Jump to content
Danail Petrov

Honda Acord

Recommended Posts

Здравейте,обмислям да влизам и аз във вашия клуб, но преди това искам да получа малко информация. Става въпрос за Хонда Акорд след 2004-та година, и в частност бензиновата 155кс. версия. Интересувам се от това, има ли някакви "well known issues" или нещо което да трябва да знам? Друго което ме интересува е какъв, е средният разход при градски условия в София, и при 150км извънградско (магистарлно шофиране). Говорим за 5 степенна скоростна кутия - ръчни скорости. Всички мнения и коментари са добре дошли!П.п. Съжалявам ако съм нарушил някои от правилата на форума,но това е първият ми пост тук (да се надяваме, че няма да бъде последният :)).П.п.п Опитах да потърся повече информация във форума - но не намерих нищо конкретно (дори имаше подобен въпрос - но без отговор)С пожелания за весели празници!Поздрави,Данаил Петров

Редактирано от Danail Petrov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дизеловия 2,2 ictdi на градско харчи около 6/100. Сам си прави сметката за кола втора употреба дали дизеларката не е по-добрия избор :rolleyes:

Редактирано от nicki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл първо. Очаквай около 10/100 градско при нормално каране, което си е перфектно за кола със 155кс. Моята е по-голяма и тежка и автоматик, при 147кс ми харчи 12.2 чисто градско и 7-8 извънградско, 9 смесено при постоянно включен климатроник. Ако го изключа падам с 0.5л. При 150км/ч ще ти качи на 9/100. Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дизеловия 2,2 ictdi на градско харчи около 6/100. Сам си прави сметката за кола втора употреба дали дизеларката не е по-добрия избор :rolleyes:

Здрасти,не съм много съгласен с теб. Мой приятел кара такава хонда (2.2 ctdi) и в градски условия му гори 8-9 (според зависи).Това е градско в София и горива от Еко или премиум/алпин дизел на ОМВ. Колата му е на 27.000км - така че няма вероятност двигателят му да не е наред. Колкото до остналото, до момента съм карал много дизелови коли. Да ти кажа, стигнах до заключението, че разликата в разхода за бензин или дизел не е чак толкова фрапантна (поне при мен тя ще бъде около 50-100лв на месец при средно 2700км месечно) Но ако при дизела се повреди някоя помпа, или турбина, или какво ли още не - то много бързо можеш да се занулиш тотално. С две думи, фрапантните ремонти на дизела могат да те съсипят, и да пратят подяволите всички спестени стотинки от разликата в горенето (тази между бензин и дизел).А да не говорим, че разилката между бензинова и дизелова Хонда Акорд е между 4.000 - 7.000лв Затова, напоследък се замислям за бензинов двигател и въпросът ми беше конкретен!Поздрави,Данаил Петров

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой приятел кара такава хонда (2.2 ctdi) и в градски условия му гори 8-9 (според зависи)

това е истината !!! Другото е само каталожни данни или пенсионерско каране при дизела. Но тук ще чуеш и доста опровержения от хора, които не са имали турбодизели и само цитират сухи цифри. С българската нафта такъв филм просто НЯМА

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл първо. Очаквай около 10/100 градско при нормално каране, което си е перфектно за кола със 155кс. Моята е по-голяма и тежка и автоматик, при 147кс ми харчи 12.2 чисто градско и 7-8 извънградско, 9 смесено при постоянно включен климатроник. Ако го изключа падам с 0.5л. При 150км/ч ще ти качи на 9/100. Успех!

Здрасти,неможах да разбера какво имаш в предвид когато казваш:

при 147кс ми харчи 12.2 чисто градско и 7-8 извънградско

Тоест, при 147км/ч моментният разход е 12.2 ?Ако е така, то това ми се вижда множко ... Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

приятел, чети внимателно! 147кс а не км/ч и понятието "моментен разход" е при опелджиите с "борд-компютри", тук говоря за истински разход мерен само пълно/пълно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

приятел, чети внимателно! 147кс а не км/ч и понятието "моментен разход" е при опелджиите с "борд-компютри", тук говоря за истински разход мерен само пълно/пълно

Ооп .. моя грешка. Незнам как съм се заблудил с това 147кс (сигурно е ефект от масите покрай празниците ;-))Благодаря за отговорите, но дали все пак няма някой собственик на такъв автомобил да сподели опит/мнение? Дето се казва - информация от извора ;-)Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само малко аритметика и повече няма да ти се бъркам в избора:Значи на месец изминаваш 2700 км.(дова е доста добре за Б-я)Първо: купуваш си бензинов Акорд, разход средно 12 на 100 (зимно време), т.е за 2700км ще сипеш 324литра бензин 95 по 2.07лв, което прави 670лева на месец. Второ: купуваш си дизелов Акорд, разход средно 8 на 100 (зимно време), т.е за 2700км ще сипеш 216литра нафта (българска) по 2.10лв, което прави 450лева на месецПри толкова километри на месец според мен разликата не е 50-100 лева, а доста повече в полза на дизела(670-450=220лв). 220х24месеца=5280лева и разликата в цените заминава, т.е на втората година имаш кола, която не отстъпва по скоростни качества на бензиновия модел, а в същото време е много по икономична като разход.Аре със здраве.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...