Jump to content
Guest laci

Какво значи Хонда

Recommended Posts

Guest laci

Мисля си дали някой знае какво означава логото на Хонда.Дали е знак,символ или просто първата буква на една велика марка(аз мисля,че не е така).И ми е интересно защо го променят на всеки 4-6 години и какво значи сега?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iVo_BMW
Отговорено (Редактирано)

Интересен въпрос и на мене ми е интересно какво значи. :)Публикувано изображение

Редактирано от iVo_BMW

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

че кога са го променяли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Power2weight
Отговорено (Редактирано)

компанията е кръцтена на създатела си, Soichiro Honda, които е роден 1906, и е започнал като авто механик.за логото не знам обаче сигорно е просто първата буква от фамилията мо.

Редактирано от Power2weight

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ombre

Че го променят това е ясно,но дали верно има няква символика........... :dry::cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Че го променят това е ясно,но дали верно има няква символика........... ;):dry:

;) абе не знам има ли синволика, ама има няква хипноза в нея - колкото по я гледам, толкова по противни ми се виждат другите марки ;):);):cool:
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest crx-fan

Хихихихихи !!!! Те тоя над мен майната демек каза всичко което мисля!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

Че го променят това е ясно,но дали верно има няква символика........... ;) ;)

;) абе не знам има ли синволика, ама има няква хипноза в нея - колкото по я гледам, толкова по противни ми се виждат другите марки :cool:;);):)
това си е истина маи маищото и на мене така ми действа ...гледам гледам. и после други коли освен хондите на пътя не виждам и не уважавам .... :dry::);););):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest laci

И все пак явно символа си е важен ето например Субару първият им модел има една звездичка а сега са 6 или 7.А и не съм съгласен че не си сменят логото поне като форма и визия.Между другото автомобилите на Хонда започват с лого с крилото,което сега е на моторите...незнам интересно е :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

Според мен просто осъвременяват дизайна на H - то :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

И все пак явно символа си е важен ето например Субару първият им модел има една звездичка а сега са 6 или 7.А и не съм съгласен че не си сменят логото поне като форма и визия.Между другото автомобилите на Хонда започват с лого с крилото,което сега е на моторите...незнам интересно е :plane:

което не сега :D

ами преди много години беше и все още е по старите "железни" мотори на хонда

вечни машини са това ...

все пак от там тръгна ХОНДА, после почнаха и коли да правят като видяха че правят най-добрите двигатели :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter

не знам за логото ама знам едно .преди време може би преди 30-40 години хонда показва на света какво означава мощ.От 1.5 с турбо двигател вадят 1500!!!!! коня на формула.просто исках да го отбележа този факт защото много му се кефяОт тогава забраняват турбото за колите от формулата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

какво значи сега?

Убиец на немски пръчки и селяни...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest laci

не знам за логото ама знам едно .преди време може би преди 30-40 години хонда показва на  света какво означава мощ.От 1.5 с турбо двигател вадят 1500!!!!! коня на формула.просто исках да го отбележа този факт защото много му се кефяОт тогава забраняват  турбото за колите от формулата

Струва ми се че това,което си написал е меко казано невярно.Първо от 1500 куб. още никой не е вадил 1500 коня а още по малко преди 30-40 години..това е смешно,дори и с 5 турбини.Второ посочи ми поне един сериен мотор на Хонда с турбо.И за да завърша ще кажа че Хонда се радаваше на своите компресорни двигатели до към 1986г. тоест преди 20 години,а първи го вкарват в формулата небезизвестният отбор на Лола-Форд

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter
Отговорено (Редактирано)

знам че нямат двигатели с турбо!!! може да е било без турбо но за конете сам сигуре и защото ме надъха ще се разтърся за това и ще го публикувам тука.питаш се от каде знам това ,гледам дискавъри .там го гледах

Редактирано от street_fighter

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Horse

До скоро и аз мислех, че нямат двигатели с турбо, но ми казаха, че се правели такива за Япония и САЩ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

До скоро и аз мислех, че нямат двигатели с турбо, но ми казаха, че се правели такива за Япония и САЩ.

Знам една тук във Варна.Хонда JAZZ 1.2 с турбо :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Хонди с тубо има , и в ден днешен се произвеждат такива ;) но далеч не и за да вадят коне от него ;)Ето една малка изрудия :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest laci

Все пак тук манияците са много,но никой не си направи труда да се порови по моята тема.Може би никой не знае какжо зна4и Хонда.... :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Има Jazz с фабрично турбо :(;););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Колега как да ти обясним какво значи Хонда . За мене Хонда е марка автомобили , за мене най-добрата ( за мене искам да подчертая ) , аз обичам хонда и се радвам на всеки един модел , колкото и крив да е :( Обръщам се да гледам всяка една хонда по улиците , дори да съм я виждал 100 пати , изучавам с поглед и допир всяка една която искам и имам желание.Пазя се от резачките ( тези с по-мощни мотори , защото нямам възможност да имам такава и знам , че кача ли се ще ми хареса и няма да искам да слезна ) . Обичам да се возя в Хонда ,но още повече да я карам , да усетя двигателя й и динамиката и , да усетя ускорението и стабилността й , да слушам как мърка двигателя й.От опит ти казвам , че за да усетиш една кола , като такава , ти трябва много повече от 100 км примерно , задължен си да я покараш поне един ден в градски и извън градски условия да я опознаеш повърхностно ;) Радвам се на всяка една добре направена и радваща окото Хонда ( не говоря само за тунинг ) , чудя се като вида кофти хонда ,защо собственика не я е оправил , яд ме е всеки път като видя Хонда на газ ;) ( но това е мое мнение ) . Хонда за мен значи много , но не и всичко ;)

Мисля си , че конструкторите , собствениците и всичкия колектив на фирмата ХОНДА е вложила цялата си любов във всяка една кола , за да може човек като седне зад нея да разбере какво е HONDA , не смятам , че са вложили някаква абривиатура или значение в самото име ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Horse

Браво Тино :(;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Колега как да ти обясним какво значи Хонда . За мене Хонда е марка автомобили , за мене най-добрата ( за мене искам да подчертая ) , аз обичам хонда и се радвам на всеки един модел , колкото и крив да е ;) Обръщам се да гледам всяка една хонда по улиците , дори да съм я виждал 100 пати , изучавам с поглед и допир всяка една която искам и имам желание.Пазя се от резачките ( тези с по-мощни мотори , защото нямам възможност да имам такава и знам , че кача ли се ще ми хареса и няма да искам да слезна ) . Обичам да се возя в Хонда ,но още повече да я карам , да усетя двигателя й и динамиката и , да усетя ускорението и стабилността й , да слушам как мърка двигателя й.От опит ти казвам , че за да усетиш една кола , като такава , ти трябва много повече от 100 км примерно , задължен си да я покараш поне един ден в градски и извън градски условия да я опознаеш повърхностно ;) Радвам се на всяка една добре направена и радваща окото Хонда ( не говоря само за тунинг ) , чудя се като вида кофти хонда ,защо собственика не я е оправил , яд ме е всеки път като видя Хонда на газ :( ( но това е мое мнение ) . Хонда за мен значи много , но не и всичко ;)

Мисля си , че конструкторите , собствениците и всичкия колектив на фирмата ХОНДА е вложила цялата си любов във всяка една кола , за да може човек като седне зад нея да разбере какво е HONDA , не смятам , че са вложили някаква абривиатура или значение в самото име ;)

е ти направо ме умря ;););) а до колкото какво значи емблемата , според мен е хонда от фамилията на шефа на боса на мафията ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

чудя се като вида кофти хонда ,защо собственика не я е оправил , яд ме е всеки път като видя Хонда на газ :) ( но това е мое мнение ) . Хонда за мен значи много , но не и всичко ;)

малко оффтопик, но ми стана гадно като видях един CRX в зона-Б5 ... беше изгнил целия, прагове, вежди, даже калниците ,имаше големи дупки от корозия и .... беше на ГАЗ !!направо ми се дорева ...баси изрудите има :)но иначе си прав да ... за мен просто хонда е символ на желанието на инженерите в хонда да правят всичко с любов и себеотдаване в техните творения ... не знам дали има кола (хонда ;) )която да не е мислена от всички възможни страни, за да се изкара максимума от нея .. както от двигател , така и от визия точно това уважам в хората, труда им, като този на инженерите на хонда, който мисля че няма смисъл да ви обяснявам до какви чувства ни докарва всеки път когато видим хонда на пътя ;) на мен все още не ми се е случвало да видя хонда и да не я огледам :) за това се кефя на хондиовците от много години (не говоря само за колите, първо харесвах моторите ;) , сега като изкарам една А категория лятото, пак ще почна да ги харесвам ;) )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

това с оглеждането на хондите по пътищата май е болестно състояние :) на всички ни

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Има и сериен Легенд с турбина.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DazzleDream

аз шапка свалям на Tino за тфа му изказване, и смятам то изчерпи тая тема напълно и по един странен начин ни описа сичките в нашто болестно състояние ((; (и аз само хондите виждам по улиците, дори мъжете не ги заглеждам толкова колкото хондите.. :bounce: )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

Колежке DazzleDream,ние също не сме лоши, не сме за изхвърляне, струва си и нас да ни загледат! :angry:ОСОБЕНО КОГАТО СМЕ СЕДНАЛИ В ЕДНА ХУБАВА ХОНДА!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BRENDEL

никой не казва, че сте лоши, но седнали в хубава ХОНДААААА....там със сигурност няма да се забележите!....(хаха)...шегувам се естествено..:angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Все пак тук манияците са много,но никой не си направи труда да се порови по моята тема.Може би никой не знае какжо зна4и Хонда.... :weirdo:

Аз мислех да не се включвам, щото то е ясно откъде се е взело това "Н". Преди година-две в Ауто-Билд имаше подобна тема за емблемите и символиката в тях. Само че архива ми е в Стара Загора и като се свъртя там ще се поровя да видя точно какво беше и ще пиша пак. А дотогава, ако някой друг намери въпросния брой преди мен може да вкара някой друг цитат :sad2:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Ауто Билд - Март 2003:Еволюцията в графичното оформление на буквата "Н" в емблемата на Honda я прави симатична, защото напомня на човек, подложен на диета - през годините надебелява, след това отслабва, после пак... и т.н. Още първият малък товарен автомобил Т360 получава "Н" логото през 1963г. От 1996г. има друго "Н" за Европа, което е малко по-голямо от използваната в Япония емблема. Всъщност колите носят фамилния инициал на основателя на фирмата Соичиро Хонда... :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...