Jump to content
Guest Stass

Tps Sensor

Recommended Posts

Guest Stass

Здравейте ! някой имал ли е досега проблем с TPS сензора досега, вседствие на измиване на мотора и ако да, като как се е проявявал той и как го е разрешил ...освен с купуване на нов:-)Дали един контактен спрей за почистване на потенциометри ще свърши работа?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski

Споко бе .Това е един потенциометър, нищо му няма, ще изсъхне :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

Споко бе .Това е един потенциометър, нищо му няма, ще изсъхне :)

вече два месеца не "изсъхва" или по-точно може и да е изсъхнал, ама сигурно е и кородирал на места...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kalin

Незнам как разбра че проблема ти е в TPS sensor-a, принципно записва грешка, иначе заради него двигателя страда от повишен разход, неустройчиви ниски обороти и т.н. Ако е мит двигателя просто разкачи куплунга и го напръскай с контак спрей. Но трябва задължително да се изчетът грешките. Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

Калине, благодаря ти за съвета !Всъщност аз имах точно същите симтоми, които ти описа, освен това ходих на диагностика в ТОйота и там ми казаха че проблемът е в ТПС-а. Най-смешното обаче е , това че проблемът се оказа много по-прост. Днес ходих в сервиза на Дунев, където един диагностик Иво, Йотов ми прегледа колата. Свали ТПС-а( който наистина се беше скапал , предполагам от миенето, разглоби го ,почисти го и го вурна обратно, след което коалта заработи малкопо-добре, но пак бе далеч от перфектното. Този диагнсотик, наистина много ме впечатли с мисленето си -един ствено той , от всички, които са питал , обърна внимание че на задна проблем с тругването няма , а само на 1-ва и 2-ра. От това се досети че при тези два случая мотора се закалща в различни посоки и ако маркуча за въздуха е скъсан, както той предположи, в единиа вариант мотора ще се притиска към кутията на филтъра, докато в другиа ще се отдалечава и ако има дупка я маркуча ,тя ще се отваря, като по този начин ще обърква демитомера. Така и се оказа-маркуча баша сцепен от долната страна , където не се виждаше. Залепи го и колата си потегли мазно,мазно....като нова ! Наистина много ме зарадва !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

като по този начин ще обърква демитомера

Аз незнам на Сивик 5ген да слагат дебитомер,ако това си искал да кажеш де. ;) Въобще май не се сещам за Хонда с дебитомер :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Аз незнам на Сивик 5ген да слагат дебитомер,ако това си искал да кажеш де. :P Въобще май не се сещам за Хонда с дебитомер ;)

...

Мнения: 283Регистрация: 15-October 03Кара: Toyota Corola AE92 1.6 16V DOHC, 4A-GE 3th gen

;) Stass-e, супер че сте го намерили, евала на такива диагностици ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Stass-e, супер че сте го намерили, евала на такива диагностици :P

Иво Йотов RULZ!sorry за рекламата ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

Аз незнам на Сивик 5ген да слагат дебитомер,ако това си искал да кажеш де. :blink:

не, не това :-)Имах предвид че на моята Корола (ТОЙОТА корола:-))се обърква дебитомера

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...