Jump to content
Guest BRENDEL

Honda Civic на 10то място!?!

Recommended Posts

Guest BRENDEL

Вчера се загледах из страниците на новия брой на въпросното списание ..та ..там имаше класация на автомобилите в компактния клас...и познайте какво ...1,2,3,4,5,6,7,8,9,...и на 10то място ХОНДАТА....няма да ви казвам какви коли бяха отпред в класацията КIA, OPEL CORSA, VW, FORD FOCUS, ...АБЕ СИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НЕМСКИ И КОРЕЙСКИ... споменават се характеристики на двигателя (при които се казва, че най-добрият двигател е на ХОНДА, както и че седалките били дървени и т.н......)и тук да не пропусна да кажа няколко думи за списанието и за немците националисти... #^%@%&* ;) нямам какво повече да споделя....абеее немска работа...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Не съм изненадан - ако трябва да сме обективни - Сивик VII не е това, което ни се иска да бъде...Както беше казал (с нескрито съжаление и горчивина ;) ) бащата на Сивик I - Сивик V ;) (отчасти и VI) Сивик VII се прави от "маркетолози", а не от него. И само Сивик VII Type R ;) притежава истинския традиционен driver pleasure (бих добавил driver оргазъм ;) ) дух на легендата Сивик. Не се сещам кой точно беше препоръчал статията по въпроса, но ;);) евалата. Освен това брат ми в US когато си избираше кола определено не хареса усещането в новия Сивик (а е голям фен на ХОНДА) и се принуди да си вземе Мазда 3, след като направи тест на дори на Голф 5 (който разбира се е бил доста по-зле от Сивик-а).Аз не съм се возил дори, но след горепосоченото ... съм с особено мнение.Е може би не заслужава чак 10-то място де ;) Гадни шовинистични немци ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KIKO_HONDA

абе хондю не стои много добре на пътя но на тестовете е бил единствения без ESP така че.....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

Ами и в предния/не съм сигурен / брой имаше пак неква такава класация,ама забелязах че хондето е с най -голямо междуосие и не лошо ускорение и литрова мощност.Пък сега кат виждам 8 поколение май са се взели в ръце с купето....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

абе хонда .... силата са им двигателите и само те, това е ;)те ги правят това което са, те ви карат да ги карате с кеф ...аз поне като говоря за хонда първо казвам "Хонда е кола за ЕНТУСИАСТИ!" ако сте улегнали пенсионери на които не ви се нрави твърдото окачване щото ви боли кръста и мразите да заобикаляте дупките ... не си взимаите хонда ;)хахахас две думи , нямам думи ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

ако сте улегнали пенсионери на които не ви се нрави твърдото окачване щото ви боли кръста и мразите да заобикаляте дупките ... не си взимаите хонда ;)

Аз пък си мисля че точно тогава трябва да си купиш един Акорд и да си ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Мен не ме учудва класацията. Тук не става въпрос за кола с най-здрав двигател, най-здрава по принцип или прочее. А за комфорт, екстри, цена и т.н., това образува бала и слага автомобила в класацията.Хонда е относително скъп автомобил и в досегашния си варянт не се слави с голям комфорт, интериор и много екстри! Единственият автомобил създаден да навлезне на европейския пазар съгласно вкусовете, нормите и изискванията на Европа е новият Акорд. Хонда след успеха му обявиха, че следващите генерации на моделите им ще бъдат насочени към тази тенденциа, а именно завладяването на Европейския пазар. Мисля си, че Сивик 8-а генерация е с тази тенденция и ще издигне Сивик напред в подобен вид класации. До първо място незнам дали ще стигне, защото по цена няма да може да доближи Опел да кажем. А тези класации се стремят да покажат за най-добри пари какво може да се земе най-насметка с най-много лукс и екстри да кажем.А що се отнася до Аутобилд, моето мнение е, че е много обективно издание и много добре отбелязват плюсовете и минусите на която и да е марка автомобил. именно там гледах, че Сивик 5-а генерация го класираха като един страшно добър и сполучлив автомобил, като акцента беше върху Купето. Но беше одавна де..... ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Ето ви по случая още една класация:

 

Една от водещите в света независими компания по оценка на качеството Warranty Direct публика резултатите от изследванията за 2003 година за най-надеждната кола. Тук водещи за класацията са следните показатели:

1. Колко автомобила са влезнали в сервиз?

2. Колко е струвал средно ремонта?

 

Тук възниква малък парадокс с тази класация, защото Форд е много по-чуплива кола от останалите, но заради евтините си части и ремонти се нарежда чак на второ място в класацията.

 

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest emko

Относно последното място на Хонда-та, мога да кажа, че все пак статията е на немско списание и е ясно кои ще са лидерите. А точно Опел-а, който е заел челната позиция съм се возил доста и имам поглед относно комфорт, возия. Ами чесно да си кажа вътре всравнение с Хондата е тясно! и то доста. Относно самото каране и стабилност на автомобилите има по-компетентни от мене лица, но и двете коли се карат лесно и удобно... нови колици все пак :fun: Само към Хондата има малка забележка, която са я споменали: не е маневрена - не може да завива много хубаво. Също относно последното място на Хондата допринася по-високата и цена.П.С.: Аз си карам Хондата и й се кефя максимално. Има по-яка визия в сравнение с повечето модели, комфорта и вътрешното пространство са на доста високо ниво. Това, че нямала ЕСП не ме притеснява...ще си караме малко по-внимателно. По-важното за мене е, че си има климатроник, който е стандарт за модела. Нека да нямам проблеми със нея, пък ако ще и зад посленото място да я класират :drunk:Е тва е... :worthy:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Ford е по здрав от Audi :worthy:

Разбира се!Хондите не са евтини и това им сваля доста класирането. За да влязат в дадена ценова рамка (като за теста) избират съответно модел без екстри, а журналистите държат на екстрите.Например дават слаб резултат за стабилност - може да е най-стабилната кола на пътя, но като няма ABS и ESP, и получава малко точки. Но хората не го разбират това, гледат слаб резултат - и си мислят, че е Опел

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

имам 3 форда,двата са с ABS,а единият е последното мондео с ESP,не знам какво толкова стабилизира тази опция, но особенно в завои по балкански пат,хондата ми е в пъти по-стабилна,въпреки че е по-нисък клас :worthy:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

Тази класация изобщо не ме учудва. Миналата година в един брой на италианското списание Volante Сивик-а го бяха сложили на последно място от 20 автомобили в същия клас. Основанието (до колкото се справям с италианския) бяха таблото било по-лошо от на корейските и тем подобни обяснения.

В по-късен брой на Volante новия Акорд, пак му бяха скроили номер, като за отрицателни черти бяха написали: неудобно табло за управление и неудобна задна седалка.???? :worthy:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

неудобно табло за управление и неудобна задна седалка.???? :dry:

е.........за новия Акорд има да взимат :lol:

Този автомобил е направен наистина както трябва и като интериор и всичко е както си трябва за Европа и е покрил и най големите изисквания и е всепризнат за Европа.

Но за по-старите генерации имат право. Аз с моят Сивик 5-а ген. мога да кажа, че като видя на някоя европейска кола таблото (особено вечер) очите ми остават там. Просто колкото и дървени коли да са били, то таблото свети СУПЕР, едни светещи стрелки, глезотийки, Хонда наистина до скоро бяха назад в това отношение. 5-а ген. таблата не са луксозни и инериорите. Просто си имат всичко необходимо и е напрвено практично. Но луксът си е от значение. Надявам се Хонда да изпълнят заканата си и да оправят този недостатък в следващите генерации.

Дет се вика със сложното са се спрвили (технологиите), та едно табло ли няма да направят :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Едно допълнение:Ако някой си махне вечер запалката от таблото, да се опита да си я сложи без да помни мястото или без да си светне лампата в купето. Ами мислил съм си го, колко му е било да сложат едно светещо кръгче около него :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Ами мислил съм си го, колко му е било да сложат едно светещо кръгче около него :lol:

Абсолютно си прав! Макар, че не съм пушач (по-точно върл анти-пушач :( ) и мене това много ме дразни. Да не говорим за лампичка в жабката. Сивика ни е английски 6ген и пак няма такива работи.Има го и другия момент, че явно си ги пазят тези работи за да има малко повече глезотии и да оправдаят цената на колите от по-висок клас. Точно с това си обяснявам, че Акорда ми си има и светлина на запалката и в жабката.А вече друг е въпроса дали това са глезотии или необходимост :dry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

А вече друг е въпроса дали това са глезотии или необходимост :lol:

Изискванията на Европейския пазар са такива, че всичко това не се води за екстра. И съответно заключението е, че таблото е неудобно за ползване да кажем и прочее. А цената на Хонда е доста над голяма част от останалите в този клас и отценката накрая е отрицателна за марката. Автомобила не може да покрие за цената си удобствата създадени в автомобилите в същия клас. Както вече написах, тези оценки не се дават за здравина на мотора и прочее, не се бъркайте, това са различни класации.Не случайно и споменах за изказването на ръководството, на концерна Хонда. За недостатъците на автомобила, изправил се срещу тези в своя клас в Европа! Това е реалност и ние сме го забелязали, не става въпрос за шувенизъм и тем подобни неща. :dry: п.п. И аз не съм пушач :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Лично аз нямам директни наблюдения или впечатления от 7ген, а говорих за 6ген. Но като имам предвид едно Ауди А3 набор на нашия Сивик, вътре таблото остави, ами по вратите дори всички копчета светеха :( . В това отношение от нашите хора от Хонда би могло да се желае повече :dry: .Ама пък има и по зле. Карал съм Мазда 323 и Нисан Алмера, пак по тези години произведени. Тия колици колко са постни, няма да ти говоря. Да не говорим и като усещане за кола колко е голяма разликата :lol: .Така, че явно японците наблягат повече на ефективността от колкото на ефектността. Лично мене този вариант по ме устройва ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest camaro

хора тая седмица скъсах задника на едним Мерцедес 250 дизел,верно е дизел ама си е 98-а :lol: а аз съм със Сивик 93-та 90 коня :dry::(:D сма4ках го човече ;) е 6тях да си изям боя на края излезе няква мутра и 6те6е да ме попребие ама ми се размина ;) сма4ках го еи ! ;) о6те една победа за ХОНДА !!!! ае !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

Не мога да разбера какво не ви харесва на класацията ?! Ето таблицата която Демоне постнал си е показателна-тук не става дума за класация коя кола е най -здрава, най-комфортна, стабилна или бърза ! тук се говори за цени на качеството. Ами че обърнете внимание на това кои коли са най-здрави-японските ! кои са с най много дефекти -форд ,опел ,пежо ( говоря все пак за относителните първенци ) .Обаче чаркалаците им са ефтини. Е , да ама то не може хем ултра здраво хем много ефтино ! Тое същото като старите бараки на повечето от нас-даваме по-малко пари ( поне в началото ) но после си внасяма данък Дефекти по колата. А и Соичиро Хонда може и да е бил мечтател и идеялист, но автомобилостроенето е бизнес и то доходен...бизнес който няма нужда от вечни автомобили

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest camaro

Квото и да си говориме квито и класации да показвате и да гледаме кво да ви кажа....ХОНДА е най-яката кола която моеш да си земеш !!! ако някои е на противното мнение кво прави в тоя сайт подяволите :rolleyes: така че тия класации са безмислени ;)!!! ХОНДА е N 1 ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...