Guest REDHAT #1 Публикувано 24 Февруари, 2005 Здравейте !не съм много в час с двг-тата и искам да попитам дали е нормално маслото в двигателя да мирише на бензин (това по щеката и горе по капачката). В момента карам с Ликви Моли 10-40 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest CryoGen #2 Отговорено 24 Февруари, 2005 амиииикато се замисля че бензина ми е една от любимите миризми още от времето когато ходех на детска градина, и я надушвам много много бързо до сега не ми се е случвало маслото на двигателя да ми мирише на бенз ...налагало ми се е да го проверявам дори до 2 пъти на ден ... не мисля че е е нормално ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf #3 Отговорено 24 Февруари, 2005 Май да...Ама удари и една яка ръчка (10-15мин) и после пак виш.Може да е от леко каране... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest REDHAT #4 Отговорено 24 Февруари, 2005 мисълта ми беше, има ли начин от някаде да влиза бензин и да се смесва с маслото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Demon #5 Отговорено 24 Февруари, 2005 мисълта ми беше, има ли начин от някаде да влиза бензин и да се смесва с маслото Да.....Проблемът на маслото когато се кара много е също това, че се смесва с бензин и губи свойствата си. Чел съм го по разни статии. А пък щом вече и миришр, може би е вече за смяна. А както казва Парадокса е точно така. Често може да се види на коли, които не се ръчкат и се карат предимно в градки условия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest REDHAT #6 Отговорено 24 Февруари, 2005 искам само да отбележа че маслото е сменено преди 1500 км., пък това за недостатъчното ръчкане не ми се вярва щото колата е все още в период на "нарадване" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Magnum #7 Отговорено 25 Февруари, 2005 Здравейте !не съм много в час с двг-тата и искам да попитам дали е нормално маслото в двигателя да мирише на бензин (това по щеката и горе по капачката). В момента карам с Ликви Моли 10-40 На BMW-то не мирише ли маслото? Понякога наистина мирише на бензин, когато се кара студена, двигателя работи с богата смес, която кондензира по стените на цилиндъра, и е напълно възможно да се стече в картера, още повече буталата/сегментите не са затегнали добре.Както Парадокса каза, карай я по-дълго време, да загрее добре - бензина се изпарява от маслото и през вентилацията на картера се доизгаря.Едно извънградско ходене и проблема е решен.Иначе старите коли с механични помпи правеха такъв проблем, като пробие платното на помпата и се стича в картера. Но при новите коли няма от къде да влезе.п.п. Лики Моли има по-различен вид, и мирис. И моето мирише малко на бензин. Може и от маслото да е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове