Hronos 20 #1 Публикувано 21 Ноември, 2007 Уточни за всеки случай:За какъв модел Хонда е:Кой точно шарнир, горен-долен.Защо искаш да си го сменяш сам, има сервизи за тази работа.Нямат посока шарнирните болтове, но за да си спокоен го монтирай със маркировката на Изток , да гледа към Япония. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Явор #2 Отговорено 22 Ноември, 2007 Уточни за всеки случай:За какъв модел Хонда е:Кой точно шарнир, горен-долен.Защо искаш да си го сменяш сам, има сервизи за тази работа.Нямат посока шарнирните болтове, но за да си спокоен го монтирай със маркировката на Изток !!! , да гледа към Япония.Е направо къртиш с това за Япония На снимката на аватара се вижда Хондата. 5 генерация трябва да се води EG3, макар че като си взимах карета по каталог я водеха 4 генерация !!! Двигателя е D13B2 ако е от значение.Става въпрос за долен шарнир малко по къснно ще направя снимки да точките с боя дето са мму направение. Аз като си взех и каретата и те имаха такива белези и се чудех за какво са. След като свалих полуваловете видях че и те имат такива белези и сожих белезте на каретата да си съвпадат с белезите на валовете. За това реших че и шарнира има някво значение.А относно въпроса ти защо съм решил да си го сменям сам - Просто навсякъде има много разбирачи които си вършат работата през пръсти и като направат 1 ще преебат друго. А просто права всичко желание и любов и няма по хубаво чувство когато ти сам си направиш колата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VTEC 18 #3 Отговорено 22 Ноември, 2007 (Редактирано) Това с желанието и любовта ми хареса.Аман от пишман майстори които бачкат ей така да има а не да оправят проблемите.Като не могат да си кажат ,какво толкова има!Евала на малкото механици ,които работят по чуждите коли с разбиране и старание въпреки нервите и индивидуалните ситуации при всяка машина! Sorry за off-a !!! Редактирано 22 Ноември, 2007 от vtec Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slayer 25 #4 Отговорено 22 Ноември, 2007 Здравейте. Вчера си купих шрнир, че единия ми е за смяна и видях че има някаква маркировка с боя.Та въпросът ми е на каде точно трява да седи тази маркировка? Мисля че като свала стария ще разбера, но да питам за всеки случай Мерси предварително!Мойта цялата е в жълти и зелени маркировки. Внос е от Германия е и ми казаха , че при тях като минават преглед им маркират с жълто - ок, ако е зелено - сменено. Не знам какъв цвят са ти маркерчетата, ама ако е от Дойчланд - при преглед в ADAC така маркират.Дано съм помогнал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Явор 3 #5 Отговорено 22 Ноември, 2007 Говориме че е маркирано на новото шарнирче със зелена боя - на тялото на шарнира, на маншончето и на резбата на болта. Може и да е за да си личи че е сменено както казваш ти. Защото и аз забелязах че навсякъде има жълти петънца по предницата. Мерси все пак, значи е без значение как ще стои. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #6 Отговорено 22 Ноември, 2007 Сега ако ни обясниш и какви да тия полувалове ще те наградя п.п:Дадох 2 звездички на темата без да искам,моля някой от модераторите да сложи 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #7 Отговорено 22 Ноември, 2007 Вече са 4 ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Явор 3 #8 Отговорено 22 Ноември, 2007 Сега ако ни обясниш и какви да тия полувалове ще те наградя Кажи каква е наградата и ти казвам веднага Не сте ли се замисляли че полуоска е грешна дума? Какво е оста? - прът който е закрепен неподвижно и около него се върти нещо.А какво е вал? - прът който задвижван от няква сила се върти и задвижва нещо друго. - колянов вал, гърбичен(разпределителен) вал и тях ли ще ги наричаме оси? Т.н. "полуоска" не е ли вал?Може да съм го обяснил малко смотано, но си чакам наградата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #9 Отговорено 23 Ноември, 2007 ;) Това беше нещо като нов прочит на библията Пич заслужи си наградата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zhivko 0 #10 Отговорено 23 Ноември, 2007 Виждал съм някои майстори като сменят шарнир да бележат с боя докъде е навъртян шарнира и после натягат новия до маркировката.Така разтоянията са спазени максимално близко до правилното,но след това задължително се минава на стенд. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest NASAKOTO.YAKATA #11 Отговорено 23 Ноември, 2007 Това много ме накефи защото и двамата сте прави. Технически погледнато действително е вал, даже са цели 2 , но от друга страна ако отидеш в някой сервиз дето си бачкат от бай тошово време и ако кажеш "полувал" най много да ти усучат някоя манивела около врата Не визирам MIYAMOTO в горното определение по никакъв начин. Аз понякога тормозя някой нещастен продавач или консултант като почна да приказвам като доцент (задължително в моята област), но само ако с мен е някой приятел който е в час, че да се забавляваме и двамата Това е най бързият начин да определиш колко е в час човека отсреща Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #12 Отговорено 24 Ноември, 2007 При толкова много капацитети аз нямам какво да кажа и ще трябва да се съобразявам с новите термини Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
johnyboy 1 #13 Отговорено 24 Ноември, 2007 Дам А регУлажи правиш ли баце? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CryoGen 29 #14 Отговорено 24 Ноември, 2007 Дам А регУлажи правиш ли баце? правиш офтопик на колегата в темата самонакажи се Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest M.Honda Civic #15 Отговорено 24 Ноември, 2007 не знам дали е точно тук мястото на този вапрос но ще ми каже ли някой колко струват горния и долния шарнир за Сивик 5г. хечбег Благодаря за отговора предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове