Jump to content
HONDA

Добавка за скоростната кутия

Recommended Posts

Искам да си сложа добавка за скоростната кутия за маслото,купих си я тя е в една тубичка,та се чудя къде се слага,смисъл знам че е мн трудно,но ако някой може и е правил такова нещо моля да ми пише,и да подскаже каде се слага,източва ли се масло от кутията преди добавката,става дума за дел сол....има ли разлика,в какво се проявява,щото на мене чат пат трудно включва задна,като настъпя до ламарината и вкарам 2-ра хърка нещо...та мисля да и сложа....мерси отново за безценните съвети :stupid:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някой ,който е наясно с проблема да помогне на колегата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при мен има същиат проблем, като превключа на задна. Какво представляват тези добавки, и може ли да има реален ефект?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ти хърка втора на високи обороти не си за добавка а за Синхронизатор или Муфа.Задната си е така лекичко прехърква, ако първо включиш на 1-ва и след това на задна няма да хърка.Добавките се ползват при леко виещи лагери или за профилактика и подобрено мазане.Ако не си сменял маслото просто го смени.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата Хронос го каза доста точно. Добавка се слага ако имаш нарушена циментация и скоростната ти кутия вие. Задната "прехърква защотото Хондите нямат синхронизатор на задната, затова първо включваш 1-ва после задна и нямаш проблеми. А относно добавката се слага директно в кутията от пропката която наливаш маслото и е задължително да караш веднага след това 50-тина километра без да престояваш. Но тези добавки са предимно за други автомобили на които скоростните им кутии не са пълни с такова рядко масло като нашите, а са с доста по-гъсто затова незнам там вече как ще стоят нещата, дали ще стане и за нашите кутии.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз слагах скоро такава именно заради виенето на кутията и я слагах с ШПРИЦ направо в кутията и после иска само да направиш един преход 80-100км без да спираш и общо взето ако е същата в тубичка на СТП много добре подейства

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е супер,ще се опитам да я сложа добавката,за задната също помогнахте 4е от време на време прехърква,от време на врреме не....мислех си че има нещо явно трябва първа да вкарвам...ще сложа добавката и ще споделя как е ;) 10х отново :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, то не само на задна нямаш сингронизатор но и на първа предавка нямаш такъв и то това не е само на хонда! Тази добавка предполагам се наслоява на синхронизатова ако е износен и така подобрява действието му, но незнам дали пък няма да влошиш превключването на другите скорости, тъй като както каза колегата вече, маслото на хондите е много тънко пореди по-малките хлабини и незнам какъв ще е ефекта. Като пробваш сподели ,че е интересно! Успех :cool:

Редактирано от FreekManiak

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това за първа сигурен ли си? защото дори хич да няма синхронизатор никога не ми хърка на 1ва?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това за първа сигурен ли си? защото дори хич да няма синхронизатор никога не ми хърка на 1ва?

Еми защото е включваш от спряло положение или много малка скорост.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то до 20км/ч мога да я включа с междинна газ. Ама задната и при много ниски скорости наистина издава странни звуци. Да не говорим че в бултрако ми казаха че може да се сменят синхронизаторите, които са общи за 1ва-2ра (по един друг повод питах). Мисля че някаква рудиментарна синхронизация има.Еми значи за задна се получва това тъй като там се синхронизират не 2 зъбни както при първа а имаш и едно паразитно колето и синхронизацията става малко по трудно. А за първа е възможно тия луди японци да са измислили нещо ДА.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...