Jump to content
Guest REDHAT

въпрос ?

Recommended Posts

Guest REDHAT

Здравейте !не съм много в час с двг-тата и искам да попитам дали е нормално маслото в двигателя да мирише на бензин (това по щеката и горе по капачката). В момента карам с Ликви Моли 10-40

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

амиииикато се замисля че бензина ми е една от любимите миризми още от времето когато ходех на детска градина, и я надушвам много много бързо :D до сега не ми се е случвало маслото на двигателя да ми мирише на бенз ...налагало ми се е да го проверявам дори до 2 пъти на ден ... не мисля че е е нормално ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Май да...Ама удари и една яка ръчка (10-15мин) и после пак виш.Може да е от леко каране...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest REDHAT

мисълта ми беше, има ли начин от някаде да влиза бензин и да се смесва с маслото

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

мисълта ми беше, има ли начин от някаде да влиза бензин и да се смесва с маслото

Да.....Проблемът на маслото когато се кара много е също това, че се смесва с бензин и губи свойствата си. Чел съм го по разни статии. А пък щом вече и миришр, може би е вече за смяна. А както казва Парадокса е точно така. Често може да се види на коли, които не се ръчкат и се карат предимно в градки условия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest REDHAT

искам само да отбележа че маслото е сменено преди 1500 км., пък това за недостатъчното ръчкане не ми се вярва щото колата е все още в период на "нарадване"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Здравейте !не съм много в час с двг-тата и искам да попитам дали е нормално маслото в двигателя да мирише на бензин (това по щеката и горе по капачката). В момента карам с Ликви Моли 10-40

На BMW-то не мирише ли маслото? Понякога наистина мирише на бензин, когато се кара студена, двигателя работи с богата смес, която кондензира по стените на цилиндъра, и е напълно възможно да се стече в картера, още повече буталата/сегментите не са затегнали добре.Както Парадокса каза, карай я по-дълго време, да загрее добре - бензина се изпарява от маслото и през вентилацията на картера се доизгаря.Едно извънградско ходене и проблема е решен.Иначе старите коли с механични помпи правеха такъв проблем, като пробие платното на помпата и се стича в картера. Но при новите коли няма от къде да влезе.п.п. Лики Моли има по-различен вид, и мирис. И моето мирише малко на бензин. Може и от маслото да е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...