Jump to content
Guest gothic_fan

Honda Civic 1.3 75hp

Recommended Posts

Guest gothic_fan

Здравейте, фенове :thumbs1:!!! Преди около 3 месеца се сдобих с така ме4таната Хонди4ка на която стра6но се кефя! Когато трябваше да я докарам от Монтана минах цяла България при което засякох 5.5 литра на 100км извънградско което си е супер разход, но откакто тръгнах из градските улици ситуацията се промени коренно :bg: а именно около 11 литра на 100км, което (не рзбирам грам от коли ;) ) ми се струва недопустимо.... Не знам какъв е проблема, аз по принцип въобще не надувам и карам на ниски обороти, за6тото искам да си я пазя, но познати ме посъветваха да я натискам пове4е защото ина4е се ма4и... ;) Послушах ги и разхода падна на 9 на 100, ама пак стигам до 4та-5та по правите у4астъци при 70-80км/ч 6тото ме е страх да не я товаря, което сигурно са глупости, затова искам да знам дали проблема е в колата или в калпавия шофьор :hondarulez: , ина4е колицата е голяма реза4ка, Ремус гърне и т.н. Моля дайте компетентно мнение!!!:(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko
:thumbs1: Аз съм със същата. Гори ми средно 8 градско, но виж извън града немога да ги докарам като теб на 5,5 :bg: В града я карам между 2 и 3500 рпм (е има и моменти като днес - чукнах 7000 ... за демонстрация ;) ) Незнам сега какъв точно ти е проблема и дали имаш такъв. За 1л/100км ли е проблема? Е че това е 1,50 лв?! К'во се спичаш? Наливаш като наближи червената белязка (щото няма лампа!) и караш и се кефиш! Ако си мислиш, че ще си купиш кола и ще ти излиза по-евтино от градски транспорт и маршрутки - все още не е произведена такава! ;) За това карай си и наливай като поиска, шото иначе ... :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

моита на извън-грацко ми дава горе-долу като твоя расход ;) а на грацко зареждам за 10лв. и минавам 90км понякога и 100км :hondarulez: но несъм го смятал къкъв е точно разхода ;):thumbs1:а другата ми 1,5-дава почти същите показатели на грацко ;) на извън още несам я засичал :( а аз несам от шофиорите които карат бавно :bg:

Редактирано от ma4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

D15b2градско - около 10 и то без да жаля много много..... и все пак ми се вижда много, но това ще го установая като и навъртя още малко километри.а, и между другото, дайте малко мнение, засега я карам с 92..... и аз незнам защо, но може ли да е от това? Днес май ми беше последното зареждане с 92 и ми е интересно дали с 95 ще харчи по-малко при същото нежалене?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vaso

Братле аз съм с 1.6 двигател пък ми дава 8-9 градско малко множко е за 1.3 ??? :thumbs1::hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gothic_fan

И аз я карам само с 95 ама пущината под 9-10 на 100 не пада, а е само 1.3 все пак, да не би да е от некадърното каране, или от Ремуса, много реве, май трябва пове4е да форсирам, аз превключвам 4ак като почне да глъхне, ама 6те взема да натисна да видя как ще се държи, а и в момента е с 13-ки , а като мисля да слагам 15-ки направо не ми се мисли... :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

Опитай да натискаш газта плавно докато качи 3000-3100 об. След това я натискай...Преди около 5 г. имах CRX'91 който първия месец ми даваше около 16/100 градско... после се оказа че проблема ми бил в десния крак... ходих на диагностика и ми казаха че всичко си е ОК с изключение на това че десния ми крак бил с наднормено тегло и там бил проблема... След всичко това разхода ми падна на около 8/100 на градско :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Разхода ти е нормален, не се притеснявай. И аз преди време водих спорове и се чудих как може да има разлика в разхода на две различни коли, но има! Защото зад кормилните устройства са различни. Колата ти е на 6, карай си я и не се терзай с глупости.Един колега има Нисан Примера 1.6 и каза, че като го кара той, давал 11/100. Кара го брат му и пада с 2 литра разхода, т.е. 9/100. Старай се като я караш да я държиш между 2000-3000 оборота. Би трябвало да е най-икономична в този режим. На по-малко ще я мъчиш и ще харчи повече, а на повече обороти пак ще лапа повече.Не му мисли много, колата ти е в ред, а и извънградския разход е в нормите, което е много показателно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Добре дошъл! :worthy:

Карам D15B7 Сивик Купе 1.5 16V 101hp

Наливам само 95. Извънградско може да варира от 5 до 9. Ако е на 5, значи съм карал с 80-90км/ч. Ако е повече разхода, значи съм бил с по-висока скорост.

Градско:

Излиза ми през лятото на 6,4. През зимата качва до 7,5. Говоря за нормално каране, без да я настъпвам повече от 1-2 пъти на някой светофар, между зарежданията(до горе).

Т.е. : ускорявам до 2500 оборота и превключвам. При превключване на тези обороти е важно след пускане на съединителя да не я настъпваш, а плавно да поемеш пак с газта. Така не затормозявам двигателя, не глъхне, еее.. не е в обороти за дърпане, но ако търсиш икономията - този стил на каране ми носи 6,5 л. на 100 км. градско. Звукът на двигателя е МНОГО спокоен и е особено комфортно каране. Все едно да возиш заспало дете на задната седалка. Оборотите на са високи, та да придърпва леко при смяна на скорости, плавната газ създава впечатление за ускорение като по наклон, т.е. почти не се усеща ускорението. Трябва да отбележа, че като видя червен светофар на метри пред мен, изключвам от скорост и инерцията ме движи до светофара. Т.е. не се юркам до последно и после да се набирам на спирачките.

Ако майсторите казват, че двигателя ти е ОК, значи вложи малко повече усет в карането и ще докараш този разход. Признавам, че е трудно да се сдържиш да не дръпнеш някъде, то нали Хондите са динамични, но ако го направиш определно ще усетиш разликата в разхода.

Казваш, че стигаш до 70-80км/ч градско ............... тази скорост(при икономичното ми каране) мога да я стигна само на много прави участъци и то без светофари. За да я достигаш тази скорост често, означава, че по-динамично ускоряваш при потегляне, т.е. вдигаш разхода.

Опитай да спазваш ограничението за градско (50-60км/ч) и ще се намали разхода по естествен път :unsure: Това също е вариант.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Бих споделил тук за разход с Д15Б2! До преди тази зима не е имало случай с каквото и да е гориво и с каквото и да е каране , където и да е, да мина над 10л на 100км. за период от 3 г. Тази зима 12 - 13л на 100 км. И газта да си седи до дупка само, и да я галя, и нормално се толкова! Преди бях зимата между 9,5 и 9,7л на 100 км. градско със ръчки! Лятото за тоя период от 3 г. от 7 до близо 10л на 100 км. градско съответно икономично кароне и ръчка! Извън градско при 90 км/ч 5 - 5,5л на 100 км. ! При 120 км/ч от 5,9 до 6,5л на 100 км.! И до дъно 9,6-9,7л на 100 км при 190-200 км/ч!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gothic_fan

Братлета, страшно Ви благодаря за информацията, зна4и с коли4ката вси4ко си е наред, 6те се опитам да спазвам препоръките за оборотите, само дето 6те ми е малко трудно за6тото нямам оборотомер :unsure: , а, и о6те не6то: толкова отзиви само за 1-2 дни, не съм виждал хората толкова бързо да се отзовават когато някой има проблем, май съм попаднал на то4ното място, надявам се да не ви отегча с тъпи въпроси, но наистина много си харесвам колата и искам максимално да я запазя което 6те е доста трудно из на6ите пътища, 10Х отново ! :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

За нищо, а и като си пуснах поста забравих да кажа - Добре дошъл и честита ти Хонда, със здраве и безаварийно да си я караш :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Mоята като я карам до 4хилялди дава 9 иначе колкото и да я зоба повече от 10-10,5 не дава :worthy: .Извънградско с 130-140 даде 6,6.Сипвам само 95 и чат пат 98 :unsure: Двигатела ми е B16a1. Имам и Нисан който е 1.6-16v само че е 90 коня и харчи повече 11-12градско и към 9 извън :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Понеже и аз съм с D13B2 на над 200 000 км 95 година, да ти кажа моя разход. Водя си подробна статистика вече 20 месеца откакто я карам и средният разход за около 32 000 км е точно 7.4 (около 30% са извънградски). Само че почти няма разлика между градско и извънградско при мен - единствено сега по големите студове качи до 9, което е много ... Обикновено повече от 8 не ми качва зимата, а най-често разхода е 7.5 на градско. На извънградско е между 7 и 7.5. Едно показателно пътуване до Пловдив - на отиване 160-180 - точно за 1h бях там, на връщане 90-110 и закова 7.5 точно с 4 човека. Друго - здрава ръчка по завоите из родопите - втора, трета - над 4000 оборота постоянно с 4 човека и просвирване на гуми на голяма част от завоите - точно 7.5 пак... Така че явно си зависи от колата и шофьора...Аз градско карам подобно на колегата с купето - където може по инерция и с 50/60 най-често. От време на време я изрязвам на втора 80 и така.Иначе хубав избор си направил - можеш да си сигурен :worthy::angry: Със здраве да си я караш :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Novev

Здрасти Пич! Моето скромно мнение е,че трябва да зареждаш бензин 95 октанаминимум-евтиното в повечето случаи излиэа скъпо! Като цяло бенэина вБъгария е мръсничък и не отговаря на октановото число,эа което го продават.Эасега сипвам от "OMW"или"Lucoil"и нямам оплаквания!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

Вчера карах една чисто новичка Тyota Corola 1.4 90HPТова което ми направи впечатление е, че като се изстрелям от светофарите моментния разход стигаше цифрата 40 л / 100 кмА, иначе при мормално тръгване с малко газ и на 2500 оборота следваща предавка колата при ускорението ( едва-едва) показваше 20 л / 100 км.Тези цифри много ме уплашиха, защото като знам как карам моята кола не ми се мислеше изобщо колко гори тя из града!След 20 км. каране из града королката ми показа среден разход за изминатото разстояние 10.5 л / 100 км.така че споко, всичко е нормално!проблема е в десния крак!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...