Jump to content
Guest Gandalf

Смяна на въздушен филтър

Recommended Posts

Guest Gandalf

Кажете как се смена въздушния филтър за въздуха, който влиза в купето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stonez

СВАЛЯШ "ЖАБКАТА". ФИЛТЬРА СЕ НАМИРА ЗАД НЕЯ, В ПЛАСТМАСОВ КОЖУХ.АЗ МОЯ ГО МАХНАХ И ИЗОБЩО НЕ МИСЛЯ И ДА СИ СЛАГАМ :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Ако си купиш на BOSCH в кутията има много добре обяснено с картинки как става. Цената му беше "само" около 52лв?! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Мерси много за информацията.Относно цената и аз разбрах, че е около 50лв :) Ще видя как става смяната, защото нещто много слабо духа парното

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

До колкото си спомням му дават 30 000км за смяна. След като го смених климатика задуха много по-силно (и тихо). Сега на половин година го отварям да го почиствам.Ако искаш само го отвори да видиш как е положението. Ще ти трябва и прахосмукачка.И друг съвет: направо си изтегли pdf файла с инструкциите за твоя сивик, ако не виждаш кое от къде се вади (щот аз първия път се озорих :) ).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Добре, а на 4 ген сивик, също ли е там..... парното ми е доста шумно, пък и духа доста силно през централните духалки, а през тези до вратите съвсем лекичко. Може ли да е от филтъра, или са ми запушени каналите които отиват до страничните духалки?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Доколкото знам филтър на купето се слага на на малко по-новите модели. За сведение Акорда ми (СС7-1994г.) си нямааа :) .

Обаче Сивика (Англ-1997г.) има.

Без да знам със сигурност, но предполагам, че 4ген няма филтър на купето. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

а тези без климатик също ли имат такъв филтър зад жабката? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

Току що си смъкнах джабката и намерих въпросния филтър!Там където седи филтъра (спецялна някаква си пласмасова кутиика през която минава целия въздушен поток за купето) имаше колкото си поискаш мизерия, почистих я с прахосмукачка и сложих същия филтър (след като почистих и него разбира се)!В момента вентилатора ми духа много по-силно отколкото преди почистването!Колега "Майна 6-та генерация" колата ти има такъв филтър! Отвори, почисти и сглоби! Така мисля аз!При мен за сега не се налага смяна на филтъра!Според мен не е добра идеята да се отстранява въпросният, защото всички мизерии ще влизат направо в купето!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

абе скоро по грешка ми бяха дали филтър за купето вместо за двигателя - почти същият е, с 1см по-голям за .....13лв :) , но аз го върнах,мислех че е за климатика,ся ще проверя и ако имам тичкам пак да го взема :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Пичове от тоя пусти филтър определено има смисъл. До януари месец някъде, когато в колата ми седне друг човек освен мен, всички стъкла се запотяваха. Предполагам всички сте изпитвали този досаден ефект на температурните разлики. Посъветваха ме да си сменя този филтър. Ефекта беше уникален - грам влага по стъклата няма до ден днешен :D Успех :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vtec

КОЛЕГАТА DR.OX BOLI ГО Е ОПИСАЛ ПЕРФЕКТНО.ФИЛТЪРА СПОМАГА ЗА ПО МАЛКО ПОТЕНЕ НА СТЪКЛАТА.КОГАТО КУПИХ МОЯТА ХОНДЕЛКА БЕШЕ СМЕНЕН И ДО СЕГА ПОЧТИ НЕ САМ ИМАЛ ГРИЖИ ОСВЕН АКО НЕ Е СУПЕР СТУДЕНО, КОГАТО Е НОРМАЛНО ДА ИМА ТАКОВА.А И ВЪЗДУХА Е ДОСТА ПО СВЕЖ ВЪТРЕ В КОЛАТА :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ок , на 5-тата екстра, ще го сменя ,ама.... :) на 3-тата , ще намеря ли такъв филтър :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Може би въпросър е тъп, но откъде да си изтегля *.pdf замоя Сивик??? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...