Jump to content
Guest daikina

Въпрос за СИВИК D16y3e - 95 г.

Recommended Posts

Guest daikina

Здравейте, от скоро ( 10 дни ) карам СИВИК 1.6 16V - 113 к.с. и съм много доволен от колата. Имам два въпроса. На два три пъти трудно включих на първа - кажете да се притеснявам ли и второ ( не че е проблем ) - какъв разход да очаквам от нея. За сега отива май към 10 - 10,5 на 100 градско. Ако е нормално ок. Това ми е първата ХОНДА и за това искам да знам какво да очаквам. Прочетох във форума и за фен, който се казва Омбре. При проблем май е най-добре да отида при него, но така и не разбрах къде се намира той. Дайте някакви координати.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

за скоростите - незнам, ама не го мисли този разход. на 1.6 разхода може да е от 6 до 14-15 на 100, зависи как я караш. Малко множко ми се вижда 10, ама немога да съм сигурен, защото незнам как си го сметнал толкоз, а обикновено при тези сметки като сгрешиш, грешиш в + :blink:къде е Омбретелефоните май вече не са тия...п.с. Поздрави за придобивката и много да те радва :confused:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daikina

Благодаря за пожеланията и адреса на Омбре. ПП: Относно сметката на разхода - сипах 38 литра в Лукойл ( за 50 лева ) при светеща оранжева сигнализация за горивото и изминах 365 - 370 км и отново светна оранжевото. Не ме притеснява разхода като такъв, просто искам да разбера в какви граници е нормално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Благодаря за пожеланията и адреса на Омбре. ПП: Относно сметката на разхода - сипах 38 литра в Лукойл ( за 50 лева ) при светеща оранжева сигнализация за горивото и изминах 365 - 370 км и отново светна оранжевото. Не ме притеснява разхода като такъв, просто искам да разбера в какви граници е нормално.

сметката ти не ми се струва много права - аз зареждам до горе, карам до червено и пак зареждам догоре. И пак се получава +- 1 литър разлика. Трябва поне 2 резервоара да изгориш, че да знаеш горе-долу колко ти гори. Сега нова кола (честита да ти е!) често работи на празно, форсираш повече ... знаеш как е, не може да се каже и 10/100 да е дали е нормален или завишен разход.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

На два три пъти трудно включих на първа - кажете да се притеснявам ли ...

И аз имах подобен проблем преди време. Просто смени маслото в скоростната кутия. (поне при мен след това нещата се оправиха) Нямаш база за притеснение :rolleyes:п.п направи го в серзиз, където знаят какво масло да ти сипят. Повечето Хонди са с двигателно масло в скоростната кутия, но е най-добре да погледнеш какво като вискозитет и дават по каталог. Редактирано от Iltcho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...