Jump to content
Guest Ceko

Тъпо...

Recommended Posts

Guest Ceko

Въведение: Знам, че е тъпо, гадно и т.н. и аз ги нареждах тия идиоти, ама файда няма - станалото станало, тъй че... та имам каско към Армеец. Вчера като слязох и видях колата малко издивях:

Публикувано изображение

и

Публикувано изображение

Ама ми мина в крайна сметка... Та освен тези двете поразии, по колата има и тези неща:

Публикувано изображение

и

Публикувано изображение

Също така и предното стъкло е:

Публикувано изображение

и

Публикувано изображение

Та е явно, че ще се ходи при застрахователите. Въпросите са ми:

1. Някой има ли вземане-даване с тях и може ли да ми обясни как стоят нещата - къде трябва да ида, някакви документи, протокол от полицията трябва ли, как стои въпросът с изплащането на парите, в техен сервиз ли я правят и т.н.

2. Някой скоро да си е пребоядисвал цялата кола? Погледнах старите теми, но все пак наскоро може някой да има актуална информация. Интересува ме цена на труда и на боята, евентуално цени на по-хубави бои - перли и т.н.

3. На няколко места има ръжда. Какви парички се вземат да се изкърпи, от вътрешната страна на вратата, точно където е място трябва да се завари малка планка - около 5-7см.

Ето тук:

Публикувано изображение

4. В моргите намират ли се емблеми? Ходих в един магазин (10х Miyamoto), обаче там имаше някакви ментеливи за по 5лв, дето не ми харесаха. В представителството на Хонда още не съм ходил, но там предполагам ще ми обадят едни цени...

5. За колко време става едно цялостно боядисване? Щото колата се ползва и за работа и да се правя някакви сметки...

EDIT: 6. Предложете читав боджия във Варна.

Ами това е на първо време, мерси предварително на всички

Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Няма да ти платят емблемите, а само надраната боя. Протокол от полицията не ти трябва. Перла боя също, защотото не видях ти да си с такава. Купи си хубава боя и лак от Глазурит, ама приготви повечко пари. Сигурно само за матеряли ще дадеш към 500 кинта за пълно пребоядисване, ако ползваш качествени матеряли. Другият варянт е да оправиш само детайлите, които ще ти платят застрахователите.Емблемите в Бултрако са 40 кинта едната, аз се отказах да слагам, сега съм без. Хем няма да ми ги свалят отново, хем ако давам тея пари, сигурно сребърни ше си направя :rolleyes::rolleyes::rolleyes::lol: Както и да е, не мога да ти препоръчам бояджия за вашият район. Имам много добър, но е чак в София. Ама наистина е много добър и дава гаранции след извършен при него ремон. CRX-а, който пребоядисах преди няколко години при него имаше 3 год. гаранция. Той каза, че ако до 3 год. нищо не избие под боята, значи никога няма да избие и се оказа прав. Колата я кара мой проятел и е като нова. Даже са ме спирали хора на улицата да ме питат кой я е правил, защото беше на 15 год. а изглеждаше като излязла от магазина. Ясно е, че за 15 год. не може да е с оригиналната боя и да изглежда така.А относно сервизите на застрахователите, Аз не ти ги препоръчвам. Нямаш никаква гаранция за качеството. Там девизът е един "направена е колата, взимай я". Друго нищо не ги интересува. Такива като мен и теб са много и те гледат ако може да минат метър, това е разбираемо. Съветвам те да минеш по експертна отценка и да имаш някой човек там, за да не изгориш се отценката и да си я направиш някъде, където си сигурен, че ще е добре. Освен това мисля, че имаше условие колата ти да е отценена на стойност над 6000 лв., за да се прави в техен сервиз.Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Предложете читав боджия във Варна.

Обади се ще те закарам,на място ще ти кажат цена.Но не работят евтино,просто си вземат нормалното за положеният труд.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...