dorko 0 #1 Публикувано 28 Февруари, 2008 Здравейте,колеги.Светна ми чека на хондата(д15з3).Грешка 1 и 48.oxygen и 48 LAF - lean air fuel sensor.Възможно ли е да е от бензина причината или сензорите трябва да се видят.Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 49 #2 Отговорено 28 Февруари, 2008 При икономиците LAF sensor = Ламбда сонда. Около 150-160 хил.км, това им е живота.А сигурен ли си че ти дава 2 грешки "1" и после "48"?Ако имаш user manual , там пише как може да се измери и със сигурност ще разбереш дали е заминала тотално.Другият признак е повишен разход на гориво. Другооо :) , аха..Барал ли си кабели покрай ECU-то? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dorko 0 #3 Отговорено 28 Февруари, 2008 Грешка.Вляво е за ABS -а някакъв контролен панел,ами и неговата лампичка свети.Утре ще пътувам и ще видя за разхода как ще е.Дано да не е ламбда сондата,че тя е с петяхто жици. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 49 #4 Отговорено 29 Февруари, 2008 При мен се появяваше същият проблем, но само грешка 48.Правеше го когато му скимне, и на студен и на топъл двигател.В крайна сметка след редица замервания описани в user menual-а се оказа , че ламбдата си е ОК.Пооправих си проводниците,намиращи се непосредствено след ECU-то и всичко приключи до тук с грешка 48.Ако си за нова ламбда ти предлагам оптимален вариант. Хем ще имаш чип, хем ще ти е на половината цена от тази на нова ламбда. Не се залъгвай с разните универсални заместители, не става...Но преди всичко си направи замервания и установи дали е проблемна ламбда сондата или е въпрос на лоша връзка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dorko 0 #5 Отговорено 1 Март, 2008 Само 48-а грешка ми дава.Като изчистя в началото е ок,като загрее светва.Тия замервания сам няма да мога да ги направя.Мисля да прескоча до Бургас в хонда сервиз да я погледнат.Нещо за този другият вариант с чипа повече ако може малко инфо.Мерси предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 49 #6 Отговорено 2 Март, 2008 Най-елементарният и бърз тест е:Ако е светнал чека за грешка, изчисти я...Имаш един 7.5А предпазител в кутията с предпазители намираща се в коша при двигателя.Излез някъде на хубав път, за предпочитане магистрала, ма и някакъв околовръстен ще свърши работа.Покарай колата на 3-та скорост, но се опитай да я задържиш на 1500 оборота, поне за 2-3 минути.Ако не ти даде грешка 48 ще е добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове