Jump to content
Guest Stef

проблем

Recommended Posts

Guest Stef

Та значи ситуацията е следната:карам си аз и решавам че бързо ще я настъпя на втора до дупка на 2500 rpm да кажем. Дигна например към 5000 rpm и като реших че е време за трета с натискането на съединителя стрелката на оборотите отиде доколкото може в червеното - 8500 сигурно...(D13b2!!!). Съответно веднага отбивайки изключих мотора... Запалих след 30s и всичко точно. По-късно реших да пробвам дали е случайно и пак ставаше подобно скачане на оборотите при рязко настъпване до ламарината и последващо натискане на съединителя за смяна на предавката..., но не така мощно вече - от 3000 на 4000 да кажем и после спаднаха както си трябва...Някакви идеи от какво става това - само ще добавя, че изглежда не заяжда жилото или пружината, която го връща, защото мисля, че педала си оставаше твърд...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

без да съм експерт.......При пуснат пердал, респективно - затворена дроселова клапа, двигателя ти посмъртно неможе да дигне 6000+ оборота, така че според мен, колкото и да не ти се иска, проблемът е в педал/жило/длосел/пружина. Факта че се пооправя след време или едно-две натискания на педала ме навява на мисълта че нещо заяжда и то около положението с макс отворен дросел..... Ако рядко си я натискал до дупка, може част от жилото или оста на дросела да са ръждясали и като минеш през тази част, да блокират или да почват да се връщат много бавно.... и тъй като тогава вече двигателя е без товар, може да се форсира много и на наполовина отворена клапа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA-CRX

Hm,bratle.Saglasen sam s kolegata.Vij ne6to po jilata.Mene mi be6e garmial CIVIC na gas i izkrivi klapa na injekciona,i kato q izru4ka6 blokira i si e**va maikata.6teh da se pre4ukam edin put

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Та значи ситуацията е следната:карам си аз и решавам че бързо ще я настъпя на втора до дупка на 2500 rpm да кажем. Дигна например към 5000 rpm и като реших че е време за трета с натискането на съединителя стрелката на оборотите отиде доколкото може в червеното - 8500 сигурно...(D13b2!!!).

А вдигна ли си крака от педала на газта или реши да я държиш в оборот да е готова да те "срита" като отпуснеш съединителя в следващата предавка?! :huh::lol::tooth: Аз съм със същата кола и мога да кажа, че има адски малък ход на газта. За щастие обаче кубиците и кончетата са малко, та не се получават гаври с гумите :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef
:tooth: е не може всички да сме като шумахер и да се сещаме да си дигаме педала от газта като превключваме предавките...все пак единици са подобни виртуози :lol::lol::huh::D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net
:tooth: не се пали толказ бе приятелю, какво лошо виждаш да се побъзика някой с тебе :lol: живота е по яко като се смеем от време на времекажи в последствие какво се е оказало проблема, виж и в спряло положение, изключена от скорост да я форсираш и бързо си махни крака от педала, ама я натисни до ламарината. Би трябвало пак да стане така. Май просто дроселовата ти клапа се затваря бавно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Ами не се получи в спряло положение ама тогава много бързо вдига обороти и малко ме притеснява да я настъпя докрай дори за малко...Иначе не връща бавно...връща си нормално бързо оборотите, но просто явно понякога се закача някъде и веднъж бързо се откача и само малко вдига обороти и пуска веднага, а веднъж изобщо не се откача и се разхвърчат клапани през капака :lol::tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...