Jump to content
Guest GReddy

Какво намерих случайно

Recommended Posts

Guest GReddy
:rolleyes: Я вижте тази статистика пусната във форум на FORMULA 1 фенове.Гледайте по-надолу. Tyk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Много истинска статистика наистина :) и като се има напредвид че изложените модели на Хонда ( сивик и акорд ) са така да се каже масови модели ,а не като порше или мерцедеса, и се карат редовно и ние си знаем как :hondarulez: поддържат много добро ниво.Няма статистика по-която да преминават средния процент на повреди :help: Но наистина Тойота са много издържливи коли , а най ме радва 3-тото място на Лого-то :help:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

За мен тези класации не са на ръководно място. Защото няколко различни организации като TUV, вадят абсолютно различни резултати. Самите TUV миналата година класираха VW и AUDI като най-често даващите дефекти автомобили. Тази година как AUDI A2, този автомобил от нисък клас зае първото място не е ясно.Освен това автомобилите и в тези класации са по класове. Друг въпрос, ами колко Поршета се карат, че да правим сравнение из между няколко хиляди автомобила и незнам си колко милиона за целия свят да кажем Тойоти. Та тези статистики са много относителни и ако не пишат какви са били критериите на класиране, човек може да остане с много погрешни впечатления.Лично аз постнах една класация, където пишеше, че Mazda 6, е най-здравата в класа си, следвана от Хонда. Там класираха броят на влезли автомобили в сервиз и цената на ремонта. Та маздата водеше Хондата, защото ремонтът и струвал само със 7 евро по-малко. А таралясник като Форд се беше намърдал в челните места на класацията, благодарение на евтините си резервни части, а не по-малкия брой повредени или дефектирали автомобили. За това е много хубаво да се пише и какви са били критериите за отценяване, както и да се подредят автомобилите по класове.А не да ми сравняват 5 автомобиле, дето са сезонни и само ги лъскат по гаражите с някой масов автомобил дето е няколко хиляди бройки срещу тези 5 и не ги спрат от движение, пък и не малко го карат като за последно.За това ако някой не е публикувал методите за отценка в класацията си, не се връзвайте изобщо и не се влиайте от резултатите на класацията му.Аз знам, че познатите ми с VW и AUDI-та (давам ги за пример като най-разпространени), по-често висят по сервизите и то за много значими повреди от мен :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vtec

Абсолютно съм съгласен с колегата demon!!!!!Не може да се сравняват колите без конкретни единни критерии.Друг е въпроса че е много трудно да се правят тестове по такива,защото ще трябва да се правят доста повечко тестове по класове автомобили.Представете си едно порше или мерцедес дето се кара и поддържа няма да описвам как(само най-най....)---ние в бг си мислим че на запад като караш спортна кола я юркаш задължително!?--да ама НЕ !-аз съм виждал повече разни баби и дядовци да кретат с поршета отколкото бензинови маняци като нас!!!)Та това същото лъскаво и винаги прибрано в гараж порше,мерцедес или друго подобно возилце не може да се сравни с една хонда, тойота,мазда и др. дето всеки ден се яаха из задръствания и не само това--айде на екскурзия лятото ,айде зимата ,айде детето да покара ,че няма пари за втора кола в семежиството и хоп статистика??нама как да са обективни--а въобще не искам да споменавам цените на коли като SL,CARRERA,E Class ???Абе луда работа си е.Един приятел ми каза още преди година-отиваш в няколко елитни сервиза и гледаш какви коли най често са в бокса и картинката ти става ясна :hondarulez::help:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

а въобще не искам да споменавам цените на коли като SL,CARRERA,E Class ???

А аз не искам да споменавам какъв скандал се заформи в Швейцария с AMG-тата на Мерцедес, като се оказа, че всички модели до един там били с заводски дефект и Мерцедес си мълчали по въпроса. Скрили са го разбира се докато почти по едно и също време не истрещели на всички баровци колите с едни и същи дефекти, а стрували майка си и баща си. Е те тая статистика защо никъде не я видех :hondarulez: Един мой приятел има бизнес отношения с Швейцария и ми разказа много цветущо цялата история. Неговия партньор от там е карал таква кола и той е попаднал в приключението. Там медиите са гърмели по случая.Освен това има марки автомобили, които се купуват от маняци. Ако човек си купува Волво е ясно, че е вече олегнал и иска да си натовари семейството и да се поразходи без да иска да цепи колите по пътя. Но повечето маняци с Хонди, та на почти всички. Идеята е била, че колкото и нисък клас да е и с малък мотор, че си взима бегачка. Значи тази кола се ръчка и то доста, пък често не се поддържа много. Да не говорим и, че последното нещо дето ще издъхне е мотора :help: Абе да си карат тоягите и да си вадят глупави статитстики. За някой от тях съм съгласен, а защо и да не се съгласа с всички, но само когато ми дадат критериите за отценяване и класиране на моделите. :help:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Колеги спокойно бе , аз не съм написал нищо по различно от вас ,само дето е с по-малко думи :) И въпреки поршетата и бмв-тата както сами виждате в класацията за коли до 3 години Хонда Лого :hondarulez: е на второ място , а серията А2 на Ауди мисля , че не е сред най-продаваните в Европа :help::help:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GReddy

Така е.Съгласен съм с всички.Според мене е много голямо постижение на любимата ни на всички марка автомобили,не автомобили,а HONDA,че дори са се наредили на едно със автомобили от по-голям клас и ги водят по статистика с доста голяма разлика.Пък за сервизите да не говорим и колите който влизат в тях ........До преди година работих в магазин за авточасти.Най често срещаните коли закупили части са Германските.Една японска не дойде да не говорим за ХОНДА.Само BENJI_CRX си купи чистачки :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...