Jump to content
Martin Raynov

проблем с 4-тата

Recommended Posts

Проблема ми е,че четвърта скорост влиза само при определени условия.При нормално каране(смяна на около 3000-3500) и нормална смяна(без да кривя лоста от усилие)включването на 4-тата е невъзможно-повеждам лоста към включване за предавката,усеща се,че е влязла скоростта и в момента,в който пусна съединителя се чува злобно хъркане и предавката изплюва.От както имам колата съм правил около 15-тина гонки с други коли и винаги 4-та скорост ми влиза(при смяна на около 8100 оборота)Другото положение,при което влиза е с рязко движение с доста голямо усилие да го подведа към скоростта.Никога не съм се занимавал с разглобяване и ремонт на кутии,но от консултации с майстори,а и по моя скромна преценка мисля,че трябва да си сменя синхронизатора на 4-та предавка. Моля споделете вашите знания и опит-дали наистина е синхронизатор,може ли да е другаде проблема и как мога да го отстраня.Благодаря предварително!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам дали ще ти помогне но аз имах същия проблем с 5та. За 250 лева ми свалиха кутията, разглобиха скоростите и се оказа че имат много луфт. Имало някакви притисквателни пружини вътре които с времето се разхлабят. Няколко шайби за да обере луфта и сега са супер. Но внимавай 2 пъти ги сваляхме. Първия път го бяхме обрали прекалено много и скоростите не включваха както трябва също. Незнам дали е същия проблем но добър майстор може да я оправи. И не е толкова скъпо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...