Guest 3oika #1 Публикувано 19 Януари, 2005 Здравейте,Страхотен форум, от 2 месеца го чета и наистина съм впечтлен.В процес съм да сменям колата, и се спрях на хонда сивик първоначално. След кратка разходка по автокъщите забелязах че ровер 4хх е пълно копие на Хонда. Двигателят, външен вид (за окачването не съм сигурен) са 1:1. Цените на ровър са малко по-ниски от тези на хонда а пък и ги има повече (говоря за кола с 4 врати). Та доколко е оправдана покупката на ровер, като качество на изпълнение? Ако някой е имал досег с ровер моля да отговори. И дали в оправдано да къпя по-старичка Хонда vs. по-нов Ровер за еднакви пари. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Demon #2 Отговорено 19 Януари, 2005 Моето впечатление е, че Rover-а е по-тромав и се чупи повече. Другото е, че е с по-скъпи части. Ако го удариш нещо пък да не говорим Един приятел кара 3 години такъв Ровър, двигателя е взет от Хонда и си беше ископиран от Хонда, това му бяха недостатъците спрямо Хондата, които аз забелязах. Иначе интерьора не им е никак лош!Ти си прецени, аз лично компромиси не правя в това отношение. Ако искам да карам Хонда си купувам Хонда. Ако искам да карам заместител на Хонда, си взимам пак Хонда Не съм фанатик, просто така мисля. Ако ми е все едно каква кола искам да си взема, а най-важното е да спестя някой лев при покупката, тогава критерийте са други. Но ако искам да си купя Хонда си взимам точно такава. И двете Хонди, когато ги купих, съм си давал и последните пари, само и само да не се размина с автомобила който съм искал да карам Помисли си пак, за да не съжаляваш после Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest дизела #3 Отговорено 19 Януари, 2005 Вече споменах че работя в ROVER .Та за въпросната 4... ходовата част е идентична с HONDA и няма никакви проблеми с изключение на тампоните на задните носачи.Тези обаче които се продават тук болшинството са със ROVER мотори,а те са склонни към прегряване.Хондовия мотор е ОК Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf #4 Отговорено 19 Януари, 2005 (Редактирано) На Роувър обикновено МАП датчика е в ЕЦУ-то и има склоност да се прецаква. Решението е ново ЕЦУ, а то не е евино. Редактирано 19 Януари, 2005 от PARADOX_sf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 3oika #5 Отговорено 19 Януари, 2005 Благодария,Намерил съм един 416 с хондов двигател, затова попитах, а разликат в цената м/у този и истинска хонда е над 2к лева. Затова се чудех дали си заслужава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Teos #6 Отговорено 19 Януари, 2005 Pich a3 sam avtoboqdjiq da ti kaja chesno imal sam dopir...s edin ROVER ama ni3nam kaf tochno model beshe...no kolegite sa pravi...toq beshe vnos s pregrqdto DVG i spykana glava...pak...da ti kaja chesno ako iskash HONDA ne se chydi a si kypi p.p. Nqma da sajalqvash Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest daikina #7 Отговорено 19 Януари, 2005 При мене стоеше същия въпрос. Даже първоначално мислех да си взема ROVER. Бях си харесъл конкретен автомобил 416 с клима и всички екстри и когато го занесох в сервиза на ROVER за да го прегледат ми взеха акъла. Като почнаха да пишат и обясняват какво му е и че тези неща се срещат често при тези коли, а също и че двигателя всъщност не е Хондов ( само на някои модели ). Трябваше да инвестирам около 1000 лв. още само за да отстраня видимите забележки. Иначе колата беше 97 година, много запазена, цената беше 7000 лв. някъде и то след пазарене. След сервиза направо реших да си взема Хонда. Като резултат около половин час по-късно вече гледах ХОНДА СИВИК и след още два часа си я откарах в къщи. Доволен съм, че си взех тази кола. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 3oika #8 Отговорено 19 Януари, 2005 ОК,Убедихте ме, май ще трябва да сляза на 5 ген. (толкова парички мога да отделя), а за това че няма да съжалявам съм сигурен. Е освен ако не попадна на някой съпер дарак, неподържан и юркан, като за последно.., но ще си отварям очите. Още веднъж благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest frisko #9 Отговорено 19 Януари, 2005 Убедихте ме, май ще трябва да сляза на 5 ген. Перфектен избор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dimodi #10 Отговорено 20 Януари, 2005 ОК, а какво ще кажете за Concerto-то, то нали е съвместна разработка на Honda и Rover и е произвеждано във Великобритания (не знам дали и на други места) ? В смисъл - може ли да се смята за "истинска" Honda или да се приема с резерви? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #11 Отговорено 20 Януари, 2005 Concerto-то, то нали е съвместна разработка на Honda и RoverНяма такива работи Concerto си е разработено в Япония. Това си е ХОНДА ! Просто.... това е първата Хонда произвеждана/сглабяна в Европа (Англия) и е произвеждана в завод на Ровър (все още Хонда НЕ са били построили собственият си завод през '88-а/'89-а година). Това че на базата на Concerto е правен и модела Ровър 200 си е друга тема.Въобще.... всички Англииски Хонди са си чисти Хонди Хонда са давали готови купета и някои двигатели за да се премодифицират на Ровър-ови модели, но НЯМА съвместни разработки, всичко си е Made By HONDA Единственото нещо, което си е изцяло на Ровър и Хонда НЯМАТ пръст там е Дизеловия двигател 2,0 TDi 105 коня. Общо взето, това са получили Хонда от Ровър (този дизелов мотор) с тази кажи - речи 2 десетилетна връзка по между им (и горе споменатата ситуация с модела Concerto, че е произвеждано в завод на Ровър). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dimodi #12 Отговорено 20 Януари, 2005 Аха, мерси за информацията Ами четох тук:http://translate.google.com/translate?hl=e...hl%3Den%26lr%3Dче "the Concerto was a community project of Rover and Honda" и затова реших, че е разработван съвместно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Tino #13 Отговорено 20 Януари, 2005 От DimodiАха, мерси за информацията Ами четох тук: http://translate.google.com/translate?hl=e...hl%3Den%26lr%3D че "the Concerto was a community project of Rover and Honda" и затова реших, че е разработван съвместно. Ти колега недей чети насам натам , а за Хонда питай ADH а.к.а. вървящата енциклопедия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Hronos #14 Отговорено 21 Януари, 2005 Добре де а аз като Карам Хонда а си купувам части от Ровер-Дару Кар.Заради емблемата платих почти 3000лв.,сравнено с Ровер 620 дизел.Незнам дали карам истинска Хонда но по доволен от кола до сега не съм бил.Днеска им правих тест на Accord-a/2.0 TDI,105k./ и H-RV то/1.6vtec,125k./ и познаите кой би.Дизела напляска H-RV то.Ама пък с псевдо джипката каде се катеря,опасна е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #15 Отговорено 21 Януари, 2005 ...Ровер 620....Че го спомена Ровър 600 е точно копие на Твоя Акорд (5-а генерация 4 врати Седан Англииски модел) - интериора е точно копие (забелязал съм че при Ровър-а обикновено Интериора е СВЕТЪЛ на цвят с изобилие на махагонови апликации - типично за британски автомобил; докато при Акорда интериора е издържан в тъмен, черен, малко по-...., сдържан и "студен" стил, махагона е сведен до минимум) някои Хонда двигатели са ползвани.... това си е Акорд с малко по-различен дизайн на Екстериора И още един ФАКТ (което е доказателство че Ти хараш ИСТИНСКА Хонда и че Ровър-а е произлязал от Хондата, а НЕ обратното) - Твоят Акорд е известен САМО в Европа под името Акорд и тук всъщност е сглабян/произвеждан (за Сев. Америка/Япония Акорд 5-а ген. Седан е била друга кола). НО, той си е ЯПОНСКА разработка Да, точно тази същата кола е произвеждана и продавана В и ЗА Япония (), но под името "Ascot INNOVA" Ето малко ИНФОРМАЦИЯ, за разбиращите Японски език Така че, бъди сигурен - караш ИСТИНСКА Хонда (като изключим двигателя и трансмисията които НЕ са дело на Хонда, а на Ровър) който е един прекрасен автомобил (според Мен) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z #16 Отговорено 21 Януари, 2005 Въобще.... всички Англииски Хонди са си чисти Хонди Пфу. Олекна ми . От известно време бяха взели да ме обхващат едни такива угризения , че не си взех "японка".Ама щом ти го казваш "ADH", значи вече мога да съм спокоен .Дано това ти мнение го прочетат всички Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dimodi #17 Отговорено 21 Януари, 2005 Въобще.... всички Англииски Хонди са си чисти Хонди Пфу. Олекна ми . От известно време бяха взели да ме обхващат едни такива угризения , че не си взех "японка".Ама щом ти го казваш "ADH", значи вече мога да съм спокоен .Дано това ти мнение го прочетат всички И на мен ми олекна, защото се чудех как може да се продава Civic 5г (седан) нов внос НЕ на инвалид за 5000 и да пише "перфектна", или даже за по-малко пари. Сега едно от обясненията може би е, че колата е английска и като има Euro1, е внесена без мито Разбира се, никога не е изключен вариантът да се продава завоалиран боклук.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z #18 Отговорено 21 Януари, 2005 Civic 5г (седан). Сега едно от обясненията може би е, че колата е английска и като има Euro1, Хммм . Аве де да знам, ама все си мисля, 5ген в Суиндън не са правили. Не е английска ако питаш мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dimodi #19 Отговорено 21 Януари, 2005 Май си прав, жалко Добре де, тогава 5000 лева за Civic седан 5г нов внос малко пари ли са ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Stef #20 Отговорено 21 Януари, 2005 Според мен 5000 за нов внос е много добра цена, но все пак зависи от състоянието на колата...с кой мотор е ?коя година ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dimodi #21 Отговорено 21 Януари, 2005 Според мен 5000 за нов внос е много добра цена, но все пак зависи от състоянието на колата... с кой мотор е ? коя година ? Че е добра - добра е, ама като не съм наясно с цените много и не знам коя цена е "ниска", коя "нормална" и коя "висока" (ако приемем, че колата е в добро състояние. Един бърз поглед на мобиле-то показва: 1.5 '93 - 5000 ( ЛИНК ) 1.5 '93 - 4700 - ей на тази много се пулих, щото изглежда супер, страхотни джанти ( ЛИНК ) 1.5 '93 - 4800 ( ЛИНК ) Значи от една страна са тези евтините, а от друга гледай какво става: 1.5 '95 - 5000, но на инвалид ( ЛИНК ) 1.5 '93 - 6000 ( ЛИНК ) 1.5 '94 - 5700, на инвалид ( ЛИНК ) 1.5 '95 - 6600 ( ЛИНК ) И просто съм малко объркан откъде идват такива разлики и дали са плод на субективната оценка на собствениците или са реален показател за изхабеност на колата. [съжалявам за офтопика, някой модератор ако иска да split-не темата] Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest petrakiev #22 Отговорено 21 Януари, 2005 Мои приател притежава от 2 години такъв Ровър 620 и мотора е на хонда, просто нищо не е барал по колата, само налива гада и кара незнам ходовата част дали е и тя на Хонда обаче и да не е пак се тя щото не се е чупило нищо - поне при него де Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #23 Отговорено 21 Януари, 2005 ...Ровър 620...незнам ходовата част дали е и тя на Хонда ... Хондова си е - взета е направо от Акорд-а Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Concerto #24 Отговорено 21 Януари, 2005 Преди години четох за сътрудничеството м/у Хонда и Роувър. Последните чисто английски автомобили, разработени изцяло от англичаните са Монтего, Маестро и най-малкия (не си спомням точно името). След тези английски "творения" Роувър логично изпада в тежка финансова криза или направо фалит.Англичаните се обръщат към Хонда буквално да спасява положението. Японците от една страна трябва да правят бъдещите Роувъри "от...до...", ноу-хау, двигатели, дизайн, окачване и тн. А Роувър от своя страна предлагат своята дистрибуторска мрежа за Европа + производствени мощности.. Това идва добре за Хонда, тъй като към края на 70те и началото 80те години в Европа марката е все още слабо позната за разлика от Тойота и Датсун. Предимно е име за Сев. Америка и Япония (+ Азия). двете компании даже обменят пакети акции пом/у си.След това историята е ясна Кончерто, Роувъри и тн. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z #25 Отговорено 24 Януари, 2005 След това историята е ясна Кончерто, Роувъри и тн. Ясна, ясна ама друг път. Понеже са много велики или не знам си там що, Роувър през 1998 (или там някъде) преминават в обятията на БМВ . Само че нещо изглежда не са се разбрали и от няколко години пак са си самички .Ами да се оправят сега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest vtec #26 Отговорено 27 Януари, 2005 по темата:колегаВзимай HONDA CIVIC 5 генерация 1.5 90 коня и няма какво повече да пишем за тази странна фирма ROVER Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Demon #27 Отговорено 27 Януари, 2005 Ясна, ясна ама друг път. Понеже са много велики или не знам си там що, Роувър през 1998 (или там някъде) преминават в обятията на БМВ . Само че нещо изглежда не са се разбрали и от няколко години пак са си самички .Ами да се оправят сега. В една статия прочетох, че Роувър са донесли големи загуби на компанията БМВ, за това германците са ги изоставили. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Concerto #28 Отговорено 27 Януари, 2005 Jackal , Rover да се оправя както може. Моето лично мнение е, че англичаните разчитат на стара слава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Dragi4 #29 Отговорено 27 Януари, 2005 3oika.... мой сигурно си мата хари от съвети.Днес гледах в Дупница Ровер Cupe 94 набор 1,6 16V DOHC 93kw Д16A8 TargaExtras-klima,ABS,power windows &mirorsТъмно син,лети джанти газово нов внос5000 лв е старта на фактура(демек само с платено мито ти я дават и са спасява6).Ako наистина търси6 иди я виж,намира се в последната автокъ6та над стадиона.Аре успех Изкарах за 1 кафе като се видим Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове