Stancho 4 #1 Публикувано 19 Февруари, 2008 Колеги, някой от вас карал ли е Сивик 6 генерация японка с гуми 195/60 R15знам че трябва да се сложат 195/50, но временно (най-много един месец) мисля да сложа на баща ми гумите, за да нехабя зимните като стане много топло.. ще им замине грайфера за нула време, пък парички за летни в момента събирамта ако някой може да даде компетентно мнение ще съм му много благодарен.естествено че ако ги сложа няма да я товаря като камьон или с по 5 човека, но все пакако са доста високи (все пак 40мм разлика са си 40мм) по-добре да си карам със зимните и поне ще ми е мирна главатаблагодаря на всички предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #2 Отговорено 19 Февруари, 2008 (Редактирано) нормалните са 195/55R15 имам снимка от стикера на вратата. карам зимните със 195/60R15 и е нормално. ако колата ти е смъкната надолу, тогава може да има проблем Редактирано 19 Февруари, 2008 от gin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #3 Отговорено 19 Февруари, 2008 (Редактирано) не не е смъкнатано да не би да има разлика защото твоята е VTIна вратата ми пише че оригиналните гуми са с размер 175/70 R13при 195/50 R15 дава отклонение +1 мм с 2 думи заспивата при 195/60 R15 дава отклонение +40мм по пътя на логиката тези 40 мм ще се разпределят 20 отдолу и 20 отгоретоест разликата със сегашните ми гуми ще е че тези високите ще влизат 2см по-нагоре към калникаи не би трябвало да е голям проблем..прав ли съм? Редактирано 19 Февруари, 2008 от Stancho Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest gin #4 Отговорено 19 Февруари, 2008 хм при това положение е по-добре да вярваш на стикера си моя критерий е ако мога да пъхна 4 пръста до 2рата фаланга в процепа, значи няма да задира при разни скокове и пропадания добави и тези 2 см в сметката, че не са малко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #5 Отговорено 19 Февруари, 2008 за отзад като че ли няма да има проблем.. като седнат отзад двама и кляка с 4 пръста.. решението - няма да сядат притеснява ме отпред да не опира при завой.. макар че и това е малко вероятноабе да се постопли още малко и ако нямам други ще слагам тия май Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skiller 4 #6 Отговорено 19 Февруари, 2008 Колеги, някой от вас карал ли е Сивик 6 генерация японка с гуми 195/60 R15знам че трябва да се сложат 195/50, но временно (най-много един месец) мисля да сложа на баща ми гумите, за да нехабя зимните като стане много топло.. ще им замине грайфера за нула време, пък парички за летни в момента събирамта ако някой може да даде компетентно мнение ще съм му много благодарен.естествено че ако ги сложа няма да я товаря като камьон или с по 5 човека, но все пакако са доста високи (все пак 40мм разлика са си 40мм) по-добре да си карам със зимните и поне ще ми е мирна главатаблагодаря на всички предварителноИ аз съм с 6-та и като сложих такива зимни пластмасовите подкалници от предна страна ми ги няма в момента ( там са половината ) при пълен завой ми стържеха пластмасата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Stancho #7 Отговорено 20 Февруари, 2008 но все пак си карал точно с такива, така ли? 195/60/ 15"е.. значи за 1 месец ще може да изкаратпък и аз ще си я кътам няма да завивам много Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIDO_ 1 #8 Отговорено 22 Февруари, 2008 То зависи с какво окачване си, в момента съм временно с 195/55/15 и при завой или поголяма неравност ми опират в подкалника, трябва да се внимава че да не имаме проблема на колегата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове