Jump to content
Rust

Някой да е свалял термостата на климатика ?

Recommended Posts

Здравейте , днес забелязах че климатика ми нещо се ебава .... ту се пуска ту не . По разбираеми причини /зима е/ не го пускам особено често та не знам откога е така , просто днес го открих. Проверил съм бушони , релета , кабели .... всичко работи , ток стига до където трябва .... единственото което не сработи по предписание беше термостата на климатика , но него да го тествам дали е изправен трябва да го сваля . Това ми се вижда сложна задача , та ако някой може да помогне с малко съвети ще съм благодарен.А и принципно какво би трябвало да прави този термостат ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип следи температурата на изпарителя и според това дали е достигнал температура на изпарение прекратява работата на компресора с което и потока на фреон

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Термостата както казах следи не температурата в купето а тази на замия изпарител и по-точно температурата на изпарение на фреона. И спира притока му към терморегулиращия вентил, който пък го дроселира на входа на изпарителя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компресора хубаво ,че закача и пуска ..... Ама възможно ли е заради това ,че е студено да не върти и перката ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЕ. когато работи компресора работи и перката на кондензатора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми .... то ще си покаже :) Мерси на отзовалите се :) . Ако някой се сети още нещо интересно по темата е добре дошъл :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е така. Няма термостат или термометър който да ти следи температурата в купето или от вън. Т.е. ако си пуснеш климата зимата ще работи както през лятото, с тази разлика че ще достигне по-ниски температури в купето по-бързо, защото първоначално температурата в купето ти е по-ниска. Според мен трябва да търсиш проблема около компресора и ел.магнитния съединител на шайбата, или в наляганията на фреона.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Добре де , пак стигнахме до неясна ситуация .....Термостата спира компресора при определена температура - ок , забелязвал съм че когато е пуснат климатика и съединителя /на шайбата на компресора/ си цъка отвреме-навреме ..... Обаче никога не съм гледал когато откачи съединителя дали спира и перката на кондензатора !?!?А и принципно като пусна климатика доста време минава до първото изключване . Сега го пускам , работи 30 секунди и изключва . Ако го изключа и включа пак от копчето - не се пуска пак . Евентулано след известно време се включва , но пак така за ~30 секунди .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би изключва пресостата по високо налягане, след което докато изравни малко налягането между смукателна и нагнетателна страна, след което пресостата затваря пак веригата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...