I-BOY_STZ 12 #1 Публикувано 21 Февруари, 2008 Здравейте колеги!Искам да попитам някой който е запознат с условията на застрахователите в случаите, при които се изплаща тотална щета.Ще ви разясня случая за може който е компетентен да ми отговори максимално точно. Значи колата я блъснах и от нея нищо не става, застрахована е за 2500. Мисля да я бракувам в КАТ. От БулИНС ми казаха да не я барам понеже можело от София да решат, че плащайки ми тая сума трябва да ми вземат колата. Законно ли е това? Не съм си чел още общите условия, но ще се запозная с тях детайлно.Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #2 Отговорено 21 Февруари, 2008 Ако ти изплатят цялата сума могат да ти вземат колата.....но никой не прави така обикновенно изплащат до 80% от стайноста и ти остават колата Тоест ще ти дадът 2000лв и ще ти оставят твойта кола, и ти като разпродадеш това онова и даже ще си на далавера Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PoweRG 54 #3 Отговорено 21 Февруари, 2008 ManiaK го е казал точно, но трябва да се добави, че има голямо значение колко време е изминало от сключването на застраховката, защото може да се приложи и коефицент на овехтяване първо и тогава да ти изчислята 70-80% от стойността. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I-BOY_STZ 12 #4 Отговорено 21 Февруари, 2008 В такъв случай аз мога да си я бракувам в КАТ, но се чудя дали да я барам преди да ми изплатят, колкото решат там. Имам предвид, че по-добре е да не я разпарчосвам преди да си уредя отношенията със застрахователя. Че знам ли ги, какви условия ще изкарат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #5 Отговорено 21 Февруари, 2008 Иво първо искам да кажа че много съжалявам за това което ти се е случило, но нали ти си жив и здрав това е най-важното. За каското колегите ти каза напълно точно. Но недеи да бараш колата докато не определят какво да правят. Предимно точно така се постъпва в такава ситуация, то даже трябва да ти е написано в договора за каското. Прочети там клаузите, пише го. Но според мен ще ти платят 70-80% и ще ти оставят колата. В мойто каско е написано че имам 2 възможности, или да ми платят 70% и д ами оставят колата или да ми изплатят 100% и да я вземат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I-BOY_STZ 12 #6 Отговорено 21 Февруари, 2008 Ако е на пазарлък работата, ще е добре. Само това искам да ми предоставят възможности, а не да кажат прас на ти това прас дай ни това!Иначе главата ми е горе и ще продължа напред! Има известна уплаха, повече яд, но.... живота продължава, а това е важно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
speedrum 0 #7 Отговорено 21 Февруари, 2008 Неприятен момент,но моят съвет също е да не избързваш да я бракуваш,докато не се оправиш със застрахователя(смисъл да си вземеш обещетението).Иначе колата ще ти я оставят.Срок за бракуването няма,смисъл то си е за теб да не плащаш данъци.Само на финала те карат да подпишеш декларация,че това което е останало от колата си го върнал в пункт за вторични суровини.Успех все пак и се радвай,че си жив и здрав! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SuN`HiGh 20 #8 Отговорено 22 Февруари, 2008 Колега и аз бих те посъветвал да изчакаш парите от застраховката,аз също имах подобен случай,но при мен нямаше застраховка и съдих този дето ме блъсна,а тоталната щета я определи вещо лице назначено от съда.Един от другите участници в катастрофата имаше каско,изплатиха му го и не му взеха старата кола Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I-BOY_STZ 12 #9 Отговорено 22 Февруари, 2008 ОК, така и ще направя, благодаря за инфото! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #10 Отговорено 23 Февруари, 2008 ако ти платят тотална щета би трябвало да ти я вземат. Дефакто те я купуват от теб все едно е здрава. Друг въпрос е че не винаги тотална щета е 100% от застрахователната стойност Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове