Guest ppd980 #1 Публикувано 18 Януари, 2005 Господа,Ако си внеса Хонда Civic (1992-1996) от Германия, колко да очаквам мито? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest eftimov #2 Отговорено 18 Януари, 2005 Господине, линк Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z #3 Отговорено 18 Януари, 2005 Питам се и аз: колко ли струва един лагер за багер??? Поясни се ве човек - английска ли японска ли? С какъв двигател? П.П. В mobile.bg има митнически калкулатор. Там ще разбереш най-точно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ppd980 #4 Отговорено 18 Януари, 2005 Японска разбира се, Хонда Civic 1.5 vtec. А от калкулатора нищо не разбирам май... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Dragi4 #5 Отговорено 18 Януари, 2005 6том 6те е японска само мито докарване и регистрация около 4000 и от там на колко 6те я намери6 ти си знае6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dimodi #6 Отговорено 18 Януари, 2005 Питам се и аз: колко ли струва един лагер за багер??? Поясни се ве човек - английска ли японска ли? С какъв двигател? П.П. В mobile.bg има митнически калкулатор. Там ще разбереш най-точно Е да, ама в този калкулатор никъде не задаваш страна на производство ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Dragi4 #7 Отговорено 18 Януари, 2005 Няма зна4ение мой ....... със или без Евро1 така задавай казуса Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dimodi #8 Отговорено 18 Януари, 2005 Няма зна4ение мой ....... със или без Евро1 така задавай казуса Демек японските нямат Евро1, а английските имат, така ли ? Че не съм сигурен дали разбрах правилно.(то ще стане и малко офтопик, ама не знам как се разпознават японските и английските и какви съществени различия имат, че човек да предпочита толкова японските, както колегата ppd980 ...) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Dragi4 #9 Отговорено 18 Януари, 2005 Да то4но Японските нямат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 1net #10 Отговорено 19 Януари, 2005 Демек японските нямат Евро1, а английските имат, така ли ? Че не съм сигурен дали разбрах правилно.Ахам, баш така е. как се разпознават японските и английските и какви съществени различия имат, че човек да предпочита толкова японските, както колегата ppd980ами 6-та генерация Английския вариант няма нищо общо с ЯпонскияДругото е че по номера на рамата ( VIN-a) също става ясно. А защо някои предпочитат японското..... ами според някои от нас, английските инженери са доста изкривени личности, както френските и донякъде немските - собствено мнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dimodi #11 Отговорено 22 Януари, 2005 Дотук хубаво, само че на сайта на Агенция Митници картинката с митата е съвсем различна: там въобще не се гледа дали колата има Евро1, ами произхода й.И се оказва, че колата може да ти е от почти цяла Европа и никакво мито няма нужда да плаща човек, само ДДС.http://www.customs.bg/amc/amc.phpА сега де? За какви мита говорим при това положение, нещо не се връзва ?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Dragi4 #12 Отговорено 23 Януари, 2005 Дотук хубаво, само че на сайта на Агенция Митници картинката с митата е съвсем различна: там въобще не се гледа дали колата има Евро1, ами произхода й.И се оказва, че колата може да ти е от почти цяла Европа и никакво мито няма нужда да плаща човек, само ДДС.http://www.customs.bg/amc/amc.phpА сега де? За какви мита говорим при това положение, нещо не се връзва ?? Да бе 4овек на колите произведени в ЕC се пла6та само ДДС,пове4ето хора използват обоб6тителната дума МИТО(което не е правилно).При все това ако вкара6 Хонда произведена на място разли4но от EC 6te i плати6 мито и ДДС ,а ако е над 1,8см3(тука може и да гре6а)пла6та6 и акциз.Ако гре6а в горните някой да ме поправи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest deliveryman #13 Отговорено 23 Януари, 2005 ако е над 163к.с. има акциз.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dimodi #14 Отговорено 23 Януари, 2005 При все това ако вкара6 Хонда произведена на място разли4но от EC 6te i плати6 мито и ДДС Може би е така, но се чудя дали под произход се разбира държавата, където колата е първоначалоно произведена или държавата, от която внасяш? Щото Македония и ЕАСТ (това са Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария) май не са много отявлени производители на коли Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest deliveryman #15 Отговорено 23 Януари, 2005 (Редактирано) http://auto.mitnica.com/index.php Редактирано 23 Януари, 2005 от deliveryman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dimodi #16 Отговорено 23 Януари, 2005 http://auto.mitnica.com/index.php Мерси deliveryman, значи надеждите ми в това отношение увяхнаха Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове