Jump to content
Guest 3oika

Honda Vs. Rover

Recommended Posts

Guest 3oika

Здравейте,Страхотен форум, от 2 месеца го чета и наистина съм впечтлен.В процес съм да сменям колата, и се спрях на хонда сивик първоначално. След кратка разходка по автокъщите забелязах че ровер 4хх е пълно копие на Хонда. Двигателят, външен вид (за окачването не съм сигурен) са 1:1. Цените на ровър са малко по-ниски от тези на хонда а пък и ги има повече (говоря за кола с 4 врати). Та доколко е оправдана покупката на ровер, като качество на изпълнение? Ако някой е имал досег с ровер моля да отговори. И дали в оправдано да къпя по-старичка Хонда vs. по-нов Ровер за еднакви пари.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Моето впечатление е, че Rover-а е по-тромав и се чупи повече. Другото е, че е с по-скъпи части. Ако го удариш нещо пък да не говорим ;) Един приятел кара 3 години такъв Ровър, двигателя е взет от Хонда и си беше ископиран от Хонда, това му бяха недостатъците спрямо Хондата, които аз забелязах. Иначе интерьора не им е никак лош!Ти си прецени, аз лично компромиси не правя в това отношение. Ако искам да карам Хонда си купувам Хонда. Ако искам да карам заместител на Хонда, си взимам пак Хонда ;);) Не съм фанатик, просто така мисля. Ако ми е все едно каква кола искам да си взема, а най-важното е да спестя някой лев при покупката, тогава критерийте са други. Но ако искам да си купя Хонда си взимам точно такава. И двете Хонди, когато ги купих, съм си давал и последните пари, само и само да не се размина с автомобила който съм искал да карам ;) Помисли си пак, за да не съжаляваш после ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest дизела
;) Вече споменах че работя в ROVER .Та за въпросната 4... ходовата част е идентична с HONDA и няма никакви проблеми с изключение на тампоните на задните носачи.Тези обаче които се продават тук болшинството са със ROVER мотори,а те са склонни към прегряване.Хондовия мотор е ОК ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

На Роувър обикновено МАП датчика е в ЕЦУ-то и има склоност да се прецаква. Решението е ново ЕЦУ, а то не е евино.

Редактирано от PARADOX_sf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 3oika

Благодария,Намерил съм един 416 с хондов двигател, затова попитах, а разликат в цената м/у този и истинска хонда е над 2к лева. Затова се чудех дали си заслужава.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Teos

Pich a3 sam avtoboqdjiq da ti kaja chesno imal sam dopir...s edin ROVER ama ni3nam kaf tochno model beshe...no kolegite sa pravi...toq beshe vnos s pregrqdto DVG i spykana glava...pak...da ti kaja chesno ako iskash HONDA ne se chydi a si kypi ;) p.p. Nqma da sajalqvash ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daikina

При мене стоеше същия въпрос. Даже първоначално мислех да си взема ROVER. Бях си харесъл конкретен автомобил 416 с клима и всички екстри и когато го занесох в сервиза на ROVER за да го прегледат ми взеха акъла. Като почнаха да пишат и обясняват какво му е и че тези неща се срещат често при тези коли, а също и че двигателя всъщност не е Хондов ( само на някои модели ). Трябваше да инвестирам около 1000 лв. още само за да отстраня видимите забележки. Иначе колата беше 97 година, много запазена, цената беше 7000 лв. някъде и то след пазарене. След сервиза направо реших да си взема Хонда. Като резултат около половин час по-късно вече гледах ХОНДА СИВИК и след още два часа си я откарах в къщи. Доволен съм, че си взех тази кола.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 3oika

ОК,Убедихте ме, май ще трябва да сляза на 5 ген. (толкова парички мога да отделя), а за това че няма да съжалявам съм сигурен. Е освен ако не попадна на някой съпер дарак, неподържан и юркан, като за последно.., но ще си отварям очите. Още веднъж благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest frisko

Убедихте ме, май ще трябва да сляза на 5 ген.

Перфектен избор ;););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

ОК, а какво ще кажете за Concerto-то, то нали е съвместна разработка на Honda и Rover и е произвеждано във Великобритания (не знам дали и на други места) ? В смисъл - може ли да се смята за "истинска" Honda или да се приема с резерви?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Concerto-то, то нали е съвместна разработка на Honda и Rover

Няма такива работи !!! Concerto си е разработено в Япония. Това си е ХОНДА ! Просто.... това е първата Хонда произвеждана/сглабяна в Европа (Англия) и е произвеждана в завод на Ровър (все още Хонда НЕ са били построили собственият си завод през '88-а/'89-а година). Това че на базата на Concerto е правен и модела Ровър 200 си е друга тема.Въобще.... всички Англииски Хонди са си чисти Хонди :):P Хонда са давали готови купета и някои двигатели за да се премодифицират на Ровър-ови модели, но НЯМА съвместни разработки, всичко си е Made By HONDA !!! Единственото нещо, което си е изцяло на Ровър и Хонда НЯМАТ пръст там е Дизеловия двигател 2,0 TDi 105 коня. Общо взето, това са получили Хонда от Ровър (този дизелов мотор) с тази кажи - речи 2 десетилетна връзка по между им (и горе споменатата ситуация с модела Concerto, че е произвеждано в завод на Ровър).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

От DimodiАха, мерси за информацията

Ами четох тук:

http://translate.google.com/translate?hl=e...hl%3Den%26lr%3D

че "the Concerto was a community project of Rover and Honda" и затова реших, че е разработван съвместно.

Ти колега недей чети насам натам , а за Хонда питай ADH :P а.к.а. вървящата енциклопедия :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Добре де а аз като Карам Хонда а си купувам части от Ровер-Дару Кар.Заради емблемата платих почти 3000лв.,сравнено с Ровер 620 дизел.Незнам дали карам истинска Хонда но по доволен от кола до сега не съм бил.Днеска им правих тест на Accord-a/2.0 TDI,105k./ и H-RV то/1.6vtec,125k./ и познаите кой би.Дизела напляска H-RV то.Ама пък с псевдо джипката каде се катеря,опасна е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

...Ровер 620....

Че го спомена ;)

Ровър 600 е точно копие на Твоя Акорд (5-а генерация 4 врати Седан Англииски модел) - интериора е точно копие (забелязал съм че при Ровър-а обикновено Интериора е СВЕТЪЛ на цвят с изобилие на махагонови апликации - типично за британски автомобил; докато при Акорда интериора е издържан в тъмен, черен, малко по-...., сдържан и "студен" стил, махагона е сведен до минимум) някои Хонда двигатели са ползвани.... това си е Акорд с малко по-различен дизайн на Екстериора :)

И още един ФАКТ (което е доказателство че Ти хараш ИСТИНСКА Хонда и че Ровър-а е произлязал от Хондата, а НЕ обратното) - Твоят Акорд е известен САМО в Европа под името Акорд и тук всъщност е сглабян/произвеждан (за Сев. Америка/Япония Акорд 5-а ген. Седан е била друга кола). НО, той си е ЯПОНСКА разработка ;) Да, точно тази същата кола е произвеждана и продавана В и ЗА Япония (!!!), но под името "Ascot INNOVA" ;) Ето малко ИНФОРМАЦИЯ, за разбиращите Японски език :P;)

Така че, бъди сигурен - караш ИСТИНСКА Хонда (като изключим двигателя и трансмисията които НЕ са дело на Хонда, а на Ровър) който е един прекрасен автомобил (според Мен) ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Въобще.... всички Англииски Хонди са си чисти Хонди  ;)  ;) 

Пфу. Олекна ми :) . От известно време бяха взели да ме обхващат едни такива угризения :P, че не си взех "японка".Ама щом ти го казваш "ADH", значи вече мога да съм спокоен;) .Дано това ти мнение го прочетат всички ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Въобще.... всички Англииски Хонди са си чисти Хонди  ;)  ;) 

Пфу. Олекна ми ;) . От известно време бяха взели да ме обхващат едни такива угризения :), че не си взех "японка".Ама щом ти го казваш "ADH", значи вече мога да съм спокоен:P .Дано това ти мнение го прочетат всички ;)
И на мен ми олекна, защото се чудех как може да се продава Civic 5г (седан) нов внос НЕ на инвалид за 5000 и да пише "перфектна", или даже за по-малко пари. Сега едно от обясненията може би е, че колата е английска и като има Euro1, е внесена без мито ;) Разбира се, никога не е изключен вариантът да се продава завоалиран боклук.... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Civic 5г (седан). Сега едно от обясненията може би е, че колата е английска и като има Euro1,

Хммм :) . Аве де да знам, ама все си мисля, 5ген в Суиндън не са правили. Не е английска ако питаш мен. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Май си прав, жалко :)Добре де, тогава 5000 лева за Civic седан 5г нов внос малко пари ли са ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Според мен 5000 за нов внос е много добра цена, но все пак зависи от състоянието на колата...с кой мотор е ?коя година ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Според мен 5000 за нов внос е много добра цена, но все пак зависи от състоянието на колата...

с кой мотор е ?

коя година ?

Че е добра - добра е, ама като не съм наясно с цените много и не знам коя цена е "ниска", коя "нормална" и коя "висока" (ако приемем, че колата е в добро състояние.

Един бърз поглед на мобиле-то показва:

1.5 '93 - 5000 ( ЛИНК )

1.5 '93 - 4700 - ей на тази много се пулих, щото изглежда супер, страхотни джанти ( ЛИНК )

1.5 '93 - 4800 ( ЛИНК )

Значи от една страна са тези евтините, а от друга гледай какво става:

1.5 '95 - 5000, но на инвалид ( ЛИНК )

1.5 '93 - 6000 ( ЛИНК )

1.5 '94 - 5700, на инвалид ( ЛИНК )

1.5 '95 - 6600 ( ЛИНК )

И просто съм малко объркан откъде идват такива разлики и дали са плод на субективната оценка на собствениците или са реален показател за изхабеност на колата.

[съжалявам за офтопика, някой модератор ако иска да split-не темата]

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest petrakiev

Мои приател притежава от 2 години такъв Ровър 620 и мотора е на хонда, просто нищо не е барал по колата, само налива гада и кара :) незнам ходовата част дали е и тя на Хонда обаче и да не е пак се тя щото не се е чупило нищо - поне при него де :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

...Ровър 620...незнам ходовата част дали е и тя на Хонда ...

Хондова си е - взета е направо от Акорд-а :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

Преди години четох за сътрудничеството м/у Хонда и Роувър. Последните чисто английски автомобили, разработени изцяло от англичаните са Монтего, Маестро и най-малкия (не си спомням точно името). След тези английски "творения" Роувър логично изпада в тежка финансова криза или направо фалит.Англичаните се обръщат към Хонда буквално да спасява положението. Японците от една страна трябва да правят бъдещите Роувъри "от...до...", ноу-хау, двигатели, дизайн, окачване и тн. А Роувър от своя страна предлагат своята дистрибуторска мрежа за Европа + производствени мощности.. Това идва добре за Хонда, тъй като към края на 70те и началото 80те години в Европа марката е все още слабо позната за разлика от Тойота и Датсун. Предимно е име за Сев. Америка и Япония (+ Азия). двете компании даже обменят пакети акции пом/у си.След това историята е ясна Кончерто, Роувъри и тн.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

След това историята е ясна Кончерто, Роувъри и тн.

Ясна, ясна ама друг път. Понеже са много велики или не знам си там що, Роувър през 1998 (или там някъде) преминават в обятията на БМВ :(:dry: . Само че нещо изглежда не са се разбрали и от няколко години пак са си самички :( .Ами да се оправят сега. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vtec

по темата:колегаВзимай HONDA CIVIC 5 генерация 1.5 90 коня и няма какво повече да пишем за тази странна фирма ROVER

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Ясна, ясна ама друг път. Понеже са много велики или не знам си там що, Роувър през 1998 (или там някъде) преминават в обятията на БМВ ;);) . Само че нещо изглежда не са се разбрали и от няколко години пак са си самички ;) .Ами да се оправят сега. :P

В една статия прочетох, че Роувър са донесли големи загуби на компанията БМВ, за това германците са ги изоставили.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

Jackal :P , Rover да се оправя както може. Моето лично мнение е, че англичаните разчитат на стара слава.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

3oika.... мой сигурно си мата хари от съвети.Днес гледах в Дупница Ровер Cupe 94 набор 1,6 16V DOHC 93kw Д16A8 TargaExtras-klima,ABS,power windows &mirorsТъмно син,лети джанти газово нов внос5000 лв е старта на фактура(демек само с платено мито ти я дават и са спасява6).Ako наистина търси6 иди я виж,намира се в последната автокъ6та над стадиона.Аре успех :lol: Изкарах за 1 кафе като се видим :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...