Guest DrOxBoLi #1 Публикувано 4 Януари, 2005 Колеги, От няколко дни имам един дребен проблем с ел. стъклото на шофьорската врата на моята хубавица Значи, след един от поредните ми опити да си затворя прозореца, чух един неприятен звук /тракане/. Реших че нещо моторчето е дало фира и отворих вратата. Оказа се че е металното назъбено рамо което вдига стъклото, или поне с моите бегли представи по автомобилите предположих, че е от това Рамото /ако така се нарича/ е дъгообразно и назъбено. Последните няколко зъба са значително по раздалечени от останалите, в резултат на което прозореца не се затваря плътно Ако имате някакви идеи как да го оправя и при кой, казвайте. Включително съм готов и на вариянта да взема друго такова, но за жалост не мога да намеря Предварително благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ALEXANDER 1 #2 Отговорено 4 Януари, 2005 (Редактирано) Значи проблема е в това че задвижването прескача когато се достигнат раздалечените зъби.Ако рамото е желязно и са се изтъркали зъбите го навари с заваръчен апарат и после пилиш зъбите като ги правиш еднакви с останалите(то тва е ясно)като го навариш го остави да изтине бавно.Така ще се разкали и е по лесно за обработка. После го загряващ до червено и го потапяш в изгоряло масло и така 3 пъти. Ако е пластмасово купи 2компонентно лепило(забравих му марката рекламират го много по тв) махни износените зъби навий малки видички с цяла резба и ги залей с лепилото то е ката шпахтел кит и се маже лесно само работи с гумени рукавици че ще ти залепнат пръстите.И вариант 3 подмени счупената или износена част с здрава(нова или 2-ра употреба)УСПЕХ Редактирано 4 Януари, 2005 от ALEXANDER 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi #3 Отговорено 5 Януари, 2005 Ми до колкото успях да видя всико е метал. Мисля да се ориентирам към 3-тия вариянт просто защото нямам време за други маниполации т.е. да заменя изхабеното рамо с ново, още по добре втора употреба. Така че ако някой знае къде мога да намеря такова /назъбено метално рамо за ел. стъкла/ да свирка ще му бъда много ама много благодарен. Ако знаете къде могат да ми поправят старото също казвайте. Е благодаря предварително.П.С. Алексанър 1: Съгласен съм и на вариянт да ти предоставя колата да погледнеш и ако можеш да оправиш счупеното ако не е много нахално от моя страна Разбира се срещу съответните почерпка и заплащане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Patrik #4 Отговорено 5 Януари, 2005 аз леко се самнявам да ти се е отчупил зъб или да се е изхабил (не че не е вазможно но аз така мисля)не си спомням как са моите като ги отварях не съм ги гледал в зъбите НО според мен имаш нещо друго кото предполагам пречи на прозорецамоя понякога не се затваря савсем догоре когато се посуче и просто се заклинва във водачите тоест ти предлагам да поогледаш още малко преди да купуваш ново щото тия отдалечени зъби може и да са си така по рождениесега си мисля че ако се е отхлабила хватката към самия прозорец може от там да се посучи и ще го погледна и на мойта как е ама на пролет че сега е студ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Martinez #5 Отговорено 5 Януари, 2005 Според мен е зъб, защото и аз имам такъв проблем, но на задната врата. И аз се чудя какво да направя с моята. Лошото е, че такава част много трудно се намира - в повечето случаи не искат да разглобяват вратата. Дават я цялата. А новите са доста солени Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi #6 Отговорено 6 Януари, 2005 Значи, сигурен съм, че е зъб неговата ... Разбрах го защото като огледах рамото ясно се вижда, че всички зъби са с еднакво разстояние по между си, само предпоследните няколко си личат как са се изкривили и има място за още един зъб м/у тях След кривите има още 5-6 зъба - предполагам някакъв аванс са си оставили, които си продължават с разстояние, както и предишните. Освен това като затварям прозореца, като стигне до изкривените зъби /не счупени - изкривени/ се чува едно неприятно прищракване, точно се едно презкача зъб По стечение на обстоятелствата днес реших да си сложа нови колони във вратите. Реших да подменя кабелите защото старите бяха поизносени и за това отворих и другата врата. Огледах рамото и то си е съвсем нормално. За това вече съм убеден че е това, но за жалост нямам никаква идея, както и възможност как да го оправя това. Ако някой има идея за сервиз да Патрик - благодаря за предположенията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf #7 Отговорено 12 Януари, 2005 Земи един спрей за табло и напръскай оплътненията по цялата им дължина. Виш дали провореца като се смъква или вдига не ги изкарва от релсите и ги намести. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi #8 Отговорено 13 Януари, 2005 Ехх пич .... ако бяха релсите, банкет щях да давам направо Благодаря все пак Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове