Jump to content
UniCorn

Въпрос относно сток джанти

Recommended Posts

Става въпрос за Прелюд 4 генерация 1992 със сток джанти 15''.

В момента съм със гуми 205/55

Знае ли някой дали мога да сложа 195/65 и дали ще станат на тези джанти без особени проблеми?

Гледах внимателно по джантите за някаква информация, но не намерих.

Ето една снимка да се ориентирате за кои джанти точно става дума

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Prelude_2.0

брат и аз съм със същия прелюд отзад сложих 195/65/15 а отпред 185/65/15 и нема грижи никакви ! кво те боли ако ти показва плюс минус 5 - 10 кмчкарай си спокойно и хич да не ти пука ,казвам ти го от опит :matrix:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5x13 185/70/135.5x14 195/60/145.5x14 195/65/146x15 205/55/15Това са допустимите заводски размери

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези допустимости са само по калкулатори, но реално какво се оказва - на моя Прелюд 2.3 не стават 14 инчови джанти, опират в спирачните апарати... Та сега продавам железни джанти 14-ки в съответния раздел.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Aleksandyr

Значи 2.3 има по големи дискове от 2.0 ... и следователно на 2.0 ще могат да се сложат по хубави спирачни апарати и дискове ,така мога ли да го разбирам ? :)Малко се отклонихме от темата ,съжалявам :}

Редактирано от Aleksandyr

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

брат и аз съм със същия прелюд отзад сложих 195/65/15 а отпред 185/65/15 и нема грижи никакви ! кво те боли ако ти показва плюс минус 5 - 10 кмчкарай си спокойно и хич да не ти пука ,казвам ти го от опит :)

Ми боли те щото като е външният диаметр по голям и става колата по тромава освен че ти бута от километража. Аз лично си спазвам тези неща. Не че пак няма да стане но ..... Ето един линк където има калкулатор дето смята дали е в допустимото или не http://avtogumi.com/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джантите са много здрави от опит знам . така че ако мимаш възможност сложи си оригинални гуми 205/55/15

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...