wwwolfish 0 #1 Публикувано 4 Март, 2008 Двигателя ми е Хонда Д16А8...След смяната на масло нивото беше до макс.Изминах 4000 км, и сега нивото е на мин.Това на какъв разход отговаря?На какъв обем отговаря разликата между мин и макс?Колата е карана предимно градско зимата и то на кратки разстояния.Двигателя работи отлично,пали от раз и не изхвърля никакъв видим дим.Нормален ли е този разход при тези условия и температури?Не виждам нищо омаслено от горната страна на двигателя,възможно ли е да губя масло от друго място.Може ли да го гори защото е старо.Маслото,което би трябвало да са ми наляли е Мобил 10В40.Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Svako_ 5 #2 Отговорено 4 Март, 2008 маслото е проблемно според мен не е нормално ,апак и в сервизите не винаги слагат избраното от теб масло за съжеление.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest samux #3 Отговорено 4 Март, 2008 Tова е около половин литър за 4 000 km според мен си е абсолутно нормално.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GINDAHOOD 1 #4 Отговорено 4 Март, 2008 слагай си 15в40 и няма ти гори масло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
samux 1 #5 Отговорено 4 Март, 2008 (Редактирано) Tова е около половин литър за 4 000 km според мен си е абсолутно нормално....Един литър колега, не е нормално.Аз за 10к доливам 300гр. или по малко, зависи от маслото.Прав, си, обърках се щот мислех че беше на средата между мин и маx, не че пада от max na мин.... Редактирано 4 Март, 2008 от samux Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Restless #6 Отговорено 5 Март, 2008 в мануалите на Хонда май се препоръчва смяна на маслото на 10К км, дали при такъв пробег е в границите на нормалното да слезе от макс на мин?В същите ръководства пише " ако колата се експлуатира при тежки условия(чести но кратки преходи, ниски температури и др), смяна на маслото се препоръчва при 5000км"Е, пишеше го на английски, и в мили, но смисъла беше този.johnyboy на миналата среща ми каза че за 5ген на към 200К да хапне литър литър и малко за 10К е ок, да се плаша като почне да яде по литър на 1000 или 2000 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hooligan_sk 0 #7 Отговорено 5 Март, 2008 Мен мухата ми е на 200К(не е нов внос) и харчи 0 масло Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове