Jump to content
Guest NASAKOTO.YAKATA

Нивомер или отдушник на резервоара

Recommended Posts

Guest NASAKOTO.YAKATA

Здравейте и за много години!Вчера преди да заредя стрелката на бензина показваше малко под средата, някъде около 45% и пистолета изключи на 22.3л. Досега винаги съм зареждал докато изключи пистолета и след тази процедура стрелката показва на 100%. Реших да напълня резервоара докато прелее да засека разод и останах много изненадан като успях да налея още 17.7л -> още малко с пистолета + 3х5л туби :angry: Или казано по друг начин налях 40л общо. Стрелката вече определено показваше над 100%. Наливах поредната туба и оглеждах отдолу да не тече :) При 45л резервоар излиза че съм имал само 5л преди да почна да зареждам =>нивомера не показва правилно. Нивомерите са от интегриращ тип и трябват няколко минути докато се установи със сигурност показанието, но не съм забелязал резки промени преди това. Момчето на бензиностанцията спомена нещо за херметизирането на резервоара. Досега никога не съм забелязвал да е покачено налягането като отварям капачката. Вярно че сега е студено и може скоро да се е скапало нещо. На предното зареждане след като изключи пистолета заредих още 8л със 100 зора, още не беше стигнало догоре и се отказах щото много бавно ставаше. Дайте някакъв акъл дали е нивомера, щото в това време не ми се източва резервоара да го калибрирам, а и нямам лампа за резервата.Благодаря предварително на всички за съдействието. Живи, здрави и на всички именници наздраве :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

Абе не знам дали е хубаво, това ще кажете вие, но и аз като отворя капачката на резервоара и отпуска налягане бая много. Самия нивомер е бая неточен според мен, защото за 25литра удари максимума, а уж резервроара събира 45литрa. А да, да спомена, че наливах от резерва. Такаче ще следя темата с интерес!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да. не са верни. Явно им е хронично. От червеното сипвам за 20 лв и отива на средата. За 50лв отива на максимум. Пълен резервоар доста след максимума...

Редактирано от manniakk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

явно са ви бая грешни уредите за бенза:angry:аз наскоро се занимавах с моя:)само лампата за резервата не успях да накарам да свети.ами мога да ви кажа 4е като напълниш резервоара докраи стрелката поне при мен и при двете коли леки4ко минава макса може би с 1 мм някъде.полу4ава се леко разминаване на границата м/у средата и мин-мума.единствено там неможе да се разбере колко бензин имаш:)примерно ако има 12 литра ) по бензиномера изглеждат (на око 15) нещо от тоя сорт.се полу4ава.

Редактирано от K1r1L

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...