kyryl 1 #1 Публикувано 10 Декември, 2007 (Редактирано) Здравейте , днес си карам с около 70 км и при опит да намаля колата ми поднесе на една страна . Помислих , че съм спукал гума но гумите са си добре. След това установих, че задно дясно колело блокира . Джантата не се беше нагряла въобще . Някой има ли идея от какво може да се е получило , дали не е влязло нещо вътре /вода и боклук / и затова да прави мизерия или пък да се прецакало нещо друго. Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели .Благодаря !пс колата е сивик 6 г хечбек Редактирано 10 Декември, 2007 от kyryl Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest chopper1969 #2 Отговорено 10 Декември, 2007 Най-вероятно са ти износени много задните накладки и буталцата на цилиндърчето ти са излезли много и са блокирали. Ако съм прав, ще си решиш проблема с прибиране на буталцата и нови накладки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest crX-files #3 Отговорено 11 Декември, 2007 браво Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kyryl 1 #4 Отговорено 11 Декември, 2007 Снощи след като си тръгнах от работа реших да пробвам да покарам с леко дръпната ръчна, за да мога да махна ако има ръжда и боклуци за , които предполагах , че може да са причината . Докато карах така от проблемното колело се чуваше глухо стържене , точно същия звук се чува когато са ми ръждясали дисковете .След 100 метра и проблема изчезна . Колата започна да си спира нормално , но ме притеснява факта , че незмнам как се е случило това и дали няма пак да се случи . Та въпроса ми е каква може да е причината да ми ръждяса само единия барабан при положение , че колата се ката всеки ден/предния ден съм минал 200 км / . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #5 Отговорено 11 Декември, 2007 Причината че ти ръждясва само единия диск е че преди на това колело накладката се е била износела до нула а като използваш спирачка без феродо ...........лошо...........имаш триене на желязо в желязо.....и накрая е надрала диска (после ти си сменил накладките но диска си остава пак надран)! А щом ти се е износела по бързо от другите означава че буталцето ти не се пребира както трябва (може би задържа както каза колегата по-горе)! Аз имах такъв проблем с буталцето. Разглобяваш спирачния апарат и смазваш буталцето като внимаваш да не скъсаш уплатнителната гума! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kyryl 1 #6 Отговорено 12 Декември, 2007 Момчета след преглед при чичо доктор се оказа че всичко вътре е клеясало, но накладките са си добре . Момчетата са почисити и раздвижили всичко и сега всичко е наред .Мерси на всички които изказаха мнение ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bob 12 #7 Отговорено 12 Декември, 2007 И аз имах подобен проблем.Причината беше скъсано гумено уплътнение и беше така клеясало буталцето че как не се счупи при зверското напъване просто не знам.И WD 40 не помогна.Слага се силиконова смазка и ново гумено уплътнение /сложихме от Ауди на Лукас/ и няма проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове