Danail Petrov 0 #1 Публикувано 25 Декември, 2007 (Редактирано) Здравейте,обмислям да влизам и аз във вашия клуб, но преди това искам да получа малко информация. Става въпрос за Хонда Акорд след 2004-та година, и в частност бензиновата 155кс. версия. Интересувам се от това, има ли някакви "well known issues" или нещо което да трябва да знам? Друго което ме интересува е какъв, е средният разход при градски условия в София, и при 150км извънградско (магистарлно шофиране). Говорим за 5 степенна скоростна кутия - ръчни скорости. Всички мнения и коментари са добре дошли!П.п. Съжалявам ако съм нарушил някои от правилата на форума,но това е първият ми пост тук (да се надяваме, че няма да бъде последният ).П.п.п Опитах да потърся повече информация във форума - но не намерих нищо конкретно (дори имаше подобен въпрос - но без отговор)С пожелания за весели празници!Поздрави,Данаил Петров Редактирано 25 Декември, 2007 от Danail Petrov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nicki 12 #2 Отговорено 25 Декември, 2007 (Редактирано) Дизеловия 2,2 ictdi на градско харчи около 6/100. Сам си прави сметката за кола втора употреба дали дизеларката не е по-добрия избор Редактирано 25 Декември, 2007 от nicki Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #3 Отговорено 25 Декември, 2007 Добре дошъл първо. Очаквай около 10/100 градско при нормално каране, което си е перфектно за кола със 155кс. Моята е по-голяма и тежка и автоматик, при 147кс ми харчи 12.2 чисто градско и 7-8 извънградско, 9 смесено при постоянно включен климатроник. Ако го изключа падам с 0.5л. При 150км/ч ще ти качи на 9/100. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Danail Petrov 0 #4 Отговорено 25 Декември, 2007 Дизеловия 2,2 ictdi на градско харчи около 6/100. Сам си прави сметката за кола втора употреба дали дизеларката не е по-добрия избор Здрасти,не съм много съгласен с теб. Мой приятел кара такава хонда (2.2 ctdi) и в градски условия му гори 8-9 (според зависи).Това е градско в София и горива от Еко или премиум/алпин дизел на ОМВ. Колата му е на 27.000км - така че няма вероятност двигателят му да не е наред. Колкото до остналото, до момента съм карал много дизелови коли. Да ти кажа, стигнах до заключението, че разликата в разхода за бензин или дизел не е чак толкова фрапантна (поне при мен тя ще бъде около 50-100лв на месец при средно 2700км месечно) Но ако при дизела се повреди някоя помпа, или турбина, или какво ли още не - то много бързо можеш да се занулиш тотално. С две думи, фрапантните ремонти на дизела могат да те съсипят, и да пратят подяволите всички спестени стотинки от разликата в горенето (тази между бензин и дизел).А да не говорим, че разилката между бензинова и дизелова Хонда Акорд е между 4.000 - 7.000лв Затова, напоследък се замислям за бензинов двигател и въпросът ми беше конкретен!Поздрави,Данаил Петров Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #5 Отговорено 25 Декември, 2007 Мой приятел кара такава хонда (2.2 ctdi) и в градски условия му гори 8-9 (според зависи)това е истината Другото е само каталожни данни или пенсионерско каране при дизела. Но тук ще чуеш и доста опровержения от хора, които не са имали турбодизели и само цитират сухи цифри. С българската нафта такъв филм просто НЯМА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Danail Petrov 0 #6 Отговорено 25 Декември, 2007 Добре дошъл първо. Очаквай около 10/100 градско при нормално каране, което си е перфектно за кола със 155кс. Моята е по-голяма и тежка и автоматик, при 147кс ми харчи 12.2 чисто градско и 7-8 извънградско, 9 смесено при постоянно включен климатроник. Ако го изключа падам с 0.5л. При 150км/ч ще ти качи на 9/100. Успех!Здрасти,неможах да разбера какво имаш в предвид когато казваш: при 147кс ми харчи 12.2 чисто градско и 7-8 извънградскоТоест, при 147км/ч моментният разход е 12.2 ?Ако е така, то това ми се вижда множко ... Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Майната #7 Отговорено 25 Декември, 2007 приятел, чети внимателно! 147кс а не км/ч и понятието "моментен разход" е при опелджиите с "борд-компютри", тук говоря за истински разход мерен само пълно/пълно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Danail Petrov 0 #8 Отговорено 26 Декември, 2007 приятел, чети внимателно! 147кс а не км/ч и понятието "моментен разход" е при опелджиите с "борд-компютри", тук говоря за истински разход мерен само пълно/пълноОоп .. моя грешка. Незнам как съм се заблудил с това 147кс (сигурно е ефект от масите покрай празниците ;-))Благодаря за отговорите, но дали все пак няма някой собственик на такъв автомобил да сподели опит/мнение? Дето се казва - информация от извора ;-)Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nicki 12 #9 Отговорено 26 Декември, 2007 Само малко аритметика и повече няма да ти се бъркам в избора:Значи на месец изминаваш 2700 км.(дова е доста добре за Б-я)Първо: купуваш си бензинов Акорд, разход средно 12 на 100 (зимно време), т.е за 2700км ще сипеш 324литра бензин 95 по 2.07лв, което прави 670лева на месец. Второ: купуваш си дизелов Акорд, разход средно 8 на 100 (зимно време), т.е за 2700км ще сипеш 216литра нафта (българска) по 2.10лв, което прави 450лева на месецПри толкова километри на месец според мен разликата не е 50-100 лева, а доста повече в полза на дизела(670-450=220лв). 220х24месеца=5280лева и разликата в цените заминава, т.е на втората година имаш кола, която не отстъпва по скоростни качества на бензиновия модел, а в същото време е много по икономична като разход.Аре със здраве. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове