с максимална скорост до 100км/ч След това допълни резервоара с бензин от същата тази бензиностанция. Засечи си разхода и след това повтори упражнението по същия маршрут с максималната скорост, с която можеш. Не бързай да пращаш колата на доктор, без да си сигурен, има ли защо ;) Успех и дано всичко да е наред

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Ако 10 пъти си засека разхода в града ще получа 10 различни резултата и то с м/у 1 и 3 литра разлика.

Аз 100 пъти засичам CRX-а, и все един и същ разход ми дава, 9/100 градско. Сигурно съм еб@ти скучния човек, такъв скучен и еднообразен живот да живея ...Та по въпроса, когато колата е студена работи в друг режим, обогатена смес, високи обороти на празен ход. Това няма как да не се отрази на разхода. Но над 11/100 трудно мога да приема нормален разход, трябва да я караш на прекъсвач през цялото време!Отиди някъде, където имат стенд да ти измерят изгорелите газове, предварение на аванса - и ще ти кажат къде е проблема. Почти със сигурност ще ти кажат, че ламбда сондата ти е за смяна.И ще са прави и няма да са прави. Ламбда сондата има живот към 200 000 км, като и дават 100 000 нормален пробег, след това вече е по-ленива. На прав път може да успее да ти влезе в правилния режим, а в града да изостава и съответно да бърка компютъра.Но пък Хонда не разчитат много на ламбда сондата, с нея и без нея разликата не е толкова голяма. Дори и ламбдата ти да е сериозно изфирясала, пак няма да свалиш много разхода.Колата ти трябва да е просто в добро състояние - масло, филтри (въздушен, бензинов, маслен) окачването да е добре и да е регулирана сходимостта, спирачките да не задържат.Възможно е и някой от топлинните датчици да не работи както трябва и да ти държи колата по-дълго време в режим "студен автомобил"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

как изчислявате среден разход на автомобил в градски условия :(

Аз все по един и същ начин го намирам този разход. Пълня до горе, нулирам малкия километраж, после като реша пак пълня (обикновенно като е на свършване бензина) и засичам колко километра съм изминал с количеството изчезнало гориво от резервоара.А сега вече като познавам добре автомобила, само пълня и нулирам километража. Не смятам всеки път среден разход, защото знам колко горе/долу километра минавам с един резервоар и то се изписва на малкия километраж. Ако усетя някой път драстична разлика, вече на следващото засичане ще проверя отново стойностите и не, за да си спестя 1-2 литра на 100 км. и да направя икономия, а за да съм сигурен както каза колегата Магнум, че всичко е наред по автомобила ми.Когато всичко работи както трябва, КПД-то на автомобила е най-високо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZERO

а има ли осезателна разлика в разхода като се сложат по големи джанти?да ре4ем като се кара с 15-ски вместо с 13-ски?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Ей ама хи4 не ги гоните тея коли ве хондажии.Се разправяте как ви варвяли колите.Ми тя колата май за да варви трябва и да гори а????????????И стига с тея 7 лв 100 км ставаме сме6ни и по4вам да се съмнявам ве4е в мойта/е кола/и

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Интерсно. Един приятел има сивик 5г. и ми съобщава такива раходи от прядъка на 10-11/100 градско. На мен ми се вижда странно малко, защото crx-a ми харчи 6.9-7 при средно бързо каране, а е 1.6. На нонстоп ръчка 9,а само зимата 10! Интерсно е, че разхода ми се беше вдигнал в последно време, а се оказа, че след като си смених "изпърдялото" гърне падна с около 1.5л./100км.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

аз ще ви кажа че разхода зависи от шофиора !значи няма друго нещо което да касае повече разхода от шофиора !!!защото от него зависи дали ще кара със 70 на втора или с 40 на пета ....така че ако някои ти казва че много му е разхода значи много я натиска ... в предните теми с разходите на хондите имаше един колега които сподели как я кара до 2500 оборота и често я пуска по инерция и така стига до 6-7 градско ... пробвах да карам така и да не се гоня с всеки мерцедес или бмв по светофарите и разхода падна :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

Та вчера скочих малко извънграда по работа, тя мойта хондичка над 160 - 170 много трудно качва скороста, бавно и мудно и доста време трябва да почакаш за вдигне по - голяма скорост, иначе до 170 е върха, бързичко ги вдига и никакъв проблем да си ги поддържа много дълго време!Та покарах си аз така към 200 км, скорост м/у 140 и 170 км/чСРЕДЕН РАЗХОД ИЗВЪНГРАДА 10 л / 100 кмТака че не се шашкайте, който казва че колата му не гори много явно не я настъпва достатъчно! :angry:Това е моето мнение! Въпреки големия разход не смятам че нещо и има на колицата! Просто е карана дълго време почти на максимума на възможностите й.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Колеги вземете и помислете за цените на бензина :bg: Преди три дена на пътя Пловдив Асеновград , заредих 95 на Петрол за 1.59 на литър , а на следващия ден на Лук Ойл 1.56 за литър :angry: Преди бензина като беше 1.48-52 и аз със 10 лв със сивик 5-та генерация д15б2-ка и много ръчки минавах приблизително 100 км :D но сега със 10 лв зареждаш около 6-7 литра и не стигат :P Както каза Магнум , трябва колата да ти е сравнително нова ( а на повечето в клуба не ни са първа младост колита :angry: ) за да измериш точно бензина и ако е над нормалното да търсиш проблема само в себе си , но с по старите трябва да си сигурен , че колата ти черпи нормално въздух ( ако е запушен въздушния филтър и няма достатъчен дебит на въздух двигателя за да компенсира дърпа повече бензин и въздух и от там се качва разхода ) , както казахте ,че е запушено гърнето , първо си въведете колите в перфектно състояние ( не просто да вървят ) и тогава смятайте и изчислявайте , прочетете какво е направил колегата Демон ( освен тунинг-а ) и ще разберете ,че сте малко далече от перфектното състояние ( не че аз съм,но се доближавам и се старая ) . В крайна сметка , ако карате колите си за няколко години и не искате да се запазят двигателите им и самите те , ръчкайте там докато душа има , лашкайте , пък ако ви е голям разхода и не може си го позволите или продайте колата и си купете някоя по-икономична или си слагайте ония газовите и метанови уредби и се радвайте на нисък разход :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Вече А95H е 1.6и нещо си СРАМОТА :weirdo::guns::sad2:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MARTO

Преди бензина като беше 1.48-52 и аз със 10 лв със сивик 5-та генерация д15б2-ка и много ръчки минавах приблизително 100 км ;)

ТОВА ПРАВИ 6.58 Л./100 КМ! КАК ГО ПРАВИШ ТОВА ?! А ПЪК И С МНОГО РЪЧКА!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

(Tino @ Apr 6 2005, 11:40 AM)

Преди бензина като беше 1.48-52 и аз със 10 лв със сивик 5-та генерация д15б2-ка и много ръчки минавах приблизително 100 км

MARTO Публикувано на Apr 6 2005, 02:29 PM

ТОВА ПРАВИ 6.58 Л./100 КМ! КАК ГО ПРАВИШ ТОВА ?! А ПЪК И С МНОГО РЪЧКА!?

Да бе колега Тино, кажи как става така че твоята кола на много ръчка гори 6.6 литра на 100 километра из града, щото моята я карам след като загрее до 3500 максимум до 4000 оборота ( което не е голяма ръчка) и ми прави разход 8.5 л./100 км.А моят мотор е каде по малък от твоя!!!:weirdo:КАКВА Е ТАЙНАТА, КАЖЕТЕP.S.: Като я карам яко на 6000+ оборота из града разхода ми отива на 11 л./100 км. Редактирано от bvo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

Сетих се за един познат дето колата му харчеше 6/100 градско - много доволенпък като тръгнахме на извънградско и си прайхме партия на бензина (колата е служебна тоест не сме смятали амортизацията й) той сметна извънградското, без да е натискал изобщо, 8/100 и тогава го делихмеда не се окаже че и ваще коли са такива ...... :weirdo: аз вече съм на 9.5 след като се затопли времето ама ще гоня поне 9/100

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Сетих се за един познат дето колата му харчеше 6/100 градско - много доволенпък като тръгнахме на извънградско и си прайхме партия на бензина (колата е служебна тоест не сме смятали амортизацията й) той сметна извънградското, без да е натискал изобщо, 8/100 и тогава го делихмеда не се окаже че и ваще коли са такива ...... :sad2: аз вече съм на 9.5 след като се затопли времето ама ще гоня поне 9/100

:weirdo: A taka

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KIKO_HONDA

е мойта гори 10 1/4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tdm

Здравеите, имам резултати от прегледа на колата ходих на сервиз в пловдив оторизиран сервиз на хондада ви кажа тия момчета си разбираха от хондипремериха всичко , датчици ,налягане температури, всичко е наред а компютъра показва грешка 15 - няма изходен сигнал от делкото като премериха на изхода от делкото сигнала го имаше на входа на компютъра пак го има сигнала. Нещо там не е наред сега се уговорих да отидем заедно с един мои приятел и да сменят компютрите на двете коли да видим дали ще има резултат пак ще ви пишаа за колегата дето казва че проблема е в натискането на газта вече обясних че не я натискам и не смятам че съм малоумен та да не незнам какво означава това

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Колеги мисля си забравяте , че колите ни имат и " червена зона " с която минаваш ПРИБЛИЗИТЕЛНО 50 км , не знам колко от тези 50 км съм прихванал преди да зареда :) и мисля , че не четете добре , казвам приблизително , НО айде да не ви бъркам и вас , като се върна в Пловдив и си сложа гуми , ще си бръкна в джоба и ще ви кажа колко ми е дала като разход :sad2: Но за 1.3 двигател сивик 3-та генерация мога да ви кажа 100 % със 12 лв бензин ( 1.47 литъра ) минах точно 98 км и ми свърши бензина :guns: на една ръчка Но айде да не се хващаме за стотинките , на един гори повече отколкот на другия , а са едни и същи модели , ами замислихте ли се , че не всеки е карал колата си откакто е излезнала от завода и не на всеки колата е карана с едни и същи консумативи и т.н. :weirdo:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

moq d15b2 gradsko 8,5-9 l. ama zavisi ot grada- Az sam ot Varna i tuka e ad !!!!!!!Ogromni dupki zaradi gazifikaciqta i mnoooogo zadrastvaniq. Az 4-ta v grada ne sam vklu4val !!!! A na okolovrasnoto i 3-ta ne moje. Izvan grada bez ry4ka - 6/100 - golqma ikonomiq! To kva ikonomiq benz 1.68 lv. Karam si na gas-4ica , ama be6e mnooogo spanata spira na baira s 2-ma 4oveka --- mojete li da si predstavite !!!!! Nqma sila da ka4i lek bair !!!!! Dnes be6e na doktor ---- edin marku4 se pregynal i ne idva dostaty4no gas -- sega e mnoogo dobre -- napravo se u4udvam kak izteglq !!!! Oba4e gori 11,5 gradsko i 8.5 izvan , no si e jiva dalavera 0.74 lv. gas-ta . Pak mi se vijda 4e gori mnogo gas ---- Edin priqtel hodi tezi dni do Sofiq s edin palen legen - Astra 1.6 na gas i mu dala razhod 7/100 - GAS !!! A mu vqrvam , eeeee hondoviq e mnogo po-ikonomi4en ot nemskiq GNILO4 - mai 6te hodq da q barnat

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

group4dam,с колко трябва да караш извън града че да гориш 7/100 газ?с 80 км./ч.карай, щом за тебе времето не е ценно и си си купил хонда да я караш с 80!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MARTO

group4dam,с колко трябва да караш извън града че да гориш 7/100 газ?с 80 км./ч.карай, щом за тебе времето не е ценно и си си купил хонда да я караш с 80!!!

СОФИЯ - ХАСКОВО 224.389 km (СПОРЕД BGMAPS.COM), 1.45 h., РАЗХОД 8/100 ГАЗ. :weirdo:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

MARTO,по твоето изказване, знаеш ли че за да го направиш това което казваш трябва средната ти скорост да е 128.22 km/hХа помисли малко с колко трябва да караш за да направиш такава средна скорост и ми отговори моля те!После ми обясни с тази скорост как гориш 8/100 газ!Ако говорите на кой колко му върви колата, вярвам! Особено както по-вечето колеги дават pic за доказателство, а не да споменат някаква скорост! Но за разход, много икономични ги изкахте тези коли, и то на високи обороти!За средна скорост 128 км/ч узначава че никаде по пътя не си карал на под 4500 оборота, нали така?ТУК НЕ Е МЯСТО ДА СЕ ХВАЛИМ ( КАТО НА ПАЗАРА), а да си помагаме един на друг!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MARTO

MARTO,по твоето изказване, знаеш ли че за да го направиш това което казваш трябва средната ти скорост да е 128.22 km/hХа помисли малко с колко трябва да караш за да направиш такава средна скорост и ми отговори моля те!После ми обясни с тази скорост как гориш 8/100 газ!Ако говорите на кой колко му върви колата, вярвам! Особено както по-вечето колеги дават pic за доказателство, а не да споменат някаква скорост! Но за разход, много икономични ги изкахте тези коли, и то на високи обороти!За средна скорост 128 км/ч узначава че никаде по пътя не си карал на под 4500 оборота, нали така?ТУК НЕ Е МЯСТО ДА СЕ ХВАЛИМ ( КАТО НА ПАЗАРА), а да си помагаме един на друг!

BVO,ПОСЛЕДНОТО ЗА КОЕТО ВЛИЗАМ В ТОЯ ФОРУМ Е :-ДА СЕ ХВАЛЯ.-ДА СЕ ЧУВСТВАМ КАТО НА ПАЗАРА.-ДА СЕ ВПУСКАМ В ТЪПИ СПОРОВЕ.NO COMENT!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Вчера я пробвах извън града --- даде 8/100 газ при ср.скорост 100 ---- което напълно нормално на бензин - 6-/100

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gabo

Моята е с двигател EW2-1.5 и като якарам само на газ и то предимно извьн града,разхода е 6.7/100,при скорост от 120км.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Доста икономично !! Тя твойта много лека Градско как е ???? и от кой град си ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...