Jump to content
Guest street_fighter

Въпрос относно Хонда Сивик Купе 5ген.

Recommended Posts

Guest street_fighter

Как е пичове?Онзи ден се вкарах в замисъл защо Хонда Сивик Купе 5-тата генерация топ мотора и е 125 коня,а пак на хечбека слагат 160 - тката.Някои да знае каква е тактиката защото според мен купето е по красиво от хечбека а пак са му спестили силния мотор.защо така?Спорихме онзи ден с приятели любители на Хонда,но уви

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Интересна тема за размисъл и аз съм се чудел но не се досещам за нищо.Ако някой знае да казва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

купетата ги правят само в Америка. А в Америка не е внасян, поне не официално и не по това време, В16А2 двигателя, не е можел да мине някакви си еко простотии. То и сега в Америка не продават 200 коня сивик type-rПросто това е бил най-якия двигател за Американския пазар и за това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2
Отговорено (Редактирано)

а че купето е най-красиво не съм съгласенза мен от хечбека по красиво нямано вее си е въпрос на вкуса инае сега наистина новия сивик там не е TYPE R a e Si и е 160кс вместо 200

Редактирано от d15b2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter
Отговорено (Редактирано)
ок тогава какво предпочитате от моделите на новия сивик като се има предвид че на хечбека скоростите са му горе на таблото,а на купето долу.На мен лично ми харесва повече купето от хечбека защото прилича повече на ван от колкото но кола пак и заради тия новите коли от хонда са се принудили да направят нещо което ще се хареса на булшинството.Дали? а пак и тези скорости горе... не че ще откажа един таип р но като чели се губи спортното.... но както и да е това си е мое мнение ако някои споделя подобно да пише Редактирано от street_fighter

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

ми виж къде са им скоростите на колите от wrc.пък и там ако го няма спортното......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter

е ма не е същото човече.тука говорим че така не е кой- знае колко привлекателно лоста да ти е горе може и да е по удобно но.... според мен не е чак толкова "спортно"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

ок тогава какво предпочитате от моделите на новия сивик като се има предвид че на хечбека скоростите са му горе на таблото,а на купето долу.На мен лично ми харесва повече купето от хечбека защото прилича повече на ван от колкото но кола пак и заради тия новите коли от хонда са се принудили да направят нещо което ще се хареса на булшинството.Дали? а пак и тези скорости горе... не че ще откажа един таип р но като чели се губи спортното.... но както и да е това си е мое мнение ако някои споделя подобно да пише

батенце, замислял ли си се какво е разстоянието от волана до тия "скорости горе", и пак от волана до тия "скорости долу" ?

кое разстояние е по-малко според теб ?

и когато караш, и скоростния лост ти е на една педя разстояние от волана, изобщо няма да ти пука колко "неспортно" ти изглежда колата ...

и аз като колегата d15b2 ал бънди ;) мисля че по-хубаво от hatchbag-а няма ...

карал съм и купета и седани, но hatchbag-а си има своя чар, специално 5-тата ген. :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Hechbeck-a като цяла и отдавна си е чист разбойник на пътя , тотален , рядкост е такива сивици да ги видиш да се карат бавно , галантно ,за сметка на бясното и налудничево препускане по улиците ( пък ако щете и магистралите ) ;) Купето , е по-тежко , по - голямо , но и по престижно,в смисъл в купе можеш да видиш всякакви хора ( и като се има предвид слаганите двигатели е и по-слабо ).Едно купе с 1.6 VTEC 125 hp върви колкото обикновения 1.5 90 hp Моно инжекция :plane: Но има и нещо друго , едно купе е много по-лесно за тунингуване отколкото хечбек-а , но направи ли се хечбек-а както трябва и ..... става изрудия ;)

Нека и не забравяме , че в последно време забелязвам някакав умисъл или подръжание към купета-та ;) квито и да са , да го кажем мода

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter
Отговорено (Редактирано)

няма съмнение че и хечбека става супер як ама защо тогава akura прават само купета (rsx,integra) хем акурата се води като малко по спортна хонда за америка.не че казвам че хечбека е грозен или нещо такова но според мен тези неща имат някакво значение.за краи искам да кажа че във никакъв случаи не съм съгласен че купето с 125коня при това vtec варви като хечбека 1.5 90 коня като разликата им е само 100кг а в конете 35 ????

Редактирано от street_fighter

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Иди виж пак снимките на RSX и се позамисли малко дали не е hatchback. Освен това мисля, че е крайно време да престанете да сравнявате ябълки с портокали, щото се излагаме пред хората.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

купето не е ли 115 коня?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi
Отговорено (Редактирано)

тц ;) 1.6Vtec e 125 ;) ---> Излъгах ;) купето 5-та генерация наистина 115 коня. 125 е 6-та :plane:

Редактирано от DrOxBoLi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

Hechbeck-a като цяла и отдавна си е чист разбойник на пътя , тотален , рядкост е такива сивици да ги видиш да се карат бавно , галантно ,за сметка на бясното и налудничево препускане по улиците

тази кола просто не ти позволява да я караш по този начин :plane:не знам защо, просто не ти дава да я караш бавно и галантно, твърде е лека и пъргава е, за да седи мирна като някои седан примерно ;) street_fighter батенце акура мисля е американската хонда ... (хонда но правена в америка и за техния пазар предимно)после искам да те помоля да не сравняваш неща написани на хартия ;)щото колите не са това което са ги написали хартия ;) (особенно тези на по 10-20 години ;) )това не е TV игра, нещата не запазват вечна перфектна линия подържани от математиката и яките процесори ...просто колите се скапватможе да има дори civic 160 hp vtec, който да върви по зле и от трабант ...дори в този форум бях давал линк как един трабант дръпна един болид от някаква формула ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TheDevilTwin
Отговорено (Редактирано)

а че купето е най-красиво не съм съгласенза мен от хечбека по красиво нямано вее си е въпрос на вкус ...

Да, съгласен съм. Хетчбек-версията си е най-добра ;);) Купето също не е лошо, но винаги бих предпочел по-късия вариянт ;) Като се прибирах от срещата в София вчера, на Орлов Мост първо мина един сребрист Сивик Хетчбек, модел 2004 (т.е. с фейслифт), а след 5-10 минутки и един черен Сивик Type-R, също модел 2004 ... рядко се виждат по нашите скромни пътища подобни незабравими гледки :plane: Редактирано от TheDevilTwin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter

street_fighter батенце акура мисля е американската хонда ... (хонда но правена в америка и за техния пазар предимно)после искам да те помоля да не сравняваш неща написани на хартия щото колите не са това което са ги написали хартия  (особенно тези на по 10-20 години  )това не е TV игра, нещата не запазват вечна перфектна линия подържани от математиката и яките процесори ...просто колите се скапватможе да има дори civic 160 hp vtec, който да върви по зле и от трабант ...

виш са батка аз говора какво става по каталог а това че има разлика от кола до кола това го знам и ми е пределно ясно а тва за тия лади и трабанти дето ми го разправате си е ебати комедията.естествено че една лада дето блока и е станал на лист от пилене ше мине и ферари ( и ас съм го гледал онова филмче) ама си остава лада човече .тва за мен едно време през 77 може и да е било кола ама аиде да видим какво ше направи една сериина лада с наи силния мотор с един сивик 1.3 примерно ..... ше я изчекне лошо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

steet_fighter ;) пич моля ти се мисли преди да даваш мнение :) А за това дали 5-та или 6-та генерация купе вървят колкото 5-та хечбек 1.5 90 коня , прегледай си страниците и виж какви резултати дават на лист ;) 0.2 сек разлика :) до 100 км/ч , на яве сигурно не е така,бих се пробвал с някое купе , да видим ;) Айде стига сме пусали глупости , че наистина сравняваме портокала с ябългата сме смешни ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...