Jump to content
Guest DrOxBoLi

Ел. Стъкла

Recommended Posts

Guest DrOxBoLi

Колеги, От няколко дни имам един дребен проблем с ел. стъклото на шофьорската врата на моята хубавица ;)Значи, след един от поредните ми опити да си затворя прозореца, чух един неприятен звук /тракане/. Реших че нещо моторчето е дало фира и отворих вратата. Оказа се че е металното назъбено рамо което вдига стъклото, или поне с моите бегли представи по автомобилите предположих, че е от това :PРамото /ако така се нарича/ е дъгообразно и назъбено. Последните няколко зъба са значително по раздалечени от останалите, в резултат на което прозореца не се затваря плътно :D Ако имате някакви идеи как да го оправя и при кой, казвайте. Включително съм готов и на вариянта да взема друго такова, но за жалост не мога да намеря :DПредварително благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ALEXANDER 1

Значи проблема е в това че задвижването прескача когато се достигнат раздалечените зъби.Ако рамото е желязно и са се изтъркали зъбите го навари с заваръчен апарат и после пилиш зъбите като ги правиш еднакви с останалите(то тва е ясно)като го навариш го остави да изтине бавно.Така ще се разкали и е по лесно за обработка. После го загряващ до червено и го потапяш в изгоряло масло и така 3 пъти. Ако е пластмасово купи 2компонентно лепило(забравих му марката рекламират го много по тв) махни износените зъби навий малки видички с цяла резба и ги залей с лепилото то е ката шпахтел кит и се маже лесно само работи с гумени рукавици че ще ти залепнат пръстите.И вариант 3 подмени счупената или износена част с здрава(нова или 2-ра употреба)УСПЕХ :bounce:

Редактирано от ALEXANDER 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Ми до колкото успях да видя всико е метал. Мисля да се ориентирам към 3-тия вариянт просто защото нямам време за други маниполации т.е. да заменя изхабеното рамо с ново, още по добре втора употреба. Така че ако някой знае къде мога да намеря такова /назъбено метално рамо за ел. стъкла/ да свирка ще му бъда много ама много благодарен. Ако знаете къде могат да ми поправят старото също казвайте. Е благодаря предварително.П.С. Алексанър 1: Съгласен съм и на вариянт да ти предоставя колата да погледнеш и ако можеш да оправиш счупеното :plane: ако не е много нахално от моя страна :) Разбира се срещу съответните почерпка и заплащане :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

аз леко се самнявам да ти се е отчупил зъб или да се е изхабил (не че не е вазможно но аз така мисля)не си спомням как са моите като ги отварях не съм ги гледал в зъбите :) НО според мен имаш нещо друго кото предполагам пречи на прозорецамоя понякога не се затваря савсем догоре когато се посуче и просто се заклинва във водачите тоест ти предлагам да поогледаш още малко преди да купуваш ново щото тия отдалечени зъби може и да са си така по рождениесега си мисля че ако се е отхлабила хватката към самия прозорец може от там да се посучи и ще го погледна и на мойта как е ама на пролет че сега е студ :plane::D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

Според мен е зъб, защото и аз имам такъв проблем, но на задната врата. И аз се чудя какво да направя с моята. Лошото е, че такава част много трудно се намира - в повечето случаи не искат да разглобяват вратата. Дават я цялата. А новите са доста солени :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Значи, сигурен съм, че е зъб ;) неговата ... :) Разбрах го защото като огледах рамото ясно се вижда, че всички зъби са с еднакво разстояние по между си, само предпоследните няколко си личат как са се изкривили и има място за още един зъб м/у тях ;) След кривите има още 5-6 зъба - предполагам някакъв аванс са си оставили, които си продължават с разстояние, както и предишните. Освен това като затварям прозореца, като стигне до изкривените зъби /не счупени - изкривени/ се чува едно неприятно прищракване, точно се едно презкача зъб ;)По стечение на обстоятелствата днес реших да си сложа нови колони във вратите. Реших да подменя кабелите защото старите бяха поизносени и за това отворих и другата врата. Огледах рамото и то си е съвсем нормално. За това вече съм убеден че е това, но за жалост нямам никаква идея, както и възможност как да го оправя това. ;) Ако някой има идея за сервиз да :plane: Патрик - благодаря за предположенията :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Земи един спрей за табло и напръскай оплътненията по цялата им дължина. Виш дали провореца като се смъква или вдига не ги изкарва от релсите и ги намести.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Ехх пич .... ако бяха релсите, банкет щях да давам направо :thumbs: Благодаря все пак :mellow:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...