Jump to content
Dilqn_Mitev

сивик вти до 1996 или сивик вти след тази година

Recommended Posts

Здравейте колеги,аз съм нов тук и като нищо може да съм объркал мястото кадето да задам въпроса си и предварително се извинявам ако е така..Та понеже освен фен на хонда искам да стана и притежател на такава кола,ще се радвам ако някои ми помогне в избора.Има ли голяма разлика м/у сивик вти с малкия фар до 1996 ако не се лъжа и сивик вти след тази година вече с големия фар..имам в предвид за ускорение,бързина,частва и като цяло изобщо!Ще бъда благодарен ако ми помогнете и споделите вашите мнения.Не става въпрос за пари дали едната е по-евтина или не..а за самите качества!Благодаря ви предварително. !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази която я наричаш с малкият фар е 5-та генерация. Има я както хечбек, така и седан версия с ВТИ двг.Другата с големият фар е 6-та генерация. За нея не мога да дам пълно инфо. По принцип двигателите са като 2 капки вода (или поне доколкото аз съм запознат). Двигателят се води B16A2. Разлика има в инсталацията: 5-та ген е с OBD1, докато другата е с OBD2. Външно разликата е очевадна. За това коя колко харчи, ами зависи много от това колко ти е тежък кракът. 5-та хе4 ВТИ - градско 9-12л/100км в зависимост от това какс е настъпва и според сезона. Ааааа, както казва един колега в София се измерва разхода не на километър а на час!!! На извънградско 7л/100км при нормално каране до 130-140км/ч. За 6-та генерация ще оставя някой колега да даде малко повече инфо!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам аз между двете коли има разлика в теглото ( по леки са тези преди 1996 или т. нар. 5та генерация ).Тази разлика си казва думата при вървежа. Но пък при следващата генерация караш по-нова кола !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И по-скапана !!!5-та ген е направена по-здрава но вече са си на години.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...