Jump to content
Guest Demonaz

Около митовете за японските коли

Recommended Posts

Guest Demonaz

Както посочих в една тема преди няколко дена искам да си купувам японска кола (Хонда акорд). Лелееее, каква беля си взех на главата да го обсъждам. Навсякъде като го кажа и ме гледат странно, мислят ме за луд, за невежа и т.н. Всеки изкача с темата за частите, че нямало, че били безумно скъпи, абе изобщо лудница. Вече почвам да се замислям дали наистина не е така. Ходихме на сервизче и момчетата там ми казах да я купувам, че била бомба. Днес се чух с един познат, който бачка в сериз и ми дръпна една тирада. Японските автомобили били много добри, но се скапвали в един момент и край. Ако имаш късмет я караш 10г. без никакви проблеми и в един момент храс и всичко заминава. И за вторични не ставало. Та ме интересува момчета, колко от тези думи са истински, доколко да се всушвам. Акорда е 91 година, 4 врати на около 150000 кимлометр. Запазен е доста.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Колега (или колежке, защото честно казано НЕразбрах точно), не те знам, не те познавам, но това едва ли не да се... замисляш за такива "съвети" и меко казано НЕбивалици.... :)

Японските автомобили били много добри, но се скапвали в един момент и край. Ако имаш късмет я караш 10г. без никакви проблеми и в един момент храс и всичко заминава

Я го питай този твой познат, КОЯ кола АКО само се кара и сипва гориво в нея (БЕЗ НИЩО да пипаш) - коя кола няма да се движи по този начин на късмет и се очаква всеки момент да си замине ?! Аз ти казвам - ВСЯКА една кола ще е така ;) Или на другите ти познати и приятели, които дори НЕ са се и качвали в такава кола но иначе много ги разбират...Просто... това са глупости ! НЕ ми се обиждай, но да се говори така е просто... смешно !ВСЯКА една кола ако се кара разсипническата ще и се такова майката за един период от време !И честно казано, дозата КЪСМЕТ е необходима НЕ само за автомобил Хонда, ами за всички автомобили и по принцип за всичко ! Ако ти е писано, ако си късметлия - ще ти върви по мед и масло с нещо. Ако си карък...... Може и смешно и НЕ сериозно да звучи, ама... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gena_g

Аз бях с такъв Акорд какъвто искаш да си взимаш и бях безкрайно доволен от колата.Вярно че някой части се намираха малко по-трудно , но нали знаеш "който търси намира" , ако го продават изгодно въобще недей да се замисляш - ВЗИМАЙ ГО !!!

Редактирано от gena_g

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez
:) към АДХ.Колега преди няколко дни питах в една тема за инфо за двигател F20А3. МОже и да не си я видял темата ;) Та, кажи нещо за този двигател защото аз прочетох доста противоречиви данни за него. Мерси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

инфо за двигател F20А3....

2,0 16V SOHC 1 карбуратор (на фирмата "Кейхин") - 110 коня

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

инфо за двигател F20А3....

2,0 16V SOHC 1 карбуратор (на фирмата "Кейхин") - 110 коня
Благодаря.А няма ли и full injection версия? Защото човека, който я продава твърди, че е пълна инжекция и 130 няколко коня ?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

А няма ли и full injection версия?

Има ! Инжекционните мотори слагани на CB3 (за Евро пазара): F20A4 (133 к.с.), F20A5 (135 коня - това е мотора какъвто е на Акорд-а на Омбре ;) ). F22A3 мисля се водеше - слаган на Accord CB7 (150 коня)Тези са инжекционни ! И с тези мотори, Акордите са били с 4 дискови спрачки и с ABS (а дори CB7 с 2,2 литровия мотор е срещана версия 4WS - с 4 завиващи колела ;) ), докато CB3-ките с карбураторните мотори отзад са с барабани и НЯМАТ ABS и НЕ са толкова готини като тези с по-яките мотори (в смисъл, интериора НЕ Е с толкова глезотии и сгоди както на версиите с по-яките мотори) ;) Според Мен, по-добре се преориентирай към някой модел с инжекционов мотор ! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demonaz

Акорда за който говоря аз е 110 коня и собственика също твърди, че е пълна инжекция, последно съответния мотор добър ли е или не. В сервиза в който я тествахме ми казаха, че е пушка, но като цяло какво ви е впечатлението за моторите. Цената на колата е 5000 лв., как ви се струва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Ще му се да е пълна инжекция.... :) Незнам, но 5000лв за карбураторен Акорд... НЕ са ли множно ;) При положение че Аз знам един, който е с 135 коня мотора, с Климатик, с ABS - абе всичко си за тия пари (та даже и малко надолу). Скъпо ми се струва на Мен лично ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

Ще му се да е пълна инжекция....  :) Незнам, но 5000лв за карбураторен Акорд... НЕ са ли множно  ;)  При положение че Аз знам един, който е с 135 коня мотора, с Климатик, с ABS - абе всичко си за тия пари (та даже и малко надолу). Скъпо ми се струва на Мен лично  ;)

Aкорда за който аз говоря според собственика има пълна инжекция, АBS, климатик и пълен ел.пакет. 130 и няколко коня и номера на двигателя е: (цитирам) F20A34014125.Какво означава сега тази комбинация от 'екстри' и номер на двигателя?П.П. кажи за този, който ти знаеш. Редактирано от Martinez

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Пак казвам - F20A3 е модела на мотора който си дал (първите 5 символа определят модела на двигателя (говоря специално за по-новата номерация на двигатели, СЛЕД 1986-а година демек), а именно: "F20A3"; след това са разни "зашифровани" информации от типа на това, КОЯ година е произведен мотора и разбира се - уникален сериен номер за всеки един отделен двигател) е карбуратор 110 коня ! Пък тоя ако ще да каже че този мотор е 150 коня с директно впръскване на горивото - това си е НЕГОВ проблем ;) Щом такъв иска да е - такъв да е :);)

PS: говоря за Акорд-а на Омбре - той се продава, по принцип ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...