Jump to content
Guest Ceko

Трябва ми снимка на таблото по тъмно

Recommended Posts

Guest Ceko

Понеже доста лампички не ми работят по таблото искам да видя кои точно ги няма, или поне кое трябва да свети в тъмното. Също така някой може ли да каже какви лампички се ползват и от къде могат да се купят. Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Ами отиваш до магазина на Гарвана до ОМВ-ито на ул."МИР" и си вземаш каквито искаш :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Интересна тема! И аз имам несветещи лампички и с нетърпение ще чакам някой да снима табло, та да видя какво точно не ми свети и къде да човъркам....и дано не се размие темата с...Цеко ясно го е написал - снимка на таблото, какви са лампичките (или техни аналози за риплейсмънт на цветове бих добавил) и от къде могат да се купят! :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gena_g

Преди 1 седмица я взехме нашата бамбина и още я опознавам, но мисля че всичките светлини по таблото са и наред.?.?.?.?.?.?

P.S. Сори за малко размазаните снимки, малко се престарах с намаляването, надявам се че съм ви хелпнал :thumbs1::hondarulez::bg:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Гена и твойте на степените на вентилатора ги нема.Цеко ..като даде6 контакт трябва да ти светят 4ека,за маслото,батерията,(ако има6 Air bags и те)светлината на таблото са 3 или 4 кру6ки,+ реотана за задното стукло и фаровете за мъгла,ако има6 халогени и тя.степените за вентилатора + скалата 4ервено ...На гарвана незнам ко 6те намери6 :hondarulez: .А и за дългите светлини съ6то

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

на Кра-Кра има един магазин з анакладки и спирачни дискове.там продават и крушки всякакви на general electric.от там ти препоръчвам да си вземеш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Специално за лампичките на таблото , където е парното и всички джунджурий ( гати думата :bg: ) има някъв проблем на сивик 5 генерация.Ами прекъсват , като друсне колата спрат,като пуснеш парно също , след това пак се пускат :hondarulez: слаб контакт някъде.Говорил съм с елктричари и са ми казали че евентуално разглабяне и следене къде е проблема , е много сложно и може да се повреди нещо ;) така че , един сух леко силен юмрук също върши работа :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

така че , един сух леко силен юмрук също върши работа :thumbs1:

Това ми хареса. :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Специално за лампичките на таблото , където е парното и всички джунджурий ( гати думата :thumbs1: ) има някъв проблем на сивик 5 генерация.Ами прекъсват , като друсне колата спрат,като пуснеш парно също , след това пак се пускат :bg:

да......това и аз съм го забелязал. Много ме дразни този проблем и мисля да отида на жичкаджия да го оправи. То и без това както писахме в една друга тема:В Хонда по принцип вечер не можеш да се ориентираш много кое къде е ако не я познаваш.Та не стига малкото светещи неща по таблото и тези да ми огаснат :hondarulez: Научил съм на изуст и тези копчета на духателите. Та и там се ориентирам кое да натисна вечер, бладодарение на зрителната си памет и последователността им. Иначе през деня всеки вижда иконките под тях.п.п. Наистина е време комапнията Хонда да се замисли за решаването на тези проблеми. Дребни, елементарни и много дразнещи крайния потребител. Само подобни неща ги делат от челните места в класацийте.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest REDPOWER

Колеги а по между другото може ли някой да ми каже как се остранява пласмасовия панел който е около парното и курмилото? :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Колеги а по между другото може ли някой да ми каже как се остранява пласмасовия панел който е около парното и курмилото? :hondarulez:

Беля на главата е тва :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ombre

3 рапидки.(2 в горната част над уредите и една зад бутона за аварийните)всичко друго е на щипки.Дърпай смело.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Магазин за ВСЯКАКВИ лампички:

Под колоните при трамвайните релси на женския пазар!

Пояснение:

Върви се по Христо Ботев надолу към Сливница. На светофара, който е на пресечката на Хр.Ботев и Жданов се завива надясно(по посока пешеходната зона на Жданов). След завоя надясно следиш в лявата ти страна на тротоара за сграда, която е изнесена над тротоара и има под нея колони. При колоните има вход за безистен(т.е. магазинчета вътре в сградата - нещо като хале). Като влезеш, отиваш на втория етаж(срещу теб има стълби). На втория етаж има само 3-4 магазина - единият е жичкарски(крушки, тонколони, кабели и т.н.).

На бутоните за реотаните и светлината за мъгла, крушките са УНИКАЛНО малки. Такива крушки намерих само в този магазин(нямаше дори и в CONRAD). Та там има БОГАТ избор на крушки.

П.С.

На мен не ми работят крушките на плъзгачите също, както и крушката при бутона на климатика. Опитах се да разглобя панелчето, обаче е много зор. И се отказах(въпреки, че знаех за скритото винче), за да не си потроша нещо(нали съм влюбен в колата си :hondarulez: ).

Пожелавам ти успех с ПРОсветването.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

И на мен не ми работеха крушките на плъзгачите, но след 2-3h клечане и трошене на палци успях да разглобя всичко и да ги сменя - сега е друга работа вече :worthy::angry: Също така не ми светеше крушката зад скоростомера след 120 км/ч - там беше зоната на здрача - тъкмо беше по-здравословно за пътниците да не виждат натам какво става :angry::angry: Но взе, че сама се оправи... и си бачка от тогава без проблеми, след като се мъчих безуспешно да сваля пластмасата, за която колегата пита по-горе...просто не посмях да дръпна достатъчно силно да излязат щипките явно...беше ме шубе :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

На бутоните за реотаните и светлината за мъгла, крушките са УНИКАЛНО малки. Такива крушки намерих само в този магазин

Бате, ти си златен бе! Знаеш ли откога търся такива за Сивика :worthy: И никъде няма :angry: Нищо работа, ама мене ме дразнят и най-малките дреболии :unsure: Много благодаря :angry: При първа възможност ще отскоча да го потърся...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Бате, ти си златен бе! Много благодаря :D При първа възможност ще отскоча да го потърся...

:P Нали затова сме тука, да си помагаме.Ако не го откриеш кзвай да чертая схема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest APOLON

Пичове някой може ли да ми каже дали Civic 1997 g. 1,4 iS има лампичка за бензина. Когато я купувах колата имах чувството че светеше ,а сега нямам такава лампичка. Някои ще ми каже ли дали има такава лампичла или моита е изгоряла

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

няма и никога не е имала :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest -=airman=-

И на мен не ми работеха крушките на плъзгачите, но след 2-3h клечане и трошене на палци успях да разглобя всичко и да ги сменя - сега е друга работа вече  :D  :D 

Стеф, аз като избуших касетофона доста се зачудих дали да не продължа, за да стигна до крушките на плъзгачите, но понеже не знаех къде са, се отказах.Би ли ме "светнал" къде са по-точно? Предполагам, че са някъде в основата, над касетофона, и оттам са световоди до плъзгачите...Иначе и аз се дразня когато нещо не е в ред :D Ще щракна и мойто табло за всеки случай, макар да мисля, че само тез плъзгачи са лошите :)А, понякога и на мен не ми свети бутона за подгрева на стъклото, за успокоение на другите колеги "на тъмно" :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ikurtev

за лапичката Аполоне, мойта е '98 1.4 IS и има лампа, която светва на резерва след като стрелката навлезе в червения сектор, лампата е в дясно, но не съм пробвал колко мога да карам след като светне за постоянно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

за лапичката Аполоне, мойта е '98 1.4 IS и има лампа, която светва на резерва след като стрелката навлезе в червения сектор, лампата е в дясно, но не съм пробвал колко мога да карам след като светне за постоянно.

<{POST_SNAPBACK}>

?Стига бе :) Да не говориш за англичанка?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ikurtev

имам японка хечбек 3 врати, лампата е оранжева, иконата е бенз. колонка. най-дясната лампа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen
:D тва трябва да е спейшъл лимитед едишън ;) повечето от нашите нямат такава екстра :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Да ти кажа, беше толкова отдавна, че не помня много, да не кажа нищо :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bob

А някой да знае на Акорд 5 ген дали има изобщо лампи за копчетата на вентилатора и парното на копчетата за ел стъклата.За пепелника открих една крушка покрита със синьо фолио не свети и нне знам как се сменя -не е като другите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda
Отговорено (Редактирано)

И на мен не ми светеха няколко лампички. Днес минах през жичкаджия и смених лампичките на таблото - прозрачни са, но някакво зелено фолио оцветява светлината. Не работеха и тези на парното, тръгнахме да разглобяваме целия среден панел но се стигна до два яки болта под ръчната, които не можаха да се отвият и нищо не стана. Наистина си е дразнещо да не ти свети парното. Някой да има лампичка в пепелника на англичанка?

Редактирано от My Honda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

И на мен не ми светеха няколко лампички. Днес минах през жичкаджия и смених лампичките на таблото - прозрачни са, но някакво зелено фолио оцветява светлината. Не работеха и тези на парното, тръгнахме да разглобяваме целия среден панел но се стигна до два яки болта под ръчната, които не можаха да се отвият и нищо не стана. Наистина си е дразнещо да не ти свети парното. Някой да има лампичка в пепелника на англичанка?

<{POST_SNAPBACK}>

ми аз имам ама свети червено.....а да имаш идея как се сменя таз ламичка ...не мога да и хвана цаката да я сваля :whistle::bg:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

Доста играчка е. :D Дърпаш ръчната, незнам дали имаш подлакътник, аз нямам? Под дръжката на ръчната откачаш една пластмаса и под нея има два болта, които не можах да развия. За другите неща няма да имаш проблем - вадиш бутоните на реотаните и аварийните и ги откачаш, вадиш радиото и шейната... вадиш пепелника и запалката. Направено е здраво, но е голямо приключение да смениш някоя крушка на парното или на часовника. Ако ти се занимава да разглобяваш, но не бих те посъветвал ако няма нужда, пиши как е при тебе и как се стига до крушката на пепелника ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...