Jump to content
Guest ppd980

мита

Recommended Posts

Guest ppd980

Господа,Ако си внеса Хонда Civic (1992-1996) от Германия, колко да очаквам мито?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Питам се и аз: колко ли струва един лагер за багер??? :ph34r: Поясни се ве човек - английска ли японска ли? С какъв двигател? :rolleyes:П.П. В mobile.bg има митнически калкулатор. Там ще разбереш най-точно :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ppd980

Японска разбира се, Хонда Civic 1.5 vtec. А от калкулатора нищо не разбирам май...:rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

6том 6те е японска само мито докарване и регистрация около 4000 и от там на колко 6те я намери6 ти си знае6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Питам се и аз: колко ли струва един лагер за багер??? :ph34r: Поясни се ве човек - английска ли японска ли? С какъв двигател? :rolleyes:П.П. В mobile.bg има митнически калкулатор. Там ще разбереш най-точно :cool:

Е да, ама в този калкулатор никъде не задаваш страна на производство ? :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Няма зна4ение мой ....... със или без Евро1 така задавай казуса

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Няма зна4ение мой ....... със или без Евро1 така задавай казуса

Демек японските нямат Евро1, а английските имат, така ли ? Че не съм сигурен дали разбрах правилно.(то ще стане и малко офтопик, ама не знам как се разпознават японските и английските и какви съществени различия имат, че човек да предпочита толкова японските, както колегата ppd980 ...)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Да то4но Японските нямат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Демек японските нямат Евро1, а английските имат, така ли ? Че не съм сигурен дали разбрах правилно.

Ахам, баш така е.

как се разпознават японските и английските и какви съществени различия имат, че човек да предпочита толкова японските, както колегата ppd980

ами 6-та генерация Английския вариант няма нищо общо с Японския

Другото е че по номера на рамата ( VIN-a) също става ясно.

А защо някои предпочитат японското..... ами според някои от нас, английските инженери са доста изкривени личности, както френските и донякъде немските - собствено мнение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Дотук хубаво, само че на сайта на Агенция Митници картинката с митата е съвсем различна: там въобще не се гледа дали колата има Евро1, ами произхода й.И се оказва, че колата може да ти е от почти цяла Европа и никакво мито няма нужда да плаща човек, само ДДС.http://www.customs.bg/amc/amc.phpА сега де? За какви мита говорим при това положение, нещо не се връзва ?? :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Дотук хубаво, само че на сайта на Агенция Митници картинката с митата е съвсем различна: там въобще не се гледа дали колата има Евро1, ами произхода й.И се оказва, че колата може да ти е от почти цяла Европа и никакво мито няма нужда да плаща човек, само ДДС.http://www.customs.bg/amc/amc.phpА сега де? За какви мита говорим при това положение, нещо не се връзва ?? :blink:

Да бе 4овек на колите произведени в ЕC се пла6та само ДДС,пове4ето хора използват обоб6тителната дума МИТО(което не е правилно).При все това ако вкара6 Хонда произведена на място разли4но от EC 6te i плати6 мито и ДДС ,а ако е над 1,8см3(тука може и да гре6а)пла6та6 и акциз.Ако гре6а в горните някой да ме поправи :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest deliveryman

ако е над 163к.с. има акциз....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

При все това ако вкара6 Хонда произведена на място разли4но от EC 6te i плати6 мито и ДДС

Може би е така, но се чудя дали под произход се разбира държавата, където колата е първоначалоно произведена или държавата, от която внасяш? Щото Македония и ЕАСТ (това са Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария) май не са много отявлени производители на коли :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...