Jump to content
Demon

Общината незаконно вдигна данъците върху колите в София

Recommended Posts

Брой на годините от годината на производство, включително годината на производство - Коефициент Над 14 години - 1 Над 5 до 14 години включително - 1,5 До 5 години включително - 2,8 На мен ми е любопитно къде бяха защитниците на правата и интересите на хората, когато е приеман този закон.Каква е логиката новите коли да плащат по-висок данък ? Може би замръсяват повече околната среда или създават предпоставки за ПТП поради разбитото си окачване, или като съм имал пари да си купя нова кола, ще имам и да плащам високи данъци.Това мирише на Социализъм

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Логиката по-нов автомобил да плаща повече е, че основният принцип на данъците е подоходният, а не екологичният. Т.е. върху повече доходи и по-скъпи имоти се плаща повече. Екологичният мотив е един от второстепенните при данъците, и е нормално така да бъде. Екологията се регулира не чрез глоби и такси, а чрез забрани и изисквания към производителите. Дори при този данък обаче има друга екологична разпоредба, която е 50% отстъпка ако е до 100 коня и има катализатор. Това е много по-сериозно насърчение от измисления от общинарите еко-мотив, който да обоснове 60% повишение на данъка за най-бедните. Много от които дори карат на газ и замърсяват по-малко и от някои нови коли.Но аз съм решен да проваля този замисъл, защото наистина са се омазали чисто юридически.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давай!Някой, а най-добре всички ние трябва постоянно да ги бием по канчетата тия мошенници!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Логиката по-нов автомобил да плаща повече е, че основният принцип на данъците е подоходниятКолега. аз подоходният данък съм си го платил, защото никой не ми признава автомобила за разход,Идеята на местните данъци и такси е съвсем друга и няма нищо общо с подоходното облагане.Не мога да се съглася, че трябва да плащам в пъти повече от някой с поредната димяща "печка" от която се е отървал някой европеец за да не и плаща данъците и екоглобите.А и доста от западните автомобили над 5 год като цена са по-скъпи или равни на нова Дачия или Лада.Като искате да свършите нещо наистина полезно изискайте например отчет и контрол върху харченето на парите от пътни такси и данък собственост на МПС, това е смисъла на гражданското общество и е залегнало в Конституцията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коки,Основната цел на данъците е събирането на приходи в бюджета. Всички други цели са второстепенни - вкл. екологичната. Чист въздух се постига с контрол над непаричните изисквания - напр. наличие на катализатор, а не чрез въвеждане на нови данъци.Хората няма да карат по-малко колите си, заради високия данък. Нито ще си купят нови коли. Те не си ги купуват, защото нямат пари, а не защото искат да карат стара кола.Събраните пари пък не се предвижда да идат за еко-проекти - например за засаждане на дръвчета.Така реално единственият ефект ще бъде, че ще вдигнат зверски данъка на над 90% от колите, и ще дадат парите на кмета да си ги харчи. Ето това е реалността, зад екологичната маска...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

Само да уточня , че не съм еколог или природозащитник.Под контрол имам впредвид дали и как се ремонтират пътищата , а не да се садят дръвчета.А идеята за по-високо облагане на тези които имат пари за нови коли е мъртвородена.Ще си регистрираме фирмите в други общини и пак ще си караме в нашите дупки, но поне няма да пълним джобовете на кметицата и смешните съветници.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано успеят да отменят малоумното решение на общинския съвет.А знаете ли, че според тези новите промени данъка на един мотоциклет над 750 кубика е повече от данъка на автобус до 22 места...Така че, да не ми говорят за екология...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общината официално призна, че е приела незаконна Наредба. Сега ще я променя и новият данък ще е 25% над стария. Малка победа, но ще се стремя към по-голямата - да бутна цялата Наредба и данъкът да остане стария. Има юридически аргументи за това...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...