Jump to content
Dilqn_Mitev

Спортен въздушен филтър

Recommended Posts

Здравейте колеги,от скоро имам кола и като я купих си имаше спортен въздушен филтър К&Н обаче е в кутия все едно е оригинален,на кутята му пише че при определени километри трябва да се чисти и ако не се лъжа да се мие с някакви специални препарати за него,но като се има в предвид каква е мръсотията по улиците на София не на 50 000 мили (както пише на него за Европа ) а на 1000 килемтра трябва да се прави тази процедура в противен случай колата почва да харчи повече,мъчи се и я спира като цяло.Въпроса ми е,има ли смисъл да го държа на колата ако наистина толкоа често се задръства от прекалената мръсотия по улиците ни ?и ако ще го оставям от каде мога да си купя препарати за него.. мерси предварително !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колкото по-често се налага да го переш,защото е мръсен въздуха,толкова по-насметка ти излиза.защото ако не си с К&Н ще трябва да си купуваш все нов въздушен филтър......иначе на 1000км пране е прекалено често......виж на 5000км колко е мръсен,но преди това няма нужда да го отваряш за инспекция.пък и той колкото по-мръсен става, толкова по-добре филтрира боклуците.друг е въпроса че не пропуска достатъчно въздух;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колкото по-често се налага да го переш,защото е мръсен въздуха,толкова по-насметка ти излиза.защото ако не си с К&Н ще трябва да си купуваш все нов въздушен филтър......иначе на 1000км пране е прекалено често......виж на 5000км колко е мръсен,но преди това няма нужда да го отваряш за инспекция.пък и той колкото по-мръсен става, толкова по-добре филтрира боклуците.друг е въпроса че не пропуска достатъчно въздух:)

Колега мерси много за информацията,в такъв случай ще го запазя и ще си го чистя на 5-6000 километра и така. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А и да кажа извинявам се че пуснах темата без да съм проверил в търсачката,но съм нов.и даже малко след като я пуснах намерих друга тема в която се говореше за такива неща,че новаците (така да се каже като мен) заливат всички с такива теми без да са проверили в търсачката а там наистина намерих тема с отговора на въпроса ми.Така че се извинявам и ще гледам да не се повтаря!!!!!!!!!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Shadow^Dancer

на всяка смяна на маслото можеш да си переш и филтъра. и това е в случай че караш по изключително мръсни и прашни пътища. по-често пране просто е излишен разход на препарата. аз съм със същия филтър и вече съм с него към 3000км, а той е все още като нов. а карам и по доста прашни пътища.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на всяка смяна на маслото можеш да си переш и филтъра. и това е в случай че караш по изключително мръсни и прашни пътища. по-често пране просто е излишен разход на препарата. аз съм със същия филтър и вече съм с него към 3000км, а той е все още като нов. а карам и по доста прашни пътища.

Еми и аз тогава ще го оставя и ще видя дали ще е добре положението,но щом казвате че няма да има проблем значи се надявам да няма!Мерси за инфото колега,и аз си мисля че няма да има проблем и на едно 4-5 хиляди километра ще го чистя и така,само да намеря препарат че нямам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Импас56 имат комплекти за K&N, струваха към ~40 кинта, не съм купувал от година сигурно. Като се замисли човек, наистина е насметка с тези филтри след време :rolleyes: Поздрави и добер дошъл в клуба :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Не забравяйте да ги смазвате със маслото което е вторият компонент от почистващият КИТ.А това че се пълни със прахоляк е нормално, но по често от 10 000км. няма смисъл да се пере.Пропуска си нормално въздух дори и мръсен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси колеги,информацията ви ми свъши много работа ;) Демон мерси и на теб ще проверя в този магазин и ще си купя ако имат ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...