Stefan Lalev 2 #1 Публикувано 21 Април, 2008 Първо здравейте на всички Имам 1-2 въпроса и се надявам да можете да ми помогнете.Такааа понеже съм студент в Варна а по принцип съм от Шумен и всяка седмица си пътувам с сивика Шумен Варна но всеки път когато мина по магистралата няма проблем колата си е загряла нормално но като вляза в града почва да загрява доста стига почти максимума малко по-малко всъщност но си ме притеснява иначе ако карам само градско няма грижи.Иначе колата масло има антифриз всичко проверявам но защо така???колата е сивик англичанка малкия витек ако има значение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PeXa 0 #2 Отговорено 21 Април, 2008 провери термостата,може да е затворил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalinkata 0 #3 Отговорено 21 Април, 2008 здравей много ти е як сивика често го виждам до меи то но на скоро карах зад теб и да ти кажа здраво пропушва ! гори ли ти масло или много бензин ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest GeFi #4 Отговорено 21 Април, 2008 Колега когато си си в Шумен дигни тела и набери 0899118875 да се разберем да се видим да ти видим хондичката какви са и проблемчетата Айде жив здрав , топката е в твойто поле Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lbh 1 #5 Отговорено 22 Април, 2008 Откъде го намери тоя SR че и аз си търся такъв.Доста елементарно предположение но вентилатора включва ли го? Щото като си на скорост по магистралата радиатора се обдухва добре и без него, но в града си трябва. Термостата трябва да се види отваря ли напълно. От там вече отиваме към по сериозни неща - дали надува охладителната система (оставяш я да работи при отворен радиатор и гледаш мехури дали излизат), водна помпа, много корозия по тръбата откъдето засмуква помпата (прави ли ръждива охладителната течност ) ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Lalev 2 #6 Отговорено 22 Април, 2008 За вентилатора е много интересно че го вклучва но ми се струва че изклучва много бързо вклучва се само за 1 макс 2 минутки за много малко може и от това да е защото като дигна капака когато е загряла колата вентилатора не помръдва???Мехурчета от радиатора не се виждат маркучите се втърдяват но не много.прави ми впечатление че когато отворя капачката на радиатора изсусква и почва да се чува някаква циркулация на вода.Иначе антифириза е много чист Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lbh 1 #7 Отговорено 22 Април, 2008 когато е загряла колата вентилатора не помръдва???Ок значи първо тоя проблем трябва да се реши и след това ако трябва да се търсят други. Вентилатора се управлява от термо-ключ в корпуса на термостата. Може да пробваш да му подадеш 12 волта директно да видиш дали върти, да премериш с волтметър дали термо ключа дава контакт при загрял двигател и т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Lalev 2 #8 Отговорено 23 Април, 2008 Можа да изглежда малко тъпо но къде точно се намира този термо клуюч и термостата?преди имах рено и го знаех къде е но сега идея си нямам ако някой може да ми обесни ще му бъда мн благодарен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове