Jump to content
Guest Al_Capone

Таблица във форума? КАК?

Recommended Posts

Guest Al_Capone

4х3 табличка е не е проблем таблицата която искам да кача много голяма и е със сравнителни харатерситики. Имам я на Ексел се ровя много усърдно за някой конвертор който да може да ги напише таговете. Че по китайския метод ще е трудоемко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз тази точно с excel я направих, но после ръчно почистих HTML кода от лайната на ecxel-а, махнах всички class= и style=, малко си е pain in the ass ако трябва да го правиш на ръка за голяма таблица.Ето ти 2 tool-а за генериране на таблици, ама пак бие на "китайски метод":http://www.2createawebsite.com/build/table_generator.htmlhttp://www.quackit.com/html/html_table_generator.cfm

Редактирано от kicko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Мерси. Ще стане ама ще има много работа по таз хватка :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ian

Предполагам, че ти е дошло наум, но все пак...Ако таблицата ти не е много голяма (демек - събира се в четим вариант "на един екран"), можеш да я запишеш като графичен файл и след това да я сложиш като картинка в пост-а си... Единственият сериозен недостатък за мен е, че от таблицата няма да може да се copy-ва информация от клетките й. Но за визуализиране върши работа, а и методът е what-you-see-is-what-you-get ;)...Подобно нещо направих тия дни в темата "Членска карта"... 2-те таблици там са точно в Ексел направени - Print screen на "Print preview", след това Paste в произволна проста програма за работа с графични файлове (Paint, Paint.NET...) и след това запис на картинката в jpeg или каквото прецениш.HTH!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al Capone

За това съм се сетил и съм го правил, но сега случая е друг. Това е резултата. Мерси все пак.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

верно че блъска досто грозни редове. После тряа да едитнеш и да ги изтриеш...

Test Test2
Test3
добре че не позволява js ;) Редактирано от manniakk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Al_Capone: Надявам се, че когато правиш каквито и да е опити, включваш тази опция:

Публикувано изображение

По-късно ще си седна на титулярния компютър и ще видя как може да се преобразува директно от Ексел в HTML код. Мисля си че с Dreamweaver може диртектно копи-пейст, ама ще го пробвам първо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

А се надявам че видяхте и резултата. Ако не сте ще ви дам жокер последното мнение в тази тема. За там ми трябваше за сега, после и за други работи но като ги приключа. Мерси на всички отзовали се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки че темата се изчерпа, мисля че ще е полезно занапред да се знаят някои ползни линкове, когато трябва да се пускат постове във форума, съдържащи HTML. И в двата линка давам връзка към WEB редакторите, т.е. правите си текста там и чрез бутнчето Submit при първия или HTML (от лентата с инструменти) при втория, може да видите вашия HTML код и от там копи-пейст във форума.

FCKeditor

TinyMCE

Аз лично предпочитам TinyMCE, защото съм свикнал с него, но не съм пробвал другия за да дам обективно мнение.

На вниманието на администраторите/екипа поддържащ форума: Би могло да се помисли за интегрирането във форума на нещо подобно: http://mods.invisionize.com/db/index.php/f/5113

Може би не за всички, а за определена група потребители, защото на мен например не ми е необходима тази екстра, още повече че използвам Опера, а този мод за IPB не поддържа Опера. Мисля че може да е полезно, а докато това се направи, всеки който желае, може да използва горните два линка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Правенето на хтмл таблица с TinyMCE ще затрудни всеки, който няма поне година опит с хтмл писане по принцип. :cool:

Колкото до визуален редактор, тука във форума си има вграден, просто трябва да се натисне това копче при писане на ново мнение: Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правенето на хтмл таблица с TinyMCE ще затрудни всеки, който няма поне година опит с хтмл писане по принцип. :dry:

Чак една година... ;)

А и не мисля че хора като Al-Capone, са го направили по по-лесен начин. Тези линкове съм ги дал за улеснение на който иска да ги ползва. Ако някой реши че си има по-лесен начин, да заповяда.

Колкото до визуален редактор, тука във форума си има вграден, просто трябва да се натисне това копче при писане на ново мнение: Публикувано изображение

Този т.нар. Rich Text Editor ти пробва ли го??? Разликата е в едно-единствено бутонче -> Публикувано изображение. Не виждам смисъл от него. Аз не ви карам да вмъкнете редактор във форума, просто споделям, че има такава възможност, а дали ще се появи е ваше решение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...